کد خبر:۹۵۸۸۲۱
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:

چگونه فردی که تعارض منافع دارد می‌تواند تصمیماتی به نفع نظام سلامت بگیرد؟

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در واکنش به گزینه مطرح شده وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت از سوی دولت جدید، بیانیه‌ای تنظیم کردند.

چگونه فردی که تعارض منافع دارد می‌تواند تصمیماتی به نفع نظام سلامت بگیرد؟

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو؛ بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در آستانه انتخاب وزیر بهداشت و در واکنش به گزینه مطرح شده از سوی دولت جدید، بیانیه ای تنظیم کردند.

متن بیانیه به شرح زیر می‌باشد:

تاثیرگذاری قابل توجه تصمیمات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سلامت یک ملت، بر هیچ یک از افراد جامعه پوشیده نیست. از سوی دیگر بحران ناشی از کرونا، اهمیت این وزارتخانه را بیش از پیش بر همگان آشکار می‌سازد. از این‌رو، این وزارتخانه نیازمند فردی با سابقه اجرایی تحول‌آفرین و دارای برنامه دقیق با اهداف سنجش پذیر، برای مدیریت مسائل نظام سلامت است.

برنامه‌ای کارآمد و قابل اجرا تلقی میشود که دارای اولویت‌های مشخص بوده و در بازه‌های مختلف زمانی برمبنای شاخص‌های کمی سنجش پذیر باشد؛ لکن برنامه وزیر پیشنهادی اجمالی بوده و در مقابل موضوع کمبود پزشک در کشور، بحران کمبود دارویی و ارز دولتی، نظام پرداخت غلط کارانه‌ای، دو شغله بودن پزشکان در بخش دولتی و خصوصی، رفع موانع اجرایی پرونده الکترونیک، نسخه الکترونیک و پزشک خانواده و تعارض منافع فردی و ساختاری در وزارت بهداشت، برنامه دقیق و مشخصی ذکر نشده و صرفا گزاره‌های شعارگونه و تکراری مطرح شده است.

دکتر عین‌اللهی وزیر پیشنهادی، برخلاف کارنامه علمی درخشان، سابقه اجرایی قابل ملاحظه و تحول‌آفرینی نداشته و گا‌ها تصمیمات آسیب‌زا در دوره تصدی مسئولیت ایشان دیده می‌شود کاهش ۴۰ درصدی ظرفیت پزشکی از ۳۴۰۰ به ۲۰۰۰ از سال ۷۴ تا ۸۳ در دوره دبیری شورای گسترش)

باتوجه به ضرورت اتخاذ تصمیمات در جهت منافع ملی، وزیر بهداشت نباید تعارض منافع داشته باشد تا بر سر دوراهی منافع شخصی- صنفی و منافع ملی قرار نگیرد؛ درحالی‌که دکتر عین‌اللهی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و فعال بخش خصوصی مطب‌دار و سهادار بیمارستان خصوصی نگاه( بوده )طبق ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه، حضور همزمان یک پزشک در بخش دولتی و خصوصی خلاف قانون است که خود مصداق بارز تعارض منافع است. لازم به ذکر است ممنوعیت فعالیت در بخش خصوصی محدود به دوره مسئولیت نبوده و باید چندین سال بعد از آن نیز استمرار داشته باشد تا تصمیمات دوره تصدی، تحت تاثیر بخش خصوصی قرار نگیرد.

بنابراین باتوجه به نکات ذکر شده، دکتر عین‌اللهی سابقه اجرایی تحول‌آفرین و برنامه کارآمد و سنجش‌پذیر برای تصدی این جایگاه مهم در شرایط بحرانی کنونی را نداشته و تعارض منافع ایشان میتواند سبب تصمیمات آسیب‌‍زا در نظام سلامت کشور شود و تبعات چنین انتخابی تا سال‌ها گریبانگیر جامعه خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار