به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی راهبردهای عملیاتی پویش «مهرماه ماندگار» بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب با محوریت محرومیت زدایی کودکان کم بضاعت دانش آموزی با حضور چگینی رئیس دانشگاه، حجت الاسلام دستجردی معاون دانشجویی و فرهنگی و حجت الاسلام نیکزاد رئیس نهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این واحد برگزار شد.
در ابتدای این نشست خداوردی، دبیر اجرایی پویش «مهرماه ماندگار» یکی از مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد و در آینده میتواند به یک معضل تبدیل شود کودکان بازمانده از تحصیل هستند که با توجه به همه گیری کرونا و مجازی شدن آموزش تعداد آنها بیشتر هم شده است.
وی افزود: بر اساس آمار رسمی وزارت آموزش و پرورش ۱۲۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل وجود دارد؛ اما طبق آمارهای غیر رسمی سال گذشته سه میلیون دانش آموز بازمانده از تحصیل داشته ایم.
خداوردی با بیان اینکه دلایل مختلفی برای بازماندن از تحصیل وجود دارد، اما مهمترین آن فقر است، تصریح کرد: محرومیت کودکان از تحصیل عواقب بسیار ناخوشایندی در پی دارد اغلب کودکان پیش از موعد وارد بازار کار میشوند و در نتیجه به دلیل عدم رسیدگی و آموزشهای لازم یا به اعتیاد و انواع بزهکاریها رو میآورند یا دچار آسیبهای جدی روحی و روانی میشوند و از زندگی طبیعی فاصله میگیرند. به هر روی محرومیت تحصیلی آسیبهای جبران ناپذیری از خود بر جای میگذارد.
وی با اشاره به اینکه طبق اصل ۳۰ قانون اساسی دولت موظف است برای تمامی کودکان وسایل آموزش و پرورش رایگان فراهم کند، اضافه کرد: با توجه به لزوم تسهیل فرایند اموزش دانش آموزان ما در پویش مهر ماندگار در ۲ محور جهادی و هنری
به فعالیت میپردازیم.
دبیر اجرایی پویش «مهرماه ماندگار» گفت: در بخش جهادی یک شورای سیاستگذاری تشکیل شده و در بخش مردمی شروع به جمع آوری کمکها کرده ایم و با کمک خدا توانستیم نزدیک به ۲۰۰ دانش آموز را بدون دغدغه لوازمالتحریر به مدرسه بفرستیم؛ و در محور هنری با برگزاری یک جشنواره نویسندگی داستان کوتاه با موضوع کودکان کم بضاعت با محوریت امید قصد داریم نسبت به این مسأله ذائقه سازی کنیم.
همچنین چگینی رئیس دانشگاه آزاد تهران جنوب در این نشست به رسالت مطالبه گری جنبش دانشجویی اشاره کرد و گفت: دغدغه بسیج دانشجویی برای تحصیل دانش آموزان بی بضاعت بازمانده از تحصیل در قالب «پویش مهر ماه ماندگار» دغدغه ارزشمندی است.
وی با بیان اینکه فشارهای اقتصادی موجب شده تا برخی از دانش آموزان مانند کپرنشینهای اطراف چابهار که اخیرا رئیس جمهور نیز از این محل بازدید کرد فرصت تحصیل را از دست بدهند، افزود: اگر بعد از انقلاب در برخی از حوزهها مدیریت انقلابی و جهادی حاکم میشد شاید امروز با انبوهی از مشکلات مواجه نبودیم و فاصله طبقاتی به مانند آنچه که شاهد آن هستیم افزایش نمییافت. به هر روی امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید بخشی از مشکلات کشور رفع شوند اگر چه نباید انتظار معجزه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد تهران جنوب با تاکید بر اینکه هزینههای زندگی مردم باید به گونهای تامین شود که برخی از خانوادهها مجبور نشوند فرزندان خود را برای تامین معیشت خود وادار به کار و دستفروشی کنند، بیان کرد: قطعا استعدادهایی درخشانی در بین کودکان کار وجود دارد بنابراین اگر این کودکان از تحصیل بازنمانند میتوانند استعدادهای خود را بروز بدهند و جزء نخبگان کشور باشند.
چگینی به سرکوب دانشجویان در حکومت پهلوی اشاره کرد و گفت: امروز بسیاری از دانشجویان نظام مقدس جمهوری اسلامی را متعلق به خود میدانند از این رو همواره تلاش میکنند تا مطالبات خود را به انحاء مختلف به گوش مسئولان برسانند. به هر روی مسئولان باید بدانند که اگر در انجام وظایف خود کوتاهی کنند دانشجویان به عنوان یک قشر مطالبه گر از آنان خواهند خواست که به وظایف شان عمل کنند.
وی محرومیت زدایی کودکان کم بضاعت دانش آموزی را از موضوعات مهم کشور و در راستای وظایف دانشگاه در حوزه تعلیم و تربیت دانست و افزود: اجرا پویش مهر ماندگار از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب و تداوم آن در جهت محرومیت زدایی کودکان کم بضاعت دانش آموزی میتواند نتایج خوبی در آینده داشته باشد و بنده از این حیث ازتلاشهای بسیج دانشجویی تشکر میکنم.
چگینی به برنامه راهبردی بسیج دانشجویی در راستای اجرای پویش «مهرماه ماندگار» اشاره کرد و گفت: بنده با تمام توان تلاش خواهم کرد تا ضمن حمایت از فعالیتهای دانشجویی امکانات و شرایط مورد نیاز را نیز در راستای اجرای این فعالیتها تامین کنم. از این رو با توجه به اینکه بیماری کرونا هم مقداری فروکش کرده از شورای فرهنگی میخواهم که جلسات این شورا با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی به صورت منظمتر برگزار شوند.
وی بر ضرورت تصویب برنامهها در شورای فرهنگی دانشگاه تاکید کرد و افزود: با توجه به تامین منابع مالی و اخذ مجوزهای لازم و همچنین تاکیدات صورت گرفته یادمان شهدای دانشگاه آزاد تهران جنوب ظرف دو ماه آینده تکمیل خواهد شد.
چگینی با بیان اینکه دانشجویان آینده سازان کشور هستند با این وجود باید به نظرات این قشر توجه شود و مورد حمایت قرار بگیرند، گفت: نشاط، تحرک، شادابی، تحول گرایی و ارائه ایدههای جدید از ویژگیهای جوانان به ویژه دانشجویان به شمار میروند و میتوانند برای سایرین الهام بخش باشند.
نیکزاد رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد تهران جنوب نیز از جهت گیری و موضع بسیج دانشجویی در خصوص پرداخت معوقات اساتید حق التدریسی دانشگاه آزاد قدردانی کرد، گفت: دانشجویان باید به مطالبات خود در زمینههای مختلف وسعت ببخشند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد تهران جنوب از حیث فعالیت تشکلهای دانشجویی غنیترین واحد دانشگاهی محسوب میشود، افزود: پویش «مهرماه ماندگار» که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب برگزار میشود پویش ارزشمندی است با این وجود اجرای چنین فعالیتهایی باید منجر به رشد دانشجویان شود.
نیکزاد بر ضرورت انجام حمایتهای لازم از بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب در جهت اجرای پویش «مهرماه ماندگار» تاکید کرد و گفت: انتظار ما از بسیج دانشجویی این است که در کنار سایر فعالیتها نسبت به طراحی و اجرای برنامههای ویژه و ماندگار نیز اقدام کند.
همچنین حجت الاسلام دستجردی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب با بیان اینکه در راستای اجرای پویش «مهرماه ماندگار» آماده ارائه هرگونه کمک و همکاری با بسیج دانشجویی هستیم، تصریح کرد: برای وسیعتر شدن بعد اطلاع رسانی و تبلیغات پویش «مهر ماه ماندگار» علاوه بر فضای مجازی باید از ظرفیت فضای فیزیکی مجتمعهای دانشگاهی و همچنین ارسال پیامک نیز استفاده شود.
وی در ادامه بر ضرورت جذب کمکهای مالی اساتید و کارکنان این دانشگاه در جهت حمایت از پویش «مهرماه ماندگار» تاکید کرد.
گفتنی است؛ طی حکمی از سوی سازمان بسیج دانشجویی تهران بزرگ چگینی رئیس دانشگاه آزاد تهران جنوب به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری پویش مهر ماندگار و زهرا خداوردی به عنوان دبیر اجرایی این پویش منصوب شدند.