فرشاد حکمتی جو، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو به برگزاری جلسه مشترک با محمدحسین عبداللهی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این جلسه حول محور مشکلات دانشجویان برگزار شد.
حکمتی جو بیان کرد: ۲۰ ماه است که ایران همچون سایر کشورها درگیر کرونا شده و این بیماری باعث آسیب دیدن مراکز آموزشی نیز شده است. در این شرایط راه ارتباطی مناسبی بین دانشگاه و دانشجویان وجود ندارد و ما تلاش کردیم با پیگیری مطالبات دانشجویان و برگزاری جلسات با مسئولان دانشگاه، این راه ارتباطی را حفظ کنیم.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه یکی از مشکلات دانشجویان اتمام مهلت دفاع از پایان نامهها است، گفت: در ۱۳ شهریور نامهای به رئیس دانشگاه درباره این مساله ارسال کردیم و با هماهنگیهای صورت گرفته توانستیم در جلسهای با معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه جلسه داشته باشیم.
وی ادامه داد: آنچه برای ما جالب بود اینکه معاون آموزشی دانشگاه به گونهای اظهارنظر میکرد که گویی نامهها و درخواستهای دانشجویان اهمیتی ندارد. به گفته او از این دست طومارها برای معاونت دانشجویی زیاد ارسال میشود که امضای این نامه شاید به ۵ هزار نفر هم برسد. موضوع عجیبی نیست.
حکمتی جو با بیان اینکه گویا بهترین دفاع مسئولان دانشگاه ما حمله است، گفت: این دقیقا خط مشی برخی مسئولان دانشگاه است تا مسئولیت اشتباهات خود و مسئولان زیرمجموعه شان را نپذیرند و مشکلات به گردن دانشجویان میاندازند.
وی تصریح کرد: ما به عنوان نماینده دانشجویان برمسائل آنان آگاهی بهتری داریم، اما مسئول پشت میز نشین نسبت به مشکلاتی دانشجویان آگاهی ندارد. مشکلاتی مانند شیوع کرونا، نبود امکان تردد بین شهری، قطعیهای مکرر اینترنت و برق، افزایش مرگ و میر و ابتلای اعضای خانواده دانشجویان به کرونا، تعطیلی آزمایشگاههای دانشگاه یا نبود آزمایشگاه برخی از رشتهها در دانشگاه، نبود توان خرید لوازم مورد نیاز برای ارائه پایان نامه، سختی جمع آوری داده از شهرهای مختلف و حتی اهمال کاری برخی اساتید که پس از چند ماه پیگیری پاسخگوی دانشجویان نیستند، نبود راه دسترسی به برخی استادان یا پاسخگویی دیرهنگام به درخواستهای ثبت شده و ...
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه این مشکلات باعث شده تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام روند دفاع از پایان نامه دچار چالش بشوند، گفت:، اما پاسخی که ما از معاونت آموزشی دانشگاه دریافت کردیم این بود که مگر میشود همیشه شهرها قرمز باشند؟ یا ایشان گفتند که این بیماری نهایتا ۲ هفته دانشجو را درگیر میکند. معاون آموزشی دانشگاه از دانشجویانی که در شهرستانها هستند میخواهد تا از دوستانشان برای ارسال کتابهای کتابخانهای را از تهران پست کنند! در واقع معاونت آموزشی دانشگاه اینطور فکر میکند که دانشجویان برای درس شان اهمیتی قائل نیستند و تکمیل پایان نامه را تا آخرین لحظات به تعویق میاندازند.
وی ادامه داد: البته از نظر دکتر عبداللهی در دانشکده روانشناسی چنین مشکلاتی وجود ندارد و دانشجویان پایان نامهها را ارائه داده اند و اکنون در حال دفاع هستند.
حکمتی جو بیان کرد: دانشگاههایی مانند دانشگاه تهران، تربیت مدرس، علم و صنعت و ... تجربه موفقی در تمدید زمان دفاع از پایان نامهها داشته اند، اما معاونت آموزشی دانشگاه ما معتقد است که برای تمدید سنوات، دانشگاههای دیگر شرایط خودشان را دارند.
وی تأکید کرد: اهمال کاری استاد در تایید پروپوزال، تقصیر دانشجو نیست. برخی از دانشجویان برای کسب درآمد کار میکنند، برخی دیگر متاهل هستند و همه اینها باعث میشود که دغدغههای دانشجویان برای دفاع از پایان نامه شان بیشتر از آنچه باشد که معاون آموزشی دانشگاه ما تصور میکند.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه پاسکاری بین مسئولان آموزش دانشگاه خوارزمی همیشگی بوده، گفت: مسئولان دانشگاه باید شرایط همه دانشجویان را در نظر داشته باشند. معاونت آموزشی ما میگوید که وظیفه اخلاقی مسئولان این است که سنوات را تمدید نکنند. دانشجویان قدیمی فضایی را که باید جای دانشجویان جدید باشد، اشغال میکنند، اما سوال ما دانشجویان این است که با دو هفته تمدید مهلت دفاع از پایان نامه دقیقا چه فضایی از برخی استادانی که وقتی برای دانشجو نمیگذارند، اشغال میکند؟
وی ادامه داد: البته معاون آموزشی دانشگاه اهمال کاری برخی کارشناسان آموزشی را پذیرفت و اعلام کرد که این موارد باید به مدیر گروه یا معاون گروه آموزشی اطلاع داده شود. پیگیری چنین موارد آموزشی باید از طریق استاد، مدیر گروه یا معاون آموزش دانشکده باشد.
حکمتی جو گفت: براساس اظهارات دکتر عبداللهی، بحث تمدید مهلت دفاع از پایان نامه در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مطرح شده و معاونان آموزشی به شدت با آن مخالف بودند در ترم دوم سال تحصیلی ۹۹-۹۸ حدود ۹۰۰ نفر را تمدید سنوات کردیم، آزمون جامع تحت هر شرایطی برگزار شد و شرایط سکونت در خوابگاهها را هم برای دانشجویان فراهم آوردیم به همین دلیل تمدید مهلت دفاع از پایان نامهها امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: دکتر عبداللهی همچنین اعلام کرد که هرگونه ابلاغیه از طرف وزارت علوم را درخصوص شیوه تدریس اجرا میکنیم و تابع ستاد ملی کرونا هستیم. ممکن است آموزش در سالهای آیتی ترکیبی باشد یعنی دانشجویان بومی در دانشگاه حضور پیدا کنند و غیربومیها هم به صورت مجازی کلاس را بگذرانند.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی گفت: در این جلسه به موضوع بی احترامی برخی مسئولان آموزش دانشگاه با دانشجویان هم اشاره کردیم که معاونت آموزشی اعلام کرد امکان توبیخ مسئولان وجود ندارد و دانشگاه پادگان نیست. دانشجو باید بتواند مشکل را با مسئول مربوطه مطرح کند و به نتیجه هم برسند. از طرفی باید رفتار دانشجویان را هم بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از موارد دیگری که مورد پرسش از معاونت آموزشی قرار گرفت موضوع ارزشیابی اساتید بود، گفت: در پاسخ به این مطالبه گفته شد که شیوه ارزشیابی اساتید در حال بازبینی است. شورایی برای این بازبینی تشکیل شده تا یک قالب واقع بینانهتر برای ارزیابی بهتر اساتید ارائه دهند.