کد خبر:۹۶۰۴۶۱
۵ دفتر بسیج دانشجویی خراسان شمالی:

مدیریت مبارزه با کرونا در خراسان شمالی پرابهام و مساله دار است

۵ دفتر بسیج دانشجویی خراسان شمالی در نامه‌ای به استاندار این استان مدیریت مبارزه با کرونا را پرابهام و مسأله دار دانست و خواستار مطالبه پاسخ از مسئولان مربوطه شدند.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، پنج دفتر بسیج دانشجویی خراسان شمالی در نامه‌ای به استاندار این استان، ضمن اشاره به شبهات مدیریت کرونایی استان، درخصوص چرایی عدم کاهش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در این استان، سوالاتی را مطرح کردند.

در این نامه آمده است:

با توجه به شدت و طغیان همگی ویروس کرونا در استان خراسان شمالی در هفته‌های اخیر و با لبیک به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با اقدام قاطع و عاجل برای مقابله با این ویروس منحوس توسط همه ارگان‌ها و نهاد‌های دست‌اندرکار، بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی پس از بررسی شرایط جاری استان از طریق نشست‌های کارشناسی با مسئولین امر و با نگاه به تجارب استان‌های همجوار در مبارزه با کرونا، روند مدیریت مبارزه با کرونا در استان را پر ابهام و مسئله‌دار دانسته و از جنابعالی پاسخگویی و مطالبه از مسئولین ذیربط را خواستار است.

با مشاهده نمودار‌های تعداد بستریان فوت شدگان و سایر نمودار‌های مرتبط در استان‌های مختلف (همجوار سمنان، گلستان و غیر همجوار قالب استان‌های کشور) با کاهش تعداد بیماران و فوت شدگان و عقب‌نشینی از اوج قله پیک مواجه هستیم حال آنکه در استان خراسان شمالی اعداد و ارقام از اوج گرفتن تعداد کشته شدگان و به پایان آمدن آستانه صبر و تحمل کادر درمان حکایت دارد.

با مقایسه تعداد فوت شدگان نسبت به جمعیت خراسان شمالی و سنجش این نسبت با نسبت‌های استان‌های همجوار و غیر همجوار بار دیگر با علامت سوالی مبنی بر چگونگی مدیریت همگی در استان مواجه می‌شویم.

همه این موارد بسیج دانشجویی را بر آن داشت که در مسیر مقابله با این همه گیری و با نظر به بیانات مقام معظم رهبری و در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی خود ذکر نکاتی مطالبه گرانه را از سوی جریان دانشجویی استان داشته باشد.

۱- کمبود برخی اقلام دارویی از جمله سرم و احتمالاً برخی دارو‌ها در روز‌های آتی نیازمند مدیریت صحیح و پیگیری با حداکثر ظرفیت است که امید است در این خصوص نیز تمهیداتی صورت گیرد؛ لذا مستدعی است پیگیری لازم از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هر چه سریع‌تر صورت پذیرد تا از خسران بیشتر جلوگیری به عمل آید؛ در غیر این صورت شاهد تکرار تصاویر تلخ و در دردناک این روز‌های سایر بیمارستان‌های کشور در بیمارستان‌های استان خواهیم بود.

۲- مطابق با مشاهدات میدانی روند واکسینه شدن جمعیت‌های مورد نظر با تجمع مردم در مراکز تزریق واکسن همراه است که این امر نشان می‌دهد برنامه‌ریزی درستی در این زمینه صورت نگرفته است؛ بنابراین تمهیدات لازم جهت انجام واکسیناسیون به صورت ایمن برای اقشار مختلف مردم مطالبه جنبش دانشجویی استان خراسان شمالی است.

۳- ایفای مسئولیت اجتماعی بخش‌های خصوصی حاضر در استان در مساعدت رساندن به کادر پزشکی و درمان مسئله مهم و حائز اهمیت است. بر طبق اخبار واصله برخی از بخش‌های خصوصی در استان هنوز متوجه اوضاع روز جامعه نبوده و تاکنون در هماهنگی با استانی و دانشگاه علوم پزشکی اقدام موثری در جهت کاهش همه گیری ویروس کرونا نداشته اند. این بخش‌های خصوصی بایستی با رعایت حق مالکیت، ظرفیت‌ها و تجهیزات شان را در راستای خدمت به سلامت عموم مردم در شرایط جاری استان پایه کار آورند.

قابل بیان است که با به کارگیری مراکز بهداشتی و درمانی و پشتیبانی و بخش‌های خصوصی امکان کاهش بار ورودی به بیمارستان‌ها وجود خواهد داشت.

۴- نظارت دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص مدیریت بیمارستان‌ها درمانگاه‌ها مراکز درمانی و دستورالعمل‌های درمانی در وضعیت مطلوبی قرار نداشته و بایستی افزایش یابد. همچنین شهرستان‌های استاد باید از ظرفیت پزشکان متخصص بهره‌مند شود.

۵- نبود رویه‌ای مشخص، تغییر پی‌درپی دستورالعمل‌های درمانی بیماری کرونا و عدم استقرار نظام ارجاع موجب بروز سردرگمی در بین توده‌های مردم شده است؛ لذا مستدعی است با توجه به اختیارات ستاد استانی کرونا به مشکلات مطرح شده رسیدگی شود و موارد قابل حل جهت بررسی بیشتر به ستاد ملی کرونا اعلام و از تکرار تجربیات گذشته استان خودداری به عمل آید.

تجربیات استان در استفاده آزمایشی از دارو‌هایی همچون رمدسیویر و ... توسط مجامع علمی و تاثیر آن در درمان کرونا مورد تردید قرار گرفت، نباید تکرار شده چرا که در نهایت بیماران و خانواده‌های بیماران کرونایی متحمل آسیب‌های جانی و مالی خواهند شد.

۶- مسئله نظارت بر کیفیت بستری بیماران، هدایا و دریافتی‌های پزشکان، حق ویزیت و بهای دارو، خدمات بیمارستانی و غیره، امروز دغدغه اصلی خانواده‌های بیماران کرونایی استان تبدیل شده است. مستدعی است در شرایط فعلی نظارت بر سازوکار مالی و کنترل قیمت‌ها در بخش درمان و بهداشت با جدیت بیشتری پیگیری شود.

۷- انتظار می‌رود ارگان‌های مسئول در همه‌گیری کرونا ضمن تقویت مطالبات و پیگیری‌های مکرر خود در واردات واکسن به استان و واکسیناسیون سراسری استان اقدام فوری انجام و اولویت واکسیناسیون را از مرکز به سمت حاشیه استان سوق داده تا از همه گیری و ورود ویروس به مناطق پرجمعیت و پرخطر ممانعت به عمل آید. شایان ذکر است که این مدل از واکسیناسیون از تجربیات سایر کشور‌های موفق در مبارزه با همه گیری ویروس کرونا استخراج شده است.

۸- با نگاهی به مدل مدیریتی استان‌های موفق (زنجان، کردستان، یزد) و حتی کشور‌های موفق که بر پیک‌های سنگین‌تر از وضعیت جاری استان خراسان شمالی فائق آمده اند، می‌توان به نقاط مشترک جمیع موارد صورت گرفته رسید؛ قرنطینه واقعی و فوری و واکسیناسیون سراسری فصل مشترک تمامی اقدامات صورت گرفته است؛ لذا خواهشمند است هر چه سریعتر نسبت به مسدودسازی معابر ورودی و خروجی استان و به صورت مستقل در هر شهرستان و همچنین جلوگیری از عبور و مرور و وسایل نقلیه اعم از اتوبوس‌ها و تاکسی‌های بین شهری، ابطال مجوز‌های تردد تا تاریخ فائق آمدن بر پیک پنجم و غیره، اقدام عاجل به عمل آید.

شایان ذکر است در مدل موفق مبارزه با کرونا در استان‌های مذکور دو عامل شناسایی سریع بیماران در مراحل ابتدایی بیماری و افزایش کیفیت بستری بیماران از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است.

۹- کمبود مخازن اکسیژن و تلاش برای تامین آن از خارج از استان سبب بروز مشکلات جدی در روند درمان بیماران حاضر در بیمارستان‌های امام حسن (ع) و آیت الله هاشمی رفسنجانی شده است؛ لذا پیش‌بینی منابع مالی برای تامین اکسیژن مصرفی بیمارستان‌های استان توسط شرکت‌های دولتی یا خصوصی که توان تامین اکسیژن استان را داشته باشد در شرایط فعلی امری ضروری تلقی می‌شود.

۱۰- حمایت و اضافه استفاده از توانمندی‌های طب سنتی ایرانی در تمامی سطوح ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا پیشگیرانه مراکز سرپایی و بیمارستان‌ها و که از نکات مغفول مانده در مبارزه با ویروس منحوس کرونا در سطح ملی و استانی است.

۱۱- با توجه به خستگی کادر درمان و کمبود نیروی انسانی در خط مقدم مبارزه با کرونا در استان، پیشنهاد می‌شود نسبت به مطالبه ردیف استخدامی برای نیرو‌های ذخیره آزمون‌های ادوار گذشته علوم پزشکی و به کارگیری بازنشستگان شتاب بیشتری به عمل آید تا فشار بر آمده است سیل بیماران کرونایی تسهیل شود.

۱۲- لزوم ایجاد جرائمی سختگیرانه برای شهروندانی که در خصوص دستورالعمل‌های بهداشتی تخلفات نابخشودنی مرتکب شدند. این مسئله با توجه به بسط ید مجامع مدیریتی استان و تاکید ریاست محترم جمهور قابل اجرا و عملیاتی خواهد بود.

امیدواریم با پیگیری و به سرانجام رسیدن موارد فوق شاهد بهبود وضعیت استان در فائق آمدن بر مسئله همه‌گیری ویروس کرونا باشیم آزمودن مجدد تجربیات گذشته تجربیاتی طرح را برای هم استانی‌های عزیزمان به ارمغان خواهد آورد.

گفتنی است، این نامه به دفتر نماینده، ولی فقیه در خراسان شمالی، رئیس کل دادگستری استان، نماینده مردم بجنورد در خلراسان شمالی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان رونوشت شده است.

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد
بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار