آخرین اخبار:
کد خبر:۹۶۶۹۹۸
در یک نشست خبری بررسی شد

نرخ سالمندی در ایران رو به افزایش است/افسردگی و آلزایمر، دو اختلال شایع در سنین بالا

شجاع الدین پزشک و پژوهشگر گفت: مسئله کیفیت زندگی در هر دوره زندگی مهم است و این موضوع در دوره سالمندی هم از اهمیت خاصی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آریستا شجاع الدین پزشک و پژوهشگر طی یک نشست خبری اظهار کرد: مسئله کیفیت زندگی در هر دوره زندگی مهم است و این موضوع در دوره سالمندی هم از اهمیت خاصی برخوردار است و نمیتوان فقط به فرد گفت که همین که زنده‌ای، کافی است.

وی اضافه کرد: نرخ سالمندی در همه جای دنیا و همچنین کشور ما ایران و سایر کشورهای در حال توسعه، رو به افزایش است و در طول ۵ دهه اخیر این نرخ دو برابر شده است.

این پزشک و پژوهشگر یادآور شد: نرخ سالمندی طی دهه‌های اخیر از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده و طی ۵۰ سال آینده در ایران، این نرخ به حدود ۳۰ درصد می‌رسد.

شجاع الدین خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین چیزهایی که لازمه داشتن یک زندگی باکیفیت است می‌توان به موضوع سلامت و اهمیت آن اشاره کرد و از آنجا که درمان انواع بیماری هزینه‌های گزافی را در بر دارد، در بسیاری از موارد این هدف با پیشگیری قابل حل خواهد بود.

وی همچنین تصریح کرد: بیماری افراد میزان رضایت مندی آ‌ن‌ها از زندگی را کاهش می‌دهد و پیشگیری و ارتقاء سلامت مهمترین اقدام عدم ابتلاء به انواع بیماریها محسوب می‌شود.

 

افسردگی و آلزایمر، دو اختلال شایع در سنین بالا محسوب می‌شوند

این پزشک و پژوهشگر اضافه کرد: در همه حوزه‌های مرتبط با سالمندان هم باید از دانش و تجربه افراد متخصص مطابق با دانش روز دنیا استفاده کرد.

شجاع الدین یادآور شد: سازمان‌های جهانی در حوزه سلامت سالمندان، با گروه بندی سالمندان جوان که تا ۶۵ سال و از ۶۵ تا ۸۵ که توسط آن‌ها سالمندان پیر تعیین شده، را مورد مراقبت و درمان قرار می‌دهند و انواع تست ها و معاینات مورد نیاز را به مرور و با مداخله به هنگام در خصوص آن‌ها اجرایی می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد: افسردگی و آلزایمر، دو اختلال شایع در سنین بالا و دوره سالمندی محسوب می‌شوند و تشخیص به موقع می‌تواند کمک بزرگی در کاهش مشکلات سالمندان در مواجهه با این دو اختلال باشد.

این پزشک و پژوهشگر اضافه کرد: در مرکز پیشگیری و ارتقاء سلامت پویا در کنار طب پیشگیری به موضوع طب سالمندی هم توجه می‌شود و یکی از تست‌های بسیار معتبر تست درک سلامت فرد است و در سطح جهانی هم کاربرد دارد.

شجاع الدین خاطرنشان کرد: امروزه سازمان بهداشت جهانی به توضیح قبلی سلامت، ابعاد اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و معنوی را نیز اضافه کرده است و این ابعاد را جزو مواردی معرفی می‌کند که به سالم ماندن سالمندان کمک خواهد کرد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه باورهای مذهبی در میان سالمندان کشور ما زیاد است و می‌تواند به حضور و فعالیت آن‌ها در سطح جامعه و مشارکت در امور مختلف ، جهت دور ماندن از احساس منفی و افسردگی موثر واقع شود.

این پزشک و پژوهشگر اضافه کرد: در افراد سالمند به طور عادی بیشتر به بیماریهای غیرواگیر مثل دیابت یا پرفشاری خون، سرطان و پوکی استخوان مبتلا می‌شوند و این موضوع شرایط ابتلاء سالمندان به بیماری واگیر داری مثل کرونا را بیشتر می‌کند.

 

۷۰ درصد فوتی‌های کرونا مربوط به سالمندان بالای ۶۵ سال است

شجاع الدین یادآور شد: بر اساس یک آمار معتبر ۷۰ درصد فوتی‌های بیماری کرونا را افراد بالای سن ۶۵ سال شامل می‌شود و این مسئله مهمی است که رعایت بهداشت و سلامت بالایی را برای سالمندان می‌طلبد.

وی خاطرنشان کرد: رعایت فاصله اجتماعی روابط خانوادگی را دچار مشکل و کمرنگ کرده است و از انجام که نقش خانواده در حفظ و ارتقاء سلامت افراد بسیار مهم است، میزان ابتلاء سالمندان به کرونا را هم افزایش داده است.

این پزشک و پژوهشگر تصریح کرد: سلامت سالمندان نظام منسجمی از سلامت را می‌طلبد و مراقبتهای این دوره از شروع سالمندی که فرد در سلامت نسبی است تا پایان عمر را هم در برمی‌گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار