به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «منیر احمد» اظهار داشت: تحکیم موقعیت تهران در سازمان شانگهای یک معامله برد-برد برای طرفین است، به این ترتیب که ایران با مشارکت گسترده در تعاملات منطقهای باعث تقویت جایگاه سازمان همکاری شانگهای خواهد شد.
وی افزود: نفوذ غرب در منطقه به ویژه رویکرد هژمونی ایالات متحده آمریکا یک مسئله مشترک پیش روی ایران و سایر اعضای سازمان شانگهای به ویژه چین و روسیه به عنوان بنیانگذاران اصلی این سازمان، محسوب میشود، اما با تحول اخیر جبهه مقابله با این چالش قویتر میشود.
این پژوهشگر پاکستانی معتقد است: نفود قدرتهای فرامنطقهای از جمله همدستی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ثبات منطقه، زنگ خطری است که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باید نسبت به آن هوشیار باشند.
وی گفت: عضویت ایران در سازمان شانگهای به نقش آفرینی موثر طرفین برای دستیابی به اهداف مشترک در منطقه کمک میکند و متقابلا جمهوری اسلامی نیز میتواند از این ظرفیت قوی منطقهای، روند بهبود معیشت داخلی و ارتباطات اقتصادی با سایر کشورها را تسریع کند.
منیر احمد اظهار داشت: تئوری انزوای ایران با عضویت این کشور در سازمان شانگهای دوباره شکست خورد و در این مرحله تهران در کنار پکن و مسکو کمک موثری به تبدیل شدن سازمان همکاری شانگهای به یک نیروی قدرتمند منطقهای انجام میدهد.
وی گفت: دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران بر کاهش نفوذ آمریکا و مقابله با تحریمهای یکجانبه آن است، در این راستا قرار گرفتن در کنار سایر اعضای سازمان شانگهای یک پیروزی دیگر برای تهران در عرصه مشارکت منطقهای و بین المللی محسوب میشود.
رئیس موسسه پژوهشی توسعه و ارتباطات پاکستان (DEVCOM) افزود: با توجه به تحولات افغانستان، نگاه مشترک سران سازمان شانگهای برای کمک به صلح در این کشور و همچنین نفوذ پاکستان در میان طالبان نیز یک فرصت ایده آل برای ایران و سایر شرکای منطقهای جهت اقدامات جمعی در مسیر تثبیت صلح و آرامش در افغانستان فراهم میکند.