به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت دانش بنیان سیال نیرو صنعت در سال ۱۳۷۹ تاسیس و شروع به کار کرده است. این شرکت تولید کننده پمپ و ادوات هیدرولیکی در صنایع خودروسازی و صنعت است. همچنین تولید و عرضه کنیستر یا بخارگیر بنزین همراه با فرهنگسازی جهت تعویض و جایگزینی آن در خودرو نیز در دستور کار این شرکت قرار دارد. شرکت سیال نیرو صنعت در سال ۱۳۸۲ با بهرهمندی از خط تولید خریداری شده از شرکت انتگرال هیدرولیک آلمان موفق به خودکفایی در تولید پمپ هیدرولیک پرهای طرح ویکرز در ایران نیز شده است.
نظامعلی علینژاد، قائممقام و عضو هیئت مدیره شرکت سیال نیرو صنعت در مورد کارکرد و ویژگیهای سیستم هیدرولیک فرمان خودرو اعلام کرد: با وجود فعالیت ۲۵ ساله صنایع خودروسازی برای هیدرولیک کردن فرمان خودروهای تولیدی، ۸۰ تا ۸۵ درصد وزنی سیستم فرمان هیدرولیک خودرو شامل شیر مقسم فرمان، جک هیدرولیک و پمپ وارداتی بوده است. الباقی قطعات نیز توسط شرکتهای داخلی تولید و تأمین شده است. برای اولین بار شرکت دانش بنیان سیال نیرو صنعت موفق به راه اندازی خط تولید با خودکفایی بالای ۹۵ درصد جک هیدرولیک فرمان و راه اندازی خط تولید آزمایشی شیر مقسم هیدرلیک فرمان با پیچیدگی در تکنولوژی تولید و سخت افزار مورد نیاز شده است. تولید کیفی با قیمت و شرایط رقابتی از جمله ویژگیهای محصول ماست.
وی افزود: با شروع تحریمهای دوره اول استکبار جهانی و محدویتهای نسبی ایجاد شده مصمم به خودکفایی و داخلیسازی مجموعههای حساس فوق در سیستم هیدرولیک فرمان خودرو در ایران شدیم، اما به دلیل عدم حمایتهای قراردادی، مالی، اقتصادی و برنامهای به جهت ایمنی قطعات در خودرو، این مسئله باعث تأخیر و کندی روند خودکفایی شده است.
قائم مقام و عضو هیئت مدیره شرکت سیال نیرو صنعت در مورد صادرات این محصول دانش بنیان نیز عنوان کرد: ظرفیتهای ایجاد شده فعلا در حد نیازهای داخلی کشور است. با توسعه و توانمندسازی مجموعه، در صورت حمایتهای بیشتر از طریق مبادی ذیربط امکان صادرات فراهم خواهد بود.
علینژاد در مورد تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای ساخت و تولید جعبه هیدرولیک فرمان نیز گفت: صندوق نوآوری برای تولید و عرضه جک هیدرولیک فرمان وام سرمایه در گردش به این شرکت تخصیص داده است که موجبات افزایش تولید و گسترش بازار را فراهم کرده است. این شرکت در تلاش است با جذب مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی اقدام به راهاندازی فاز تولید صنعتی شیر هیدرولیک فرمان برای رفع نیازمندی صنایع خودروسازی کند.
وی پروژه سیستم هیدرولیک فرمان را جزو تکنولوژیهای هایتک و برتر دانست و گفت: ما موفق شدیم این مجموعه را به صورت ایرانی و بومی تولید کنیم، اما در تولید هیدرولیک فرمان به امکانات و سختافزارهای بسیار مخصوص برای تولید این محصول نیاز داریم که با حل مشکل و جایگزینی آن به صورت بومی امکان راهاندازی و توسعه تولید را خواهیم داشت.
قائممقام و عضو هیئت مدیره شرکت سیال نیرو صنعت با اشاره به اینکه مصرفکننده نهایی جعبه هیدرولیک فرمان، شرکتهای ایرانخودرو و سازه گستر سایپا هستند، تصریح کرد: تولیدات جاری شرکت در جعبه فرمان خودروهای پژو، سمند، پژو پارس و دنا مورد استفاده قرار میگیرد.