به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو؛ دکتر محمدرضا غلامی در نشست خبری امروز (۱۶ شهریور) با اشاره به گستردگی فعالیت های معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، در تشریح عملکرد چهارساله این معاونت، گفت: معاونت فرهنگی دانشجویی بحث تامین خوابگاه، تغذیه، رفاهیات و امور فرهنگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی را برعهده دارد و طی چهارسال گذشته توانسته گام های خوبی در زمینه ارتقا این حوزه ها بردارد.
۵ میلیارد تومان صرف نوسازی خوابگاه ها شده است/ در دوران کرونا ظرفیت خوابگاه ها را نصف کردیم
غلامی تامین خوابگاه را یکی از مهمترین حوزه های کاری این معاونت عنوان کرد وافزود: عمده خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی قدیمی هستند. بطور مثال خوابگاه طالقانی بیش از ۶۵ سال قدمت دارد و همین قدیمی بودن مشکلات بسیاری برای دانشجویان ایجاد کرده بود.
غلامی گفت: از چهارسال پیش کار نوسازی و بهسازی خوابگاه های دانشجویی را در دستور کار قرار دادیم و ظرف این مدت بیش از پنج میلیارد تومان برای نوسازی خوابگاه ها هزینه کردیم.
وی افزود: در حال حاضر نیز حدود چهار میلیارد تومان دیگر جهت تعمیر و تجهیز خوابگاه تامین اعتبار شده که در مرحله برگزاری مناقصات آن هستیم.
غلامی از ساخت خوابگاهی جدید برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد و افزود: بالاخره بعد از چندین سال که دانشگاه خوابگاه جدیدی نداشت، ساخت یک خوابگاه مجهیز و بزرگ در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: این خوابگاه در زمینی به مساحت ۹۵۰۰ متر مربع و در دو فاز در حال اجراست که فاز اول آن شامل اسکلت و سقف طی یک سال و نیم گذشته با صرف اعتبار ۱۳.۵ میلیارد تومان انجام شده و منتظر تسهیلات ۵۰ میلیارد تومانیبرای اجرای فاز دوم پروژه هستیم.
غلامی خاطرنشان کرد: گنجایش این خوابگاه ۴۰۰ نفر است و کمبودهای دانشگاه در بحث خوابگاه را تا حد زیادی مرتفع خواهد کرد.
وی افزود: علاوه بر این خوابگاه جدید، خوابگاه شهید مفتح که سالها در اختیار دانشگاه رازی قرار داشت و سند آن به اسم دانشگاه علوم پزشکی است، پس از سالها پیگیری حقوقی به دانشگاه پس داده شده و از مهرماه این خوابگاه جدید هم مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: این خوابگاه ۱۵۰۰ متر مربع زیربنا دارد که در حال تکمیل و بهسازی آن هستیم.
غلامی در ادامه ظرفیت اسمی خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را ۱۶۰۰ نفر اعلام وتصریح کرد: این ظرفیت مربوط به پیش از دوران کروناست و در دوران کرونا به دلیل رعایت پروتکل ها مجبور به تقلیل این ظرفیت به نصف شدیم.
وی افزود: در دوران کرونا دانشجویان دوره های کارورزی و کارآموزی مجبور به استفاده از خوابگاه بودند و سعی کردیم در هر اتاق یک دانشجو اسکان یابد و نهایتا دربرخی اتاق ها دو دانشجو مستقر هستند.
غلامی با اشاره به رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی در خوابگاه های دانشجویی گفت: خوابگاه ها طی مدت شیوع کرونا بطور مستمر ضدعفونی و گندزدایی شده اند و ضدعفونی کننده دست و سطوح هم در اختیار دانشجویان قرار داده شده است.
وی افزود: همچنین از دانشجویان خوابگاهی تست کرونا گرفته میشود و طی این مدت ۲۲۳ تست گرفته شده که هشت مورد آن مثبت شده است.
واکسیناسیون ۹۸ درصد دانشجویان/ آماده بازگشایی دانشگاهها هستیم
وی با اشاره به واکسینه شدن بیش از ۹۸ درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: انجام واکسیناسیون تا حدی از نگرانی ما در خصوص اسکان دانشجویان در خوابگاه کاسته است و در حال حاضر مشکلی برای بازگشایی دانشگاهها و حضور دانشجویان در خوابگاهها نداریم.
غلامی در خصوص نحوه جبران کاهش ظرفیت خوابگاهها در شرایط کرونایی گفت: در حال حاضر ظرفیت استفاده از خوابگاهها به دلیل شرایط کرونایی به نصف رسیده و اگر دانشگاهها بازگشایی شود، برنامههایی در دستور کار داریم که این کمبود را جبران کند.
وی افزود: اولا به نظر میرسد بازگشایی دانشگاهها بصورتی است که همچنان برخی دروس عمومی بصورت غیرحضوری تدریس شود و حضور دانشجویان محدود به دروس تخصصی باشد و در این شرایط با همکاری معاونت آموزش دانشگاه و فشرده سازی تدریس دروس خصوصی تلاش داریم استفاده از خوابگاه را دورهای کنیم.
وی افزود: در این روش دروس تخصصی به صورت فشرده تدریس میشود، یعنی دروسی که بطور مثال قبلا در دو تا سه ماه تدریس میشد اکنون در ۱۵ روز از صبح تا غروب تدریس میشود تا نیاز به خوابگاه و حضور دانشجویان در دانشگاه و خوابگاه کمتر شود.
غلامی گفت: تاکنون هیچ دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی که متقاضی خوابگاه باشد بی جواب نمانده و همه در خوابگاه اسکان داده شده اند و در صورت بازگشایی دانشگاهها هم با برنامه ریزیهای صورت گرفته تلاش میک نیم دانشجویی بی خوابگاه نماند.
منابع تسهیلات دانشجویی را به ۷.۲ میلیارد تومان رسانده ایم
وی در ادامه در تشریح عملکرد حوزه رفاه دانشجویان به پرداخت تسهیلات به دانشجویان اشاره کرد و افزود: چهارسال پیش مجموع تسهیلات پرداختی به دانشجویان ۱.۸ میلیارد تومان بود که این میزان با پیگیریها و رایزنیهای بسیار به ۷.۲ میلیارد تومان رسیده تا بتوانیم تمام دانشجویانی که متقاضی این تسهیلات هستند را پوشش دهیم.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه این نشست خبری به مزایای تسهیلات دانشجویی در این دانشگاه اشاره کرد و افزود: دانشجویان این تسهیلات را بدون سود دریافت کرده و بازپرداخت آن هم پس از فارغ التحصیلی آنها و بصورت قسط بندی شده خواهد بود.
وی افزود: از طرفی دانشجویانی که به تسهیلات بیشتری نیاز داشته باشند از طرف دانشگاه به بانک معرفی شده و میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
غلامی گفت: این میان دانشجویانی که نیازمند باشند هم شناسایی شده و با همکاری کمیته امداد و بهزیستی تحت پوشش و حمایت قرار میگیرند و تا پایان زمان تحصیل از حمایت این نهادها بهرهمند میشوند.
در دوران شیوع کرونا میانگین روزانه ۴۰۰ پرس غذا پخت میکنیم/ اجرای طرح "نیم پرس" در دانشگاه
این مسئول در ادامه به فعالیتهای حوزه تغذیه دانشگاه هم اشاره کرد و افزود: طی چهارسال گذشته تلاشهای بسیاری صورت گرفت تا آشپزخانه دانشگاه را صنعتی سازی کنیم و در نهایت با صرف یک میلیارد تومان اعتبار توانستیم آشپزخانه دانشگاه را از سنتی به صنعتی تبدیل کنیم.
غلامی گفت: تا پیش از کرونا اقدامات خوبی در بحث تغذیه صورت گرفت و حتی منوی غذای دانشجویان سه منویی شد و چینش و نظارت بر وعدههای نهار و شام هم به عهده خود دانشجویان گذاشته شد.
وی با اشاره به تعطیلی سالن غذاخوری دانشگاه در پی شیوع کرونا گفت: در این شرایط آشپزخانه دانشگاه تعطیل نشد و هم اکنون پخت غذا با رعایت پروتکلهای بهداشتی در آن ادامه دارد و غذاها بصورت کاملا بهداشتی و بسته بندی شده درب خوابگاهها تحویل میشود.
غلامی با اشاره به اجرای طرح "نیم پرس" در بحث تغذیه دانشجویان گفت: با توجه به درخواست دانشجویان بویژه دانشجویان دختر و در وعده شام، طرح نیم پرس به اجرا درآمد و دانشجویان با انتخاب این گزینه در منوی غذای خود نصف غذای همیشگی را دریافت میکنند.
وی افزود: این طرح علاوه بر تاثیرات بسیار در جلوگیری از حیف و میل غذا، هزینه تامین هر وعده غذا برای دانشگاه و دانشجو را هم نصف کرده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر روزانه بطور میانگین ۳۰۰ تا ۴۰۰ پرس غذا در سطح خوابگاههای دانشگاه توزیع میشود.
۲ میلیارد تومان برای بهسازی فضاهای ورزشی دانشگاه هزینه کرده ایم
غلامی در ادامه به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه ورزشی دانشگاه اشاره کرد و افزود: در دوران شیوع کرونا تمام اماکن سرپوشیده تعطیل شده و در اختیار مراکز واکسیناسیون قرار گرفته است.
وی افزود: در این شرایط که مراجعات به مراکز ورزشی کمتر است، فرصت خوبی برای انجام تعمیرات و بازسازی فضاهای ورزشی دانشگاه است.
غلامی تصریح کرد: طی این مدت حدود دو میلیارد تومان صرف ساخت، تجهیز و تعمیر اماکن ورزشی دانشگاه شده است.
این مسئول از راه اندازی زمین چمن مصنوعی دانشکده پزشکی خبر داد و افزود: این زمین چمن به مساحت ۲۴۰۰ مترمربع است و در کنار آن زمین تنیس، والیبال و بسکتبال هم مجموعا به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع در این دانشکده ساخته شده است.
غلامی از تعمیر و تجهیز استخر دانشگاه هم خبر داد و افزود: طی سالهای اخیر بازسازی این استخر با زیربنای ۱۱۳۸ متر نیز در دستور کار قرار گرفت که کار بهسازی آن به پایان رسیده است.
این مسئول با اشاره به فعالیت انجمنهای ورزشی در این دانشگاه گفت: در حال حاضر ۱۴ انجمن ورزشی در بخش بانوان و یازده انجمن در بخش مردان در دانشگاه فعالیت دارد.
راه اندازی "اتاق مشاوره" در تمامی دانشکدهها و خوابگاهها
غلامی در ادامه به فعالیتهای اداره سلامت روان دانشگاه هم اشاره کرد و افزود: در سالهای گذشته تعداد دانشجویان مشروطی دانشگاه بالا بود و ارجاع شدگان به کمیسیون موارد خاص عملا دو رقمی شده بود.
وی افزود: با ریشه یابی موضوع در نهایت تصمیم به مداخله تیمهای مشاوره گرفتیم و در همین راستا در تمام دانشکدهها و خوابگاهها "اتاق مشاوره" راه اندازی شد و خوشبختانه با اقدامات مشاورهای و روانشناسی در حال حاضر تعداد مراجعان کمیسیون موارد خاص را به صفر رسانده ایم.
غلامی در ادامه در خصوص اعتراضات برخی دانشجویان اینترن نسبت به پایین بودن حقوقها و عدم داشتن بیمه شغلی گفت: دانشجو اسمش با خودش است و دانشجو است و فرد شاغل محسوب نمیشود و مبلغی که به این دانشجویان داده میشود کمک هزینه تحصیلی و به نوعی حق الزحمه است و حقوق نیست.
وی افزود: بیمه شغلی به افراد شاغل تعلق میگیرد و برقراری این بیمه نه در حیطه اختیارات ما و نه وزارتخانه است و این افراد شاغل محسوب نمیشوند و کار آنها دانشجویی است و تنها کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنند.
غلامی گفت: البته شرایط شیوع کرونا فشار و استرس زیادی به دانشجویان بویژه دانشجویان بالینی وارد کرده و برخی انتظارات به حقی در خصوص امکانات رفاهی دارند که بخشی از آنها رفع شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به بخشی از فعالیتهای جهادی دانشجویان این دانشگاه هم اشاره کرد و افزود: در همان اوایل شیوع کرونا دانشجویان جهادی پای کار آمده و کارگاههای تولید ماسک را راه اندازی کردند.
وی افزود: طی چند ماه در مجموع بیش از ۸۱ هزار ماسک، ۱۰۸ هزار دستکش، ۵۰۰ گان و ۸۶۰۰ شیلد در کارگاههای جهادی دانشگاه تولید شد.
وی تصریح کرد: پس از آن دانشجویان به فرمان مقام معظم رهبری فعالیت در طرح مواسات را شروع کردند و طی اجرای این طرح ۱۰۰ میلیون تومان از خیران جمع آوری کرده و اقلام بهداشتی و غذایی برای محرومان حاشیه نشین تهیه کردند.
غلامی گفت: در حال حاضر نیز دانشجویان جهادی در مراکز واکسیناسیون فعال هستند و یک پایگاه واکسیناسیون دانشجویی در دانشگاه آزاد توسط بسیج دانشجویی دانشگاه راه اندازی شده است.
معاون فرهنگی دانشگاهی علوم پزشکی کرمانشاه به گوشهای از فعالیتهای فرهنگی دانشگاه هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۲۵ نشریه، ۲۹ کانون هنری و ۲۹ انجمن علمی در دانشگاه فعالیت دارد.
وی افزود: طی مدت شیوع کرونا هم طرحهای "سلامت معنوی" در بیمارستانهای استان به اجرا درآمد که گروههای دعا و نیایش و گروههای تئاتر در اعیاد و روزهای خاص دربیمارستانها حاضر شده و برای پرسنل و بیماران اجرای برنامه داشتند.
غلامی به درخشش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در جشنواره ملی قرآنی دانشجویی هم اشاره کرد و افزود: در این جشنواره در سال گذشته ۷۱۹۹ دانشجو از استان شرکت کردند و درنهایت توانستیم با کسب ۳۱ مقام رتبه دوم کشوری را از آن خودکنیم