گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین صمصامی، عضو هیئتعلمی دانشگاه امروز در نشست «پول، بانک و سیاستهای پولی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» که به همت خانه اندیشهورزان در حال برگزاری است گفت: در نشست که قبل از روی کار آمدن تیم اقتصادی دولت برگزار شده بود، نکاتی مطرح شد که مدنظر دولت قرار نگرفت.
به گفته صمصامی اقدامات دولت در حوزه اقتصادی نگرانکننده بوده است. وی در ادامه گفت: اگر بنا باشد دولت با همین رویه ادامه دهد، نتیجهای حاصل نخواهد شد.
وی افزود: اگر موارد ذکر شده در نشست قبلی، مورد توجه قرار میگرفت وضعیت جهتگیریهای اقتصادی کشور اینگونه نبود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه یادآور شد: یکی از درخواستها به منظور پیش برد مسائل اقتصادی، انتخاب فرمانده مقتدر اقتصادی بوده که در حال حاضر به دلیل عدم هماهنگی تیم اقتصادی چنین امری مشاهده نمیشود. هم چنین تشکیل قرارگاه سه ضلعی رهبری ریاست جمهوری و مجلس نیز محقق نشده است.
صمصامی سیاستهای ارزی را اولویت اقتصادی دولت عنوان کرد و گفت: از الزامات سیاستهای ارزی تیم اقتصادی هماهنگ است که با چنین رویهای نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.
وی افزود: ابزارهای مالیاتی نیز از دیگر راههای اصلاح نظام اقتصادی بوده که البته درکوتاه مدت نتیجه آن قابل مشاهده نیست همچنین راه اندازی پایگاه دادهها دیگر سیاستی یود که در نشست اول به آن اشاره شد، اما موردتوجه تیم اقتصادی قرار نگرفت.
این عضو هیئت علمی. دانشگاه در ادامه گفت: ۴۰ سال از انقلاب گذشته و هنوز نتوانستیم دستورات شرع مقدس را در نظام اقتصادی پیاده سازی کنیم، مراجع نیز کماکان به سیستم بانکی معترض بوده که ربوی است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: یکی از مهمترین مکانها دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است. با وجود اینکه مطالعات فراوان در حوزه اقتصادی در این مراکز انجام شده، اما هنوز نتوانستیم، ساختار تولید، سیاستهای پولی و بانکی و نظام مالیاتی را به اسلام نزدیک کنیم.
به گفته صمصامی یکی از مهمترین مشکلات نظام اقتصادی کشور، حوزه بانکی است. وی افزود: ما در کشور بانک متعارف نداریم. درواقع به ساختار و ماهیت بانک به عنوان یک موسسه تجاری توجه نشده است و با درآمیختن احکام اسلامی بانکداری بدون ربا را تعریف کردیم که در عمل سیستم ربوی بود.
وی در انتها گفت: تا زمانی که به ماهیت بانک که با آن عجین شده، توجه نشود، نمیتوان یه اقتصاد اسلامی دست یافت و طرحهای اصلاح نظام بانکی نیز با شکست مواجه خواهد شد.