به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حرکت به سمت برگزاری کلاسهای آنلاین و آغاز آموزش الکترونیک شاید یکی از کمترین حسنهای شیوع ویروس کرونا در کشور بود. زیرا تا پیش از آن دانشگاهها نه برنامهریزی برای آن داشتند و نه زیرساختی مهیا کرده بودند. اما پس از همه گیری ویروس منحوس کرونا، دانشگاهها یکی پس از دیگری به ایجاد زیرساختهای آموزش الکترونیک و رونمایی از سامانههای آموزشی خود پرداختند.
آغاز آموزش الکترونیک با سامانههای آموزش مجازی اگر بگوییم در ابتدای کار برای هر دانشجویی از هر دانشگاهی چالش برانگییز بود هیچ بیراه نگفتهایم، اما با گذشت زمان دانشگاهها شرایط را فراهم کردند تا برگزاری کلاسهای درسی به شیوه الکترونیک بهبود یابد.
۲۶ مرداد سال ۹۹ بود که دانشگاه آزاد اسلامی در کنار دانشگاههای دیگر از سامانه آموزشی خود با نام آموزشیار در جهت مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشجویان، به منظور ارائه خدماتی همچون انتخاب واحد، حذف اضافه الکترونیکی، ارزشیابی اساتید و انتشار کارنامه ترمی دانشجویان و همچنین سامانه دان برای برگزاری کلاسهای درسی رونمایی کرد.
در همان اوایل کار بود که دانشجویان با ارسال نامههای گوناگون به معاونت آموزشی و هشتکگذاری در شبکههای اجتماعی از ناکارآمدی سامانه آموزشیار و اختلال در سامانه دان برای برگزاری کلاسهای درسی خبر دادند. مشکلات سامانه آموزشیار برای دانشجویان به حدی زیاد بود که رئیس دانشگاه آزاد طی نشستی از دانشجویان عذرخواهی کرد و نوید رفع تمام مشکلات را طی روزهای آینده داد.
دردسرهای دانشجویان و اساتید با سامانههای الکترونیکی دانشگاه آزاد تمامی ندارد
حال که حدود چهار ترم از راهاندازی این سامانه میگذرد دانشجویان و اساتید دانشگاهی هنوز هم از ناکارآمدی سامانه آموزشیار، وادانا، دان و errorهایی که میدهند سخن میگویند.
استاد دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در این باره میگوید: به روز رسانی سامانه آموزشیار در جهت بهبود کارایی آن بود، اما متاسفانه فرایند دسترسی و بهرهمندی از آن مشکلتر شد. به نظر بنده سامانه به روزرسانی نشده آن، مشکلات کمتر و نظم بیشتری را داشت.
وی ادامه داد: سامانه آموزش دان نیز بسیار ناکار آمد است، زیرا هیچ برنامهای برای حضور و غیاب دانشجویان ندارد. همچنین امکان بارگذاری ویدیو و شرکت دانشجویان در کلاس و برگزاری جلسات پایاننامه وجود ندارد. در زمان امتحانات نیز که وضعیت بسیار وخیم است، زیرا دانشجویان حتی امکان آپولود کردن سوالات و بارگذاری پاسخ آنها را نیز ندارند.
هفت خوان رستم را بگذرانید تا به سامانه دسترسی یابید
دانشجوی دانشگاه آزاد درباره مشکلات سامانه آموزشیار گفت: مهمترین مشکل این سامانه شرایط ورود به آن است. در حقیقت برای ورود به این سامانه حتما باید وارد ای گپ شد و رمز ورود را از آن دریافت کرد. دانشگاه آزاد به این نکته توجه نکرده است که ای گپ در بسیاری از گوشیها نصب نمیشود و بسیار کند عمل میکند.
وی ادامه داد: سیستم آموزشیار تغییر کرده است و ما همچون گذشته نمیتوانیم به راحتی نمرات خود را مشاهده کنیم و به انتخاب واحد بپردازیم. از آنجایی که زیر ساختهای این سامانه مشکل دارد واحد پشتیبانی نیز نمیتواند کاری انجام دهد.
دانشجوی دانشگاه آزاد در باره سیستم دان نیز تصریح کرد: این سامانه مشکلات بسیاری دارد از جمله اینکه تمام فایلهایی که در آن بارگذاری میشود باید پی دی اف باشد که زمان بسیاری را نیز برای بارگذاری میخواهد. مشکل دیگر بحث صوت و تصویر در این سامانه است که اصلا درست عمل نمیکند و مدام دانشجویان را به خارج از سامانه پرت میکند و امکان بازگشت به کلاس را نمیدهد.
یکی از پشتیبانان سامانه دان نیز در خصوص عدم پاسخگویی و مشکلات این سامانه گفت: مشکل اصلی نبود زیر ساخت است، زیرا برای یک واحد دانشگاهی حداقل به اندازه یک سالن بزرگ سرور نیاز است درحالی که هر واحد دانشگاهی نهایتا دو سرور دارد که پاسخ گو نیست.
مسئولان دانشگاه آزاد به فکر باشند!
آنچه که مشهود است عدم کارایی درست سامانههای الکترونیکی و آموزشی دانشگاه آزاد، نبود زیرساخت های لازم و دسترسی سخت به سامانه آموزشیار است که تمام دانشجویان این دانشگاه را کلافه کرده است. با وجود تمام وعدههای مسئولان دانشگاه آزاد در خصوص به روز رسانی سامانه آموزشیار و سامانههای الکترونیک برای برگزاری کلاسهای آموزشی و مرتفع سازی مشکلات؛ دانشجویان همچنان مشکلات قبلی خود برای ثبتنام، انتخاب واحد و شرکت در کلاسهای درسی را دارند. امیدواریم با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و برگزاری کلاسهای درسی به صورت مجازی مسئولان دانشگاه آزاد برای این مشکلات چاره اندیشی کنند.