به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چند روز پیش این تیتررا که ایران از تزریق ۱۰۰ میلیون واکسن کرونا گذشت را شنیدیدم مسالهای که ما را امیدوار به مهار کرونا در کشور میکند و شاید بتوان گفت بعد از مدتها احساس ما میتوانیم در بازوان تک تک ایرانیها تبلور کرد.
با شروع به کار دولت سیزدهم، واردات واکسن کرونا سرعت چشمگیری پیدا کرد و و در مهر ماه به عدد ۶۰ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۶۰۰ دز رسید. این واردات مناسب در کنار سرعت گرفتن واکسیناسیون، جهش مناسبی را ایجاد کرد و بخش زیادی از جامعه به سرعت علیه بیماری کووید ۱۹ واکسینه شدند.
یکی از اتفاقاتی که از ابتدای شیوع کرونا در کشور ما و البته سایر کشورها رخ داد، تبدیل شدن افراد به اعداد بود. شمار مبتلایان، شمار قربانیان و شمار بهبودیافتگان مدام کم و زیاد میشد. عدد مبتلایان و قربانیانی که در ماههای اول مخوف به نظر میرسید، در ماههای اوج کرونا یک ایده آل بود. در کشور ما نیز رسیدن شمار قربانیان به بالای ۷۰۰ نفر در روز باعث شد روزی که شمار جانباختگان روزانه به زیر ۲۰۰ نفر برسد، روز بهتری تلقی شود.
وقتی واکسن نمودار مرگ و میر را سر به زیر می کند
اما حالا اعداد، اعدادی هستند که بار روانی مثبتی دارند. ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا، به معنای ۵۰ میلیون نفر واکسینه شده است که خطر ابتلا، بستری و فوت شان به میزان قابل توجهی کاهش یافته. اگرچه هیچ واکسنی مصونیت ۱۰۰ درصدی ایجاد نمیکند و همچنان خطر ابتلا و مرگ افراد واکسینه شده بالای ۶۰ سال بالاست، اما واقعیت این است که بر اساس دادههای آماری خطر ابتلا برای واکسینه شدهها یک مورد در ۵ هزار نفر است و به این ترتیب احتمال ابتلای افرادی که واکسینه نشده اند به کرونا پنج برابر بیشتر از واکسینه شده است. بر اساس همین آمار افراد واکسینه شده به نسبت افرادی که واکسن دریافت نکردند، ۱۰ برابر کمتر در بیمارستان بستری شده و به همین نسبت کمتر بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و خوشبختانه حالا در کشور ما ۵۰ میلیون نفر، ۵ برابر کمتر از سال گذشته بیمار میشوند و خطر بستری و جان باختنشان ۱۰ برابر کمتر شده است.
روند واردات واکسن در شهریور ماه جهش قابل توجهی داشت و به ۳۳ میلیون و ۶۵۶ هزار و ۹۸ دز رسید. ولی این جهش در مهرماه تکمیل شد و میزان واردات واکسن در اولین ماه پاییز به ۶۰ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۶۰۰ دز رسید.
بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، در آبان ماه نیز تعداد ۲۶ میلیون و ۶۹۲ هزار و ۴۰۰ دز واکسن کرونا وارد کشور شده است.
بر اساس آمارهای اعلامی مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، کل جمعیت هدف واکسیناسیون با احتساب اتباع در کشور، ۸۴ میلیون و ۵۳ هزار نفر است که با در نظر گرفتن آن، پوشش کامل واکسیناسیون به ۵۲ درصد و پوشش نوبت اول واکسن در این جمعیت هدف به ۶۷ درصد رسیده است.
واکسن سهم و حق مردم است
همچنین بر اساس اعلام این مرکز، اگر جمعیت هدف واکسیناسیون را افراد ۱۲ سال به بالا با احتساب اتباع در نظر بگیریم، جمعیت ۶۷ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۸۴۸ نفر را شامل میشود که در این جمعیت هدف، پوشش کامل واکسیناسیون به ۶۴ درصد و پوشش نوبت اول واکسن به رسیده است.
وی گفت: واکسن سهم و حق مردم است و اگر تزریق نکنند از سهم خود گذشتند. باید اثرگذاری تزریق واکسن را به مردم نشان دهیم. هنوز ۱۵ درصد افراد را باید تشویق کنیم برای واکسن بیایند و باید همه مردم جامعه را پوشش دهیم. ممکن است برخی بگویند تنها راه مقابله با بیماری واکسن نیست، درست است، اگر خود را در خانه قرنطینه کامل کنند مبتلا نمیشوند، اما آیا این کار میسر است؟ نمیشود جامعه را تعطیل کرد و واکسیناسیون انجام نداد.
زهرایی عنوان کرد: تقریبا ۸۵ درصد مردم واکسن زده و ۱۵ درصد واکسن نزدهاند، اما در حال پیشرفت واکسیناسیون هستیم و اگر موج دیگری بیاید، تقریباًً ۱۰ درصد دیگر که هنوز واکسن نزدهاند به سرعت مراجعه میکنند، زیرا هنوز دو دل هستند، اما بازهم ممکن است ۵ درصد مخالفت کنند. باید وزن این دو گروه را در جامعهمان درنظر بگیریم. اینکه بگوییم موافقان تزریق واکسن که ۹۵ درصد هستند یک سو و مخالفان ۵ درصدی هم سوی دیگر باشند، در واقع به گونهای به مخالفین وزن داده ایم و به گروهی که فقط ۵ درصد جامعه اند و با مخالفتشان به سلامت جامعه ضرر میرسانند، هویت بخشیده ایم و اگر در یک مناظره اثربخشی واکسن را با ادله و برهانهای علمی ثابت میکنیم، در انتها بازهم آنها راضی نمیشوند، زیرا آنها از ابتدا همه حقایق را میدانستند، اما نمیخواهند بپذیرند، دلیلش را نمیدانیم. اما نظرات آنها ممکن است در افراد دیگر گمراهی ایجاد کند، زیرا مردم نمیدانند که مخالفین به تزریق واکسن چه میزان هستند.
اما باید بگوییم که درمبارزه با کرونا واکسیناسیون پایان راه نیست و تمام هوطنان باید پروتکلهای بهداشتی را به میزان لازم اجرا کنند و این مراقبتهای فردی نوعی قدردانی از دولتی است که در کمترین زمان روی کار آمدنش تلاش کرد تا جانهای کمتری از بین برود.