به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
حسین میرزایی با اشاره به سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی با بیان اینکه آثار مورد پذیرش جشنواره همچون ادوار گذشته در چهار قالب شامل «کتاب پژوهشی»، «گزارش اختتام یافته پژوهش»، «رساله دکتری» و «پایاننامه کارشناسیارشد» است، اظهار داشت: آثاری که از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا پایان اسفند ۱۳۹۹ منتشر و یا پایان یافتهاند میتوانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
وی افزود: آثار علمی در این جشنواره در پانزده گروه علمی «اخلاق، ادیان و عرفان»، «تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی»، «حقوق»، «زبان، ادبیات و زبانشناسی»، «علوم اجتماعی و علوم ارتباطات»، «علوماقتصادی، مدیریت و علوم مالی»، «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی»، «علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای»، «علوم قرآنی، تفسیر و حدیث»، «فقه و اصول»، «فلسفه، منطق و کلام»، «فناوری اطلاعات، اطلاع رسانی و کتابداری»، «مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)»، «مطالعات هنر و زیباییشناسی» و «مطالعات میان رشته ای» دریافت میشوند.
فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، دستورالعمل استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی در استانها ابلاغ کرد.
براساس این دستورالعمل، باید ستاد استقبال از نودانشجویان زیر نظر شورای فرهنگی و به ریاست معاون فرهنگی و دانشجویی و با حضور نمایندگان بسیج اساتید، بسیج دانشجویی، تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی و نشریات دانشجویی و هیئات مذهبی در تمامی واحدهای دانشگاهی به منظور برنامه ریزی برای نحوه استقبال از دانشجویان تشکیل شود.
مراسم استقبال از دانشجویان جدیدالورود، به همراه خانواده و با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت (حضوری/مجازی)، متناسب با نظر کمیته ملی مبارزه با ویروس کرونا در هر واحد برگزار میشود.
در این دستورالعمل تأکید شده است که از ظرفیت اساتید به ویژه اساتید دانش خانواده و مشاوره در انتقال پیامهای لازم به نو دانشجویان در طول ترم به صورت حداکثری بهره گیری شود.
رضا مهدی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای عنوان کرد: با استناد به بخشنامه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، قیمت غذای دانشجویی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای سال تحصیلی پیش رو، در وعدههای صبحانه ۱۶۰۰۰ ریال، ناهار و شام؛ برای غذای کمهزینه ۲۱۰۰۰ ریال، غذای متوسطهزینه ۳۵،۰۰۰ ریال و برای غذای پُرهزینه ۳۵،۰۰۰ ریال در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تعیین شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای تأکید کرد: با توجه به وضعیت پاندمی کرونا و شرایط پیشرو در آموزش (غیرحضوری، ترکیبی، حضوری) تلاش میشود تا با بهرهگیری از حداکثر ظرفیت و امکانات در دسترس نسبت به مدیریت تغذیه دانشجویان با حفظ سلامت آنها و رعایت دقیق و بههنگام بهداشت فردی و جمعی در مراحل مختلف طبخ و توزیع غذا و شیوهنامههای مصوب ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، در حد توان مالی- تدارکاتی دانشگاه، خدمات شایستهای به دانشجویان ارائه شود.
محمد تقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در خصوص احداث خوابگاههای متاهلی با اشاره به قانون مصوب مجلس از سال جدید تحصیلی گفت: براساس بند پ ماده ۱۰۳ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است بخشی از اعتبارات خود را در قالب بودجه سنواتی به تامین خوابگاههای مناسب برای دانشجویان متاهل اختصاص دهد، همچنین مطابق بند الف تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به دانشگاهها موسسات آموزشی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری اجازه داده شده که با تصویب هیئتهای امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۱۳۹۹ نسبت به اخذ تسهیلات از بانکها با توثیق اموال در اختیارشان برای تکمیل طرحهای تملک داراییهای سرمایهای خود با اولویت ساخت، خرید و تکمیل خوابگاههای متاهلین اقدام کنند و صندوقهای رفاه دانشجویان نیز مکلف شده اند نسبت به پیش بینی اعتبار لازم به منظور پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات با اولویت مربوط به احداث خوابگاههای متاهلین اقدام کنند.
وی در خصوص رویکرد وزارت علوم، دولت سیزدهم در خصوص خوابگاههای متاهلین افزود: دولت سیزدهم به شدت به دنبال این است که با توجه به نیاز جوانان و دانشجویان نسبت به تامین مسکن جوانان به ویژه دانشجویان در ردههای تحصیلات تکمیلی به منظور ایجاد آرامش فکری جوانان دانشجو و ایجاد انگیزه در امر فریضیه مقدس ازدواج جوانان اقدامات لازم را انجام دهد. در راستای سیاستهای کلان دولت سیزدهم وزارتخانه علوم نیز وظیفه دارد علاوه بر بهره گیری از امکانات و اعتبارات بخش آموزش عالی در جهت تامین خوابگاههای دانشجویان متاهل با بسیج همه ظرفیتهای خود و با جذب مشارکت کلیه دستگاههای دولتی ذیربط شهرداریها و خیرین پیگیریها و اقدامات لازم انجام دهد.
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم برای دانشجویانی که بنا به شرایط کرونایی نتوانستهاند تحصیلات خود را به اتمام برسانند دو نیم سال تحصیلی تسهیلات خوابگاهی و تغذیهای پیش بینی کرد.
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعلام کرد: در نشست هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان، مقرر شد برای دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره شیوع بیماری کرونا که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به زمان تقسیط بدهی صندوق رفاه میرسند، دو نیم سال تحصیلی به زمان تعیین وضعیت بدهی و اخذ دفترچه اقساط آنان اضافه شود.
همچنین با توجه به شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا و رعایت حال دانشجویانی که بنا به شرایط کرونایی نتوانستهاند تحصیلات خود را به اتمام برسانند، در صورت وجود ظرفیت میتوانند به مدت دو نیم سال از خدمات خوابگاهی بهرهمند شوند و نیز در طول این مدت از خدمات تغذیه یارانهای نیز برخوردار خواهند شد.
جلسه هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست علیاکبر ولایتی رئیس هیأت موسس و هیأت امنای دانشگاه و با حضور تمامی اعضا برگزار شد.
در این جلسه، بودجه پیشنهادی سال مالی تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی مورد بحث و بررسی اعضای هیأت امنا قرار گرفت و سیاستها و احکام بودجه در بخش درآمد و جداول مورد تصویب قرار گرفت.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از اعطای کمک هزینه سفر به دانشجویان علوم پزشکی متقاضی سفر به عتبات عالیات در اربعین حسینی خبر داد.
بهروز رحیمی افزود: با عنایت به ایام سوگواری سالار شهیدان و نزدیک شدن به اربعین حسینی، بسیاری از عاشقان اهلبیت (ع) در تدارک سفر به کربلای معلی هستند که در بین آنها تعداد زیادی از دانشجویان عاشق اباعبدالله الحسین (ع) نیز حضوردارند که برخی از آنها برای تامین هزینههای سفر خود در مضیقه اند.
وی افزود: از این رو به منظور تسهیل در شرایط تشرف به این سفر معنوی مبلغی را به عنوان کمک هزینه سفر در قالب اعطای وام برای دانشجویانی که قصد سفر به کربلا را دارند در نظر گرفته ایم که این دانشجویان میتوانند از آن بهرهمند شوند.
غلامرضا غفاری، معاون وزیر علوم و سرپرست سازمان امور دانشجویان گفت: حوزه دانشجویی بیشترین ارتباط را با دانشجویان دارد و این ارتباط یک ارتباط شبانه روزی در بستر دانشگاه و خوابگاه است و محدود به ساعات اداری نیست.
وی فعالیت در حوزه دانشجویی و فرهنگی را متفاوت از سایر حوزهها دانست و گفت: در حوزه دانشجویی و فرهنگی، دانشجویان مطالبه و انتظارات خود را پیگیری میکنند.
سرپرست سازمان امور دانشجویان با اشاره به پیامدهای کرونا در ابعاد مختلف اجتماعی زندگی گفت: عرصه آموزش نیز در ابعاد مختلف کرونا تاثیر پذیرفت و اقدامات مختلفی در سازمان برای کنترل این پیامدها صورت گرفت و در حال اقدام است.
وی بازگشایی تدریجی دانشگاهها را محور تصمیم گیریهای سازمان دانست و گفت: دانشگاهها امکانات خود را برای حضور بیشتر دانشجویان با اعلام ستاد ملی کرونا آماده کنند.