علیرضا عسگریان معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی "ره" در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: هر کسی که صدقه میدهد خود را در مسیر امن الهی قرار داده و همچنین افراد صدقه میدهند تا همنوعانشان بهره بهتری از زندگی خود ببرند.
وی تصریح کرد: صدقه تنها در پرداخت پول و صندوق صدقات خلاصه نمیشود و ما انواع صدقات را در کشور داریم و میزان پرداخت صدقات مردمی طی دو سال اخیر افزایش پیدا کرده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: در بحث اکرام برای نخستینبار در کشور حمایت تمام ایتام به خود مردم سپرده شده است و این اتفاق یک اتفاق منحصر به فرد بوده است به طوری که در حال حاضر یتیمی در کشور وجود ندارد که صاحب حامی نباشد.
عسگریان در ادامه خاطرنشان کرد: طرح اکرام هم یکی از وجوه صدقات محسوب میشود و در سال گذشته با وجود مشکلات اقتصادی که همه مردم با آن روبرو بودند، باز هم هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم به ایتام صدقه دادند.
وی تصریح کرد: ظرف کمتر از یک سال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار حمایت جدید و بیش از ۶۰۰ هزار حامی جدید جذب کمیته امداد شدند و این دو اتفاق در تاریخ اجرای دو طرح اکرام و محسنین منحصر به فرد بود و این نشان میدهد که مردم نسبت به محرومین توجه و اقبال بیشتری پیدا کردهاند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) یادآور شد: سرانه پرداخت به هر یتیم در کشور در طرح اکرام از ۳۷۰ هزار تومان در کمتر از یک سال به ششصد و بیست هزار تومان در ماه رسیده است و سرانه محسنین هم در حال حاضر به ۲۹۸ هزار تومان افزایش پیدا کرده و در مجموع بیش از ۷۰ درصد طی کمتر از یک سال رشد داشته است.
عسگریان اضافه کرد: وجه دیگر صدقات کمیته امداد مراکز نیکوکاری هستند که شبکهای بسیار فراگیر از مساجد و سایر حوزههای تخصصی را دربرمیگیرد و آمار مراکز نیکوکاری در سال گذشته ۶ هزار مرکز بود و ۷۵ درصد آنها در مساجد مستقر بودند و محله محور بوده و مابقی هم مراکز تخصصی را شامل میشد.
وی تاکید کرد: ۵۰۰ مرکز نیکوکاری در زمینه اشتغال فعال بودند و به عنوان راهبران شغلی فعالیت میکردند و برخی هم در زمینه مسکن و سرپناه محرومین فعالیت داشتند و سایذر مراکز نیکوکاری هم در زمینههای مختلف فرهنگی و ... به ارائه خدمات مشغول بودند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی "ره" همچنین افزود: فعالیت مراکز نیکوکاری آورده زیاد و قابل توجهی از صدقات را به کمیته امداد به دنبال داشت و سال گذشته مراکز فوق این قابلیت را پیدا کردند که نزدیک ۳ هزار و پانصد میلیارد تومان به محرومین کمک کردند و این مبلغ نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
عسگریان خاطرنشان کرد: تا پایان آبان ماه سال جاری کمک مردم در مراکز نیکوکاری به محرومین از ۴ هزار میلیارد تومان عبور کرده و امیدواریم تا پایان سال جاری با افزایش دو برابری این کمکها نسبت به سال قبل مواجه شویم. در حال حاضر ۸ هزار و ۶۰۰ مرکز نیکوکاری در کشور داریم که این مراکز امید خانوادههای نیازمند و محروم هستند و به فضل ابهی در یک برنامهریزی انجام شده، امیدواریم تعداد این مراکز به ۲۰ هزار مرکز نیکوکاری برسد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی "ره" افزود: کیفیسازی، توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار از جنله برنامههای مراکز نیکوکاری است. همچنین در مراکز نیکوکاری امکان پرداخت کمک از طریق کد دستوری ussd فراهم شده و برنامههای نوین دیگر همچون کد QR در حالا راهاندازی است.
وی گفت: مراکز نیکوکاری در شرایط بحرانی کشور بیش از ۶۵ میلیون پرس غذای گرم طبخ و بیش از ۶ و نیم میلیون بسته مواد غذایی از سال گذشته تا کنون میان محرومان و خانوادههای نیازمند توزیع کردند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با تقدیر از خیران و مردم نیکوکار تصریح کرد: به طور متوسط طی چهار سال اخیر و به ویژه دو سال ۹۸ و ۹۹ که دو سال سخت برای مردم بود باز هم منابع ورودی به کمیته امداد برای کمک به محرومان طی هر سال ۲ برابر سال قبل رشد داشته است.
عسگریان اضافه کرد: مبالغ ورودی به صندوق صدقات که در سطح معابر و خیابانها مشاهده میکنید، طی سال گذشته تا کنون با رشد ۲۴ درصدی همراه بوده است و این نشان از اقبال خیران در توجه به محرومان و فقرا بوده است.
وی خاطرنشان کرد: صندوقهای کوچک صدقات در منازل مردم و صندوقهای متوسط معمولا در مغازهها و فروشگاهها وجود دارند و صندوقهای بزرگ هم در معابر و یا در برخی از پایگاهها نصب شدهاند و مجموع منابع آنها با رشد خوبی روبرو بوده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: برخی از مردم دوست دارند صدقه را به صورت نقدی در صندوق صدقات بیندازند اما با توجه به شرایط کرونایی و کمبود پول نقد گاهی این امکان وجود ندارد و به همین دلیل امسال در روشهای پرداختهای غیر حضوری متمرکز شدیم.
عسگریان اضافه کرد: در روش پرداخت غیرحضوری با استفاده از کد QR مردم میتوانند صدقات خود را از طریق کارتهای بانکی و به صورت غیر حضوری واریز کنند و در مجموع این روش به مرور جایگزین صندوقهای صدقات میشود و تا پایان سال جاری بیش از ۶۰ میلیون QR در بسیاری از نقاط کشور نصب خواهد شد و این روش یکی از راحتترین روشهای دسترسی به پرداخت صدقه در کمیته امداد است.
وی یادآور شد: ما به تناسب مراکز نیکوکاری و به تناسب کسانی که کار خیر و احسان انجام میدهند، روشهای متفاوتی را برای پرداخت صدقات طراحی میکنیم و هر مرکز نیکوکاری با توجه به نیازمندان محله که مددجویان تحت پوشش کمیته امداد را هم در برمیگیرد مبالغ جمع آوری شده خود را با سیاستگذاری هیات امنای مرکز صرف میکند.