آخرین اخبار:
کد خبر:۹۶۷۳۶۴
با حمایت کانون پتنت ایران؛

ثبت اختراع بین‌المللی بر مدار صعودی / راهکار‌های جدید مشکلات فنی را رفع می‌کند

کانون پتنت با حمایت بیش از ۹۰ درصدی خود برای ثبت اختراع در دفاتر معتبر خارجی گامی تاثیرگذار در زمینه توسعه زیست بوم اختراع در کشور برداشته است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کانون پتنت با حمایت بیش از ۹۰ درصدی خود برای ثبت اختراع در دفاتر معتبر خارجی گامی تاثیرگذار در زمینه توسعه زیست بوم اختراع در کشور برداشته است. کانون در دو مرحله اولیه و محتوایی درخواست‌های ارسالی برای ثبت اختراع را بررسی می‌کند. خودافشایی مخترع، رعایت حق تقدم، الزام بر ارائه تنها یک اختراع در هر درخواست ارسالی و قابل ثبت بودن موضوع اختراع برخی مواردی است که در مرحله اولیه بررسی می‌شود. پس از آن نیز در مرحله محتوایی مواردی همچون نوآوری، قابلیت پیاده سازی اختراع مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. البته امکان درآمدزایی نیز یکی از معیار‌هایی است که کانون آن را بررسی می‌کند.

اما چه موضوعاتی مورد حمایت برای ثبت اختراع قرار می‌گیرد. نخست موضوعاتی که از نظر قانون ثبت اختراع قابلیت ثبت شدن داشته باشند. همچنین این موضوعات نباید محدود به جغرافیای ایران یا یک منطقه جغرافیایی خاص باشند. البته روش‌های درمانی، نظریه‌­های روانشناسی و روش‌­های درمان در این حوزه، امور هنری، فرمول­‌های علمی و طرح‌­های صنعتی، مورد حمایت قرار نمی‌گیرند. به‌طور کلی پروتکل‎های جدید پیچیده انتقال داده، موارد مربوط به معماری سیستم و کدنویسی، شامل حمایت نمی‌شوند.

بسیاری از مخترعان برای ارسال درخواست خود به کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با این سوال مواجه می‌شوند که تایید اختراع در داخل کشور به منزله تایید در کانون است. کانون قابلیت پتنت شدن یک اختراع را با روش‌های استاندارد ادارات معتبر ثبت اختراع خارجی ارزیابی می‌کند. پس تایید اختراع در داخل به معنای تایید آن در ادارات خارج از کشور نیست. زیرا نحوه ارزیابی و شرایط احراز پتنت متفاوت است.

پس داشتن اظهارنامه یا گواهی اختراع تایید شده در ایران شرط بررسی درخواست در کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیست.

اختراع‌ها راهکاری نو و جدید برای یک مشکل فنی هستند. پس افزایش تعداد آن‌ها گامی موثر برای حل مشکلات و رفع نیاز‌ها با راه حل فناورانه است. اقدامات و حمایت‌های کانون نیز منجر به گسترش ثبت اختراع خارجی شده است. زیرا در این مسیر حمایتی پیچیدگی‌های ثبت اختراع برای مخترع کم رنگ شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار