به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست بررسی معضلات خانوادههای افغانستانی در ایران و همچنین بررسی سریال تلویزیونی هم سایه که از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مردم افغانستان حضور زندهای در کشورمان دارند؛ به گونهای که همواره اخبار و مسائل این کشور مورد توجه مردم ما بوده است.
وی با بیان اینکه تحولات سیاسی در دنیا مرسوم است، اما تحولات افغانستان برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که افغانستان عضوی از جامعه ما تلقی میشود و مردم ایران مسائل این کشور را مسائل خود میدانند، اضافه کرد: فیلمها و سریالهای مختلفی طی سالهای گذشته در رسانه ملی تولید شده، اما به نظر میرسد چهره واقعی و تصویر کاملی از تمام ابعاد حضور مهاجرین افغانی در کشورمان ترسیم نشده و ظرفیت و توان جامعه فرهنگی افغانها به درستی بازنمود و نمایان نیست.احمدوند با اشاره به اینکه امروز نخبگان فرهنگی افغانستانی در ایران جایگاه خود را در جامعه فرهنگی کشورمان پیدا نکرده اند تصریح کرد: ما امیدواریم که در دولت جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بیشتری به نخبگان فرهنگی افغانستان داشته باشند. به هرروی ما علاقه مندیم که از آثار فرهنگی با موضوع افغانستان حمایت بیشتری کنیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه ما نباید نسبت به حذف زبان فارسی در کشور افغانستان واکنشی از خود نشان ندهیم و به راحتی از کنار آن عبور کنیم افزود: مگر میشود زبان فارسی را از افغانستان حذف کرد و سابقه دیرین این زبان را نادیده گرفت به هر روی چنین اقداماتی تاثیری در فرهنگ افغانستان نخواهد داشت، ولی با این وجود ما وظیفه داریم که نسبت به این اقدامات واکنش نشان دهیم.
وی با اشاره به اینکه ایران و افغانستان خانه زبان فارسی هستند، تصریح کرد: ما علاقه مندیم که فضای همکاریهای فرهنگی بین ایران و مهاجرین افغانی تقویت شود؛ از این رو تلاش خواهیم کرد که زمینههای حضور فرهنگی این عزیزان فراهم کنیم.
احمدوند اضافه کرد: امروز مهاجرین افغانستانی میتوانند در برخی از مشاغل مجاز به فعالیت بپردازند؛ از این رو ضرورت دارد تا آنها بتوانند به طور مجازی به مشاغل فرهنگی نیز بپردازند و به عنوان متفکر و شاغل فرهنگی فعالیت کنند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امروز بخش قابل توجهی از جامعه افغان در ایران جزو جامعه فرهنگی هستند و میتوانند خدمات فرهنگی به ما ارائه کنند. به هر روی ما و مهاجرین افغان دارای پیوستگیهای فرهنگی عمیق در بخشهای مختلف هستیم به ویژه اینکه تعدادی از مهاجرین افغانی در هشت سال دفاع مقدس و یا در دفاع از حرم اهل بیت به شهادت رسیده اند و این بیانگر پیوند فرهنگی بین این دو ملت است.
وی با بیان اینکه علی رغم خدمات خوبی که به مهاجرین افغان ارائه شده، اما ما شاید میزبانهای خوبی برای آنها نبوده ایم، تصریح کرد: باید ضمن شناخت ظرفیتهای مهاجرین افغانستانی و هم افزایی با آنها از حضور مهاجرین در کشورمان حمایت شود به هر روی ما علاقه مندیم تا از نخبگان و فعالان فرهنگی چه در ایران و چه در خارج از کشور که به تولید آثار فرهنگی با زبان فارسی میپردازند حمایت کنیم.
احمدوند ضمن تقدیر از رسانه ملی به دلیل ساخت سریال هم سایه تصریح کرد: ما در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آمادگی را داریم تا در حوزه مسائل و مشکلات مهاجرین افغانی در ایران با رسانه ملی همکاری کنیم.