به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد نبی احمدی در نشست مجازی دانشگاههای نسل سوم و جایگاه آنها در اکوسیستم کارآفرینی که به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی برگزار شد، با بیان اینکه کارآفرینی موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی بویژه در شرایط کنونی است، اظهارکرد: اگر قرار باشد که دانشگاه تنها در همان بستر علم نهان و علم عیان خود باقی بماند، کاری از پیش نبرده است.
وی افزود: برای فرو ریختن دیوار تحریم ها، باید پس از آنکه علم نهان در دانشگاهها به علم عیان تبدیل شد، آن را در بستر اکوسیستم کارآفرینی فعال کنیم تا یک تحرک به اشتغال در کشور داده شود.
سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: بعلاوه، کارآفرینی یکی از مهمترین عوامل توسعه فرهنگ، اقتصاد و ... است که در دانشگاهها باید به آن توجه جدی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاهها تاکنون سه نسل را تجربه کرده اند، گفت: دانشگاههای نسل اول دانشگاههای آموزش محور بودند که بعدها در دانشگاههای نسل دو، پژوهش نیز در کنار آموزش قرار گرفت و حالا در دانشگاههای نسل سوم علاوه بر آموزش و پژوهش، مقوله کارآفرینی نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
احمدی از کارآفرینی به عنوان حلقه مفقوده اقتصاد کشور یاد کرد و با اشاره به نقش دانشگاه در توسعه این فرهنگ، افزود: باید تلاش کنیم دانشگاههایمان در قامت یک دانشگاه کارآفرین که همان دانشگاه نسل سوم است، ظاهر شوند.
وی با تاکید براینکه دانشجویان باید در دانشگاهها با مقوله کارآفرینی آشنا شوند، گفت: برای اینکه دانشجویان نگرش کارآفرینی داشته باشند، اساتید و اعضای هیات علمی باید این نگرش را ایجاد کنند.
سرپرست دانشگاه رازی تصریح کرد: در نهایت این نگرش از اساتید و هیات علمی و دانشجویان دانشگاهها باید به عمق جامعه هم منتقل شود تا مردم جامعه هم با مقوله کارآفرینی آشنا شوند.
وی با بیان اینکه اعضای هیات علمی دانشگاه باید در تدریس دروس خود رویکرد کارآفرینانه داشته باشند، افزود: اگر این امر اجرایی شود و به ایجاد نگرش کارآفرینانه در دانشجویان منتهی شود، آن زمان میتوانیم بگوییم که دانشگاه به جامعه خدمت کرده است.
احمدی با اشاره به اهمیت برگزاری همایش و نشستها در زمینه معرفی مقوله کارآفرینی و نقش دانشگاهها در آن، ادامه داد: انتظار میرود نشستهایی که در این رابطه برگزار میشود، به سمت تخصصی شدن برود، چراکه کارآفرینی در حال حاضر نیاز روز جامعه و جوانان است.
سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه در دانشگاه رازی پتانسیلهای زیادی برای توسعه فرهنگ کارآفرینی وجود دارد، گفت: اعضای هیات علمی توانمندی که در این دانشگاه داریم همانند گنجهایی هستند که باید از آنها در این راه کمک بگیریم.
به گفته این مسئول، در کشورهای توسعه یافته ۷۰ درصد نوآوری و اختراعات توسط کارآفرینان انجام میشود که دانشگاهها میتوانند در این زمینه بسیار کمک کننده باشند.
این نشست به همت گروه مدیریت و کارآفرینی دانشکده اقتصاد و کارآفرینی و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی برگزار شد.