گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سپهر کرمی؛ روز هاست که افکار عمومی آمریکا و بالاخص نئوکان (جنگ طلب) های آمریکا بایدن را به دلیل تصمیم وی برای عدم حضور آمریکا در افغانستان سرزنش می کنند. تصمیم آمریکا برای عدم حضورش در افغانستان دارای چند بعد است، و مهم ترین آن عدم تمایل مردم افغانستان به ادامه حضور آمریکا در کشورشان بود. اما آیا انفجار کابل و به عهده گرفتن گروه تروریستی داعش اسم رمزی است برای استمرار حضور آمریکا در افغانستان یک روز از هشدار آمریکا، آلمان، انگلیس، استرالیا به اتباع خود مبنی بر رخداد یک حمله تروریستی در فرودگاه کابل نمی گذرد، که این انفجار خونین باعث کشته شدن ده ها تن از نظامیان تروریست آمریکایی می شود.
بعد از این حمله، گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت و مدعی شد که ۶۰ نظامی آمریکایی را کشته، و ۱۵۰ نظامی دیگر هم بشدت زخمی شدند. بایدن در اظهاراتی عجیب بیان کرد که میدانیم عاملان حمله کابل چه کسانی هستند و به دنبال راههای مناسب برای حمله به آنها در هر کجا که باشند، خواهیم بود. چندی پیش در نشست ناتو اردوغان تصریح کرد که امنیت فرودگاه کابل را در آینده بر عهده خواهد گرفت. او گفت ۵۰۰ نیرو در افغانستان دارد که در ادامه نیاز به نیروی بیشتری در افغانستان خواهد بود. و اظهارات سخنگوی دولت ترکیه در مورد عدم توانایی طالبان در تامین فرودگاه بین المللی کابل از نکات قابل تامل حوادث پنج شنبه است.
فرودگاه بین المللی کابل نیز برای سران ناتو و شرکای آن از اهمیت بسیاری برخوردار است و از حریم هوایی افغانستان برای قاچاق پول، و دارایی های ارزشمند افغانستان استفاده می شد، در این مسئله نقش آمریکا و سران ناتو محرز است.
واشنگتن و ترکیه می دانند که مهم ترین پایگاه اطلاعاتی آنها در افغانستان فرودگاه کابل هست. و در این بین به دنبال کنترل ورود و خروج افغانستان هستند و همچنین نیرو های امنیتی افغانستان سال ها بود که امکان بازرسی و کنترل رفت و آمد های نیروهای خارجی به افغانستان را نداشتند. در مذاکرات بین دولت آمریکا و طالبان، آمریکا بر مواضع سفت و سخت خود در رابطه با بدست گیری حریم هوایی افغانستان پافشاری کرد که با واکنش تند مقامات طالبان مواجه شد.
و آخرین تکه پازل این ماجرا دبیر سازمان ملل متحد آنتونیو گوترش خواستار تشکیل نشستی پیرامون تحولات افغانستان با حضور اعضای دائم این سازمان شد. و هفته های آتی تکلیف حضور دو دهه آمریکا در افغانستان مشخص خواهد شد. تروریست های داعش که ساخته و پرداخته خود آمریکا و مزدوران منطقه ای آنهاست دست آویزی است برای توجیه حضور خود در منطقه و پیشبرد همان سیاست های مزورانه ی خود در کشور های خاورمیانه.
سپهر کرمی - معاونت مطالبه گری و گفتمان سازی بسیج دانشجویی دانشگاه مذاهب اسلامی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.