به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع جمعیت و نیروی کار برای هر کشور مهم است. طبق آخرین سرشماری جمعیت که در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت جمعیت کشور ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر بود. پس از سرشماری کارشناسان این حوزه میزان رشد کل جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ و میزان جمعیت هر استان را تا سال ۱۴۱۵ تخمین زدند.
اما پس از همه گیری کرونا و تحولات فرهنگی و اجتماعی که رخ داد کارشناسان این حوزه سناریو میزان جمعیت ایران را تغییر دادند و امسال نتایج جدیدی را منتشر کرده اند.
طبق اعلام مرکز آمار ایران برای پیشبینی جمعیت کل کشور تا ۱۴۳۰، شش سناریو در نظر گرفته شد:
- جبران کاهش باروری پس از دوره همهگیری کووید ١٩ (سال ١٤٠٣) و ادامه کاهش شیب ملایم باروری تا ۱.۶ فرزند
- کاهش شیب ملایم باروری تا ۱.۶ فرزند
- تثبیت باروری ۱.۷ فرزند
- کاهش باروری ۱.۳ فرزند (سناریو بدبینانه)
- افزایش باروری تا سطح جانشینی ۲.۱ فرزند
- افزایش باروری تا بالاتر از سطح ۲.۵ فرزند (سناریو خوشبینانه)
جمعیت در دو مرحله پیشبینی شد به این ترتیب ابتدا جمعیت کل کشور به صورت مستقل و با شش سناریو پیشبینی شد و سپس جمعیت ٣١ استان با یک سناریو (سناریو محتمل) پیشبینی شدند.
سناریو جبران کاهش باروری پس از دوره کرونا و ادامه کاهش شیب ملایم باروری تا ۱.۶ فرزند به عنوان سناریو محتمل جمعیت کل کشور برای سال ١٤٣٠ در حدود ٩٣ میلیون و ٦٣٢َهزار نفر لحاظ شد. در بدبینانهترین سناریو یعنی کاهش میزان باروری کل تا ۱.۳ فرزند، جمعیت در حدود٩٠ میلیون ٢٢٠ هزار نفر و در خوشبینانهترین حالت یعنی افزایش میزان باروری کل تا ٢.٥ فرزند، جمعیت در حدود ١٠٢ میلیون ١٨٩ هزار نفر پیشبینی شد.
در حال حاضر جمعیت ایران ۸۵ میلیون و ۳۶ هزار و ۳۱۹ نفر است و میزان نرخ رشد جمعیت ۱.۲۴ است.