به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حسن عباس نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در سلسله نشستهای دانشجوی مطالبه گر در گام دوم انقلاب اسلامی که از سوی جامعه اسلامی دانشگاه تبریز با موضوع خشک شدن تالاب قوری گول و علل و پیامدهای آن برگزار شد، گفت: تغذیه آب تالاب قوری گول مبتنی بر آبخوانها بود، اما با وقوع خشکسالی و بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی، تامین آب طبیعی این تالاب با مشکل مواجه شد.
عباس نژاد، خشک شدن تالابها را امری طبیعی دانست و گفت: همان طور که آتش سوزی جنگلها یک امر طبیعی است، خشک شدن تالابها هم یک امر طبیعی است و آنچه ما را نگران میکند توالی این خشک شدنها و آتش سوزی هاست که زیستگاهها را تخریب میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه تالاب قوری گول در کنوانسیون بین المللی رامسر به ثبت رسیده، افزود: سه منبع تامین آب تالاب قوری گول نزولات آسمانی، چشمههای آب زیرزمینی و انتقال آب از حوضههای مجاور هستند و در حالی که نیاز آبی تالاب ۳.۸ میلیون متر مکعب است، در بهترین حالت ۱.۵ میلیون متر مکعب آب از حوضه مجاور قوری گول تامین شده است.
وی خشکسالی را عامل خشک شدن تالاب قوری گول عنوان کرد و افزود: متاسفانه در کشور حقابه زیست محیطی تالابها و دریاچهها در اولویت آخر وزارت نیرو است!
عباس نژاد ادامه داد: بهره وری کانال انتقال آب به قوری گول وابسته به لایروبی سالانه این کانال است، اما سال گذشته این کار انجام نشد و بیلان موردنظر از این کانال را نداشتیم.
عباس نژاد در ادامه وزارت نیرو را مسئول تامین آب تالابها دانست و افزود: همه آبهای کشور تحت مدیریت وزارت نیرو است و تاکید بر ضرورت توسعه پایدار علاوه بر ملاحظات اقتصادی و اجتماعی در تخصیص منابع آب ضروری است.
وی در واکنش به انتقادها از عملکرد حفاظت محیط زیست استان در حفاظت از تالاب قوری گول، گفت: قانون تامین آب را جزو وظایف سازمان حفاظت محیط زیست نمیداند و محیط زیست مکلف به تعیین نیاز آبی زیست محیطی تالابها است.
عباس نژاد در رابطه با حذف نیزارهای تالاب قوری گول که محل تخم گذاری پرندگان بومی و مهاجر است نیز گفت: اگر این نیزارها حذف نمیشدند باید از ما سوال میشد، چرا که این کار با هدف پیشگیری از وقوع آتش سوزی انجام گرفته است.