به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان روز یکشنبه در سخنانی خواستار گفتگو با گروه طالبان شد.
صدر اعظم آلمان در سخنان خود گفت: «آلمان خواستار گفتگو با طالبان درباره چگونگی خارج کردن باقیمانده شهروندان افغانستانی که با آلمانها همکاری داشتند، میباشد».
مرکل اضافه کرد: «این نشانه خوبی است که دوباره میتوان از فرودگاه کابل برای پروازهای خارج کردن افراد استفاده کرد».
وی ادامه داد: «ما باید با طالبان درباره این صحبت کنیم که چگونه میتوانیم کسانی که برای آلمان کار کردند را به صورت ایمن از کشور خارج کنیم».
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان نیز روز یکشنبه گفت، این گروه مایل به برقراری روابط با دولت آلمان است.
این سخنگوی طالبان در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی گفت، این گروه مایل است روابط دیپلماتیک رسمی و مستحکمی با برلین داشته باشد.
او در ادامه گفت، طالبان مایل است آلمان و دیگر کشورها حمایت مالی، کمکهای بشردوستانه و همکاری در زمینههای سلامت، کشاورزی و آموزش را برای افغانستان فراهم کنند.
«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه در دیدار با همتای قطری خود گفت: «به رسمیت شناختن طالبان هنوز اولویت ما نیست، اما معتقدیم که تعامل با طالبان به نتایج مثبتی منجر خواهد شد».
هایگو ماس، وزیر خارجه آلمان
وی با ابراز امیدواری درباره پایبندی طالبان به حقوق بشر گفت: «ما آنها را زیر نظر داریم و به کمک رسانی خود به شهروندان افغانستان ادامه خواهیم داد».
وزیر خارجه آلمان که کشورش یکی از کشورهایی است که افغانستان را به حال خود رها کرده افزود: «ما با علاقه تشکیل دولت جدید در افغانستان را بررسی میکنیم و برای آن چندین شرط تعیین کردهایم».