به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا مساعد_ رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو و عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ در حاشیه جلسه کمیته علمی کووید ١٩ در جمع خبرنگاران، گفت: مطالعات بالینی واکسنها در دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام و بحث اثربخشی و عوارض واکسنهای مصرف شده بررسی شد. بر این اساس تمام واکسنهایی که وارد کشور شدند، اثربخشی داشتند و این اثربخشی قابل قبول بوده است و واکسنها میتوانند ایمنی مناسب جمعی ایجاد کنند.
وی افزود: میزان عوارضی که از واکسنها گزارش شد نسبت به ابتلا کم بود و واکسنها در کمتر از یک درصد افراد واکسینه شده دچار عارضه شدید ناشی از تزریق شدند که این عدد قابل مقایسه با ابتلا به کرونا نبود.
مساعد افزود: میزان تولید آنتی بادیها سطوح مختلفی دارد و هنوز دنیا نمیتواند سطح آنتی بادی اثربخش را اعلام کند و میزان تولید حداقلی آنتی بادی در ١٠٠ درصد افراد واکسینه شده چه با تولید داخل و چه وارداتی صورت گرفته بود.
مساعد درباره واکسن آنفلوآنزای ایرانی، تصریح کرد: بیش از ٢ سال است که بر روی واکسن آنفلوآنزای ایرانی کار شده است و سال گذشته در جریان داوریها مجوز صادر نشد تا مطالعات تکمیل شود و مطالعه را در جمعیت ۱۰۰۰ نفره انجام دادند و در نهایت این واکسن مجوز مصرف گرفت. تزریق واکسن آنفلوآنزا ارتباطی با ابتلا به کووید۱۹ ندارد، اما در جمعیت خاص افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینهای و... توانسته میزان ابتلا و بستری به دنبال بیماریهای تنفسی را کاهش دهد، اما ارتباطی با بستری و ابتلا به کرونا ندارد.
وی ادامه داد: واکسن ایرانی آنفلوآنزا در مطالعه کارآزمایی بالینی با نمونه خارجی مقایسه شد و پس از قطعیت ایمنی و اثربخشی در مقایسه با نمونه خارجی تاییدیه برای مصرف در داخل کشور را گرفت.