به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی که شامگاه پنجشنبه (یکم مهرماه) در تالار وحدت برگزار شد، علاوهبر شاعران و مدیران فرهنگیای، چون غلامعلی حداد عادل، رئیسفرهنگستان زبان و ادب فارسی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و محسن مومنیشریف، رئیسسابق حوزه هنری انقلاب اسلامی، شخصیتهای نظامی و سیاسیای، چون سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، عبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله لبنان در ایران و... نیز حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، زینب سلیمانی به عنوان نخستین سخنران در جایگاه قرار گرفت و با تشکر از حضور شاعران و دوستداران فرهنگ و ادب در این مراسم، درباره اهمیت شعر در تبیین شخصیت «سردار دلها» گفت: در این میان یکی از بهترین قالبها برای بیان ابعاد شخصیتی حاج قاسم و مکتب ایشان، شعر و ادبیات است.
رئیسبنیاد شهید سپهبد سلیمانی در ادامه سخنان خود با دعوت از مردم برای فعالیت در زمینه گسترش و تبیین فرهنگ «سردار دلها» گفت: سال گذشته خدمت مقام معظم رهبری بودیم که فرمودند برگزاری سالگرد شهادت شهید سلیمانی باید مردمی باشد و از ظرفیتهای مردمی استفاده شود که بعد از بیانات ایشان، دغدغه بنیاد شهید سپهبد سلیمانی برای استفاده بیشتر و بهتر از ظرفیتهای خودجوش مردمی افزایش یافت.
در ادامه مراسم، مرتضی امیری اسفندقه، دبیر علمی این کنگره، با بیان اینکه همانطور که شعر حماسهساز است، مردان بزرگ هم شعر را بالا میکشند و رشد میدهند، افزود: روح بلند سردار سلیمانی کرامت کرده و شاعران را به این محفل دعوت کرده است.
او درباره برنامههای آینده این کنگره نیز گفت: برتریناشعار این کنگره شعری، در کتابی گردآوری شده و به علاقهمندان تقدیم میشود.
غلامعلی حدادعادل نیز آخرین سخنران این مراسم بود که تاکید کرد: شهید سلیمانی یک حقیقت جاری است که هنرمندان باید نسلها را با عظمت شهید آشنا کنند، البته جا دارد در کنار کارهای هنری، یک نویسنده بزرگ، یک تکنگاشت به صورت واقعنگارانه تالیف کند که سند و پشتوانه هنرمندان باشد و به زبانهای مختلف ترجمه شود.
در ادامه این مراسم، از خانواده شهیدان ابومهدی المهندس و شهید پورجعفری، همرزمان شهید سلیمانی، تجلیل شد.
در آخرین بخش از این مراسم، از اثر نگارگری استاد بدرالسما و نقاشی حسن روحالامین با موضوع حماسه بزرگ شهید سلیمانی رونمایی شد و در ادامه از میلاد عرفانپور و غلامرضا صنعتگر به دلیل سرودن و خواندن اثر «قاسم هنوز زنده است» و آثار دیگری با موضوع رشادتهای سردار سلیمانی و شهیدان تجلیل شد.
محمدمهدی سیار، حسین اسرافیلی، سعید یوسفنیا و سعید بیابانکی هم در این مراسم سخنرانی کردند و غلامرضا صنعتگر، خواننده، دو قطعه «شهید» و «قاسم زنده است» را اجرا کرد.