به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفتهای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
سیزدهمین المپیاد علمی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در روزهای ۱۲ و ۱۳ آبان سال ۱۴۰۰ برگزار شد. المپیاد علمی هرساله در دو مرحله آزمون انفرادی و دو مرحله گروهی برگزار میشود.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، جزئیات و شرایط ثبتنام از پذیرفتهشدگان بدون آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ این دانشگاه را اعلام کرد. در این راستا، ثبت نام از پذیرفته شدگان بدون آزمون کارشناسی ارشد این دانشگاه در سه مرحله به صورت الکترونیکی و حضوری انجام میگیرد.
مختار جلالی جواران معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص برگزاری کلاسها از ۱۵ آبان ماه به صورت حضوری عنوان کرد: رعایت دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا سرلوحه فعالیت آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی است و مراکز آموزشی برای برگزاری کلاسها به خصوص کلاسهای ترکیبی برنامه ریزی و آمادگی لازم را داشته باشند.
محمدعلی زلفیگل وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروزه عمدهترین مشکل کشور بیکاری است و ایجاد شغل، یک کار جهادی است. در همین راستا وزارت علوم میتواند از طریق فعالسازی ظرفیتهای اشتغال در پارکهای علم و فناوری به کشور کمک کند. پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان بهترین محل برای صیانت و حفظ نخبگان در کشور است.
محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: بر اساس سیاست وزارت علوم بنا است برخی از زیر نظامهای آموزشی نظیر دانشگاه جامع علمی کاربری و سپس دانشگاه فنیوحرفهای که دانشجویان غیر بومی کمتری دارند، از ۱۵ آبان ماه یعنی از هفته آینده به صورت صددرصد آموزش حضوری داشته باشند که دانشگاه علمی کاربردی این برنامه را اعلام و دانشگاه فنی و حرفهای نیز به زودی اطلاعرسانی خواهد کرد.
فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: پذیرفته شدگان کنکور ۱۴۰۰ که مدعی اشتباه در انتخاب رشته خود و متقاضی معرفی به اولویت انتخابی بعدی که در آن نمره دارند، هستند تا ۱۴ مهرماه فرصت داشتند که درخواست خود را به سازمان سنجش ارائه کنند. در این مدت حدود ۱۲ هزار درخواست به سازمان سنجش رسید که بررسی شده است.
محمد علی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه انجمنهای علمی، بهترین و قویترین صنف علمی هستند که میتوانیم دست نیاز و طلب یاری به سمت آنها دراز کنیم، تصریح کرد: طی نامهای به ۴۴۰ انجمن علمی کشور از آنها درخواست شده است که هر یک از انجمنها به تعداد گرایشهایی که عضو آن انجمن هستند یک پروژه کلان ملی اعلام کنند.
غلامحسین رحیمی دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سامانه جدید سمات ملی آماده است و به زودی از سوی وزیر علوم افتتاح خواهد شد، گفت: اولویتهای پژوهشی کشور در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ استخراج شده است.
محمدحسین امید رییس دانشگاه علمی کاربردی گفت: برنامه راهبردی دوم این دانشگاه به تصویب هیات رئیسه رسیده است و از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۴ ادامه دارد. سند آمایش آموزش عالی مهارتی برای اولین بار در کشور تدوین شد و بزودی رونمایی خواهد شد.
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی «ابراهیم تقیزاده» را به عنوان سرپرست دانشگاه پیامنور منصوب کرد.
علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه آغاز آموزش حضوری در دانشگاهها، با توجه به امکانات و محدودیتهای هر دانشگاه با برنامهریزی استانی انجام میشود، گفت: اینکه دانشگاههای کشور آموزش ترکیبی را به چه صورتی ساماندهی و اجرا کنند به برنامه داخلی هر دانشگاه مربوط میشود. از لحاظ خوابگاهی، خدمات رفاهی و درصد دانشجویان غیربومی یک محدودیت جدی بر سر راه آموزش حضوری است، لذا با توجه به تنوع این محدودیتها برنامهریزی برای آغاز آموزش حضوری بر عهده دانشگاههاست که باید برنامههای عملیاتی خود را ارائه کنند.