به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه قاسمپور نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه اولین رویداد تخصصی هستههای مسئله محور بانوان که از سوی معاونت خواهران بسیج دانشجویی تهران بزرگ و در محل سالن بصیرت سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار از مسائل جدی است که حاکمیت نسبت به آن دغدغه دارد و دغدغه هم این است که ما باید با رویکرد حمایت اجتماعی زنانی را که نیازمند حمایت بیشتری هستند مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه زنان سرپرپرست خانوار باید از دو بعد توانمندسازی و نقش حمایتی مورد توجه قرار بگیرند، افزود: از بعد حمایتی از سال ۹۲ بیمه زنان سرپرست خانوار وارد بودجههای سنواتی کشور شده است، اما به دلیل پر هزینه بودن تاکنون تنها افرادی که در دور اول وارد عرصه بیمه شده اند هزینه بیمه آنها پرداخت میشود و گروههای دیگر عملا از این بیمه بهرهمند نشده اند.
قاسپور اظهار کرد: بیمه با اشتغال نسبت دارد پس تا جایی که امکان دارد ما باید بر اساس اقتضائات زندگی زن سرپرست خانوار یک مدل و الگوی مداخله را در حمایت از این زنان ارائه کنیم که تمام نهادهای حمایتی و انقلابی که خود را متصدی این امر میدانند بتوانند بر اساس این الگو بحث توانمند سازی زنان سرپرست خانوار را پیگیری کنند. به هر روی هم اکنون اقدامات بسیار زیادی در جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار صورت میگیرد، اما چون الگوی واحدی در این زمینه وجود ندارد شاید ما خیلی متوجه اثربخشی این اقدامات دلسوزانه نباشیم.
وی افزود: قرار بوده که در برنامه ششم توسعه برنامهای توسط معاونت زنان دولت دوازدهم به مجلس ارائه شود، اما تا پایان دولت هم این برنامه ارائه نشد با این وجود اقدامی که ما انجام دادیم این است که در بودجه ۱۴۰۰ ردیف بودجهای را قرار داده ایم که وزارت کشور با کمک نهادهای ذی ربط اقداماتی را در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار انجام دهند و حتی با وزارت کشور صحبت شده تا در ابتدا چهار استان هدف داشته باشیم و بعد این الگو در برنامه هفتم بگنجانیم.
قاسمپور بیان کرد: البته علی رغم تمام سختیها برای اختصاص ردیف بودجهای مورد نظر برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، اما تاکنون این بودجه محقق نشده است. چرا که دولت دوازدهم که تا ۱۲ مرداد مسئولیت امور اجرایی را بر عهده داشت بودجه آسیبهای اجتماعی و حمایتی را محقق نکرد.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم از آبان ماه ردیف بودجهای حمایت از زنان سرپرست خانوار اگر چه دیر، اما اختصاص یافته و جلسات با دستگاههای ذی ربط در حال برگزاری است؛ از این رو ما امیدواریم که بتوانیم اهداف خود را در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار پیگیری کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در الگوی توانمندسازی مد نظر ما فقط توانمندسازی اشتغالی زنان مد نظر نیست؛ بلکه نگاه ما این است که در کنار اشتغال پایدار مسائل دیگر این زنان را هم مورد توجه قرار دهیم و البته امیدواریم که تا پایان سال مالی بتوانیم این بحث را به نتیجه برسانیم.
وی با بیان اینکه کشور این امکان را ندارد که تمام روستائیان و عشایر بیمه تامین اجتماعی شوند؛ چرا که بیمه تامین اجتماعی در ازای داشتن شغل صورت میگیرد، افزود: واقعیت این است که بیمههای حمایتی هم نمیتوانند نقش بیمههای تامین اجتماعی را ایفاء کنند؛ البته با توجه به همتی که در دولت سیزدهم میبینیم و بودجهای که برای مشاغل خانگی اختصاص یافته امیدواریم شاهد باشیم که با توسعه مشاغل خانگی زنان روستایی بتوانند نقش مولد خود را با جدیت دنبال کنند و بتوانند از ظرفیت بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند.
قاسمپور بیان کرد: رویکرد ما در حوزه زنان باید به گونهای باشد که اگر زنان وارد عرصه شغلی شدند اقتضائات زنانه را هم برای آنها در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه زنان نظام اولویتها است، چون یک همگرایی در این حوزه وجود ندارد، افزود: اخذ نظام اولویتها که مسئله جامعه زنان است و مطالبه گری این اولویتها مغفول مانده که باید اتفاق بیفتد.
قاسمپور بیان کرد: وقتی که ما در جایگاه سیاستگذاری و یا مدیریت اجرایی قرار میگیریم نباید با ذهنیت خود برای جامعه زنان برنامه ریزی کنیم و قطعا این برنامه ریزی باید با اجماع جامعه اندیشهای و گفتمانی صورت بگیرد و لذا حلقههای میانی میتوانند مهمترین نقش را در حکمرانی داشته باشند از این رو شما دانشجویان باید کمک کنید تا در کنار جامعه دانشگاهی و حوزوی که این نظام اولویتها هم تدقیق و هم مطالبه شود.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: یکی دیگر از مسائلی که باید با کمک شما جوانان پویا پیگیری شود بحث الگوهای مداخله برای حل مسائل اجتماعی است، چون ممکن است نظام اولویتها مشخص شود و به این نتیجه هم برسیم که برای حل آنها باید اقدام کنیم، ولی شاید نسبت به الگوهای مداخله و روشهایی که باید برای حل این مسائل در پیش بگیریم با هم همگرایی نداشته باشیم؛ از این رو بحث الگوهای مداخله بحث جدی است.
وی بیان کرد: ما نیازمند میزهای کارشناسی هستیم که بتوانند الگوهای مداخله در حل مسائل اجتماعی را پیگیری کنند و قطعا نقش بسیج دانشجویی در این عرصه نقش بسیار مهمی است. با این وجود تشکلی که خود را متعلق به گفتمان انقلاب میداند باید نسبت به اهمیت طراحی میزهای کارشناسی برای ارئه الگوهای مداخله در جهت حل مسائل اجتماعی واقف باشد.
قاسمپور اخذ اولویتها و الگوهای مداخله و همچنین مطالبه گری برای اثرگذاری الگوهای مداخله در حوزه زنان و خانواده را دو نقش بسیج دانشجویی برشمرد و افزود: اگر به حوزههای ذکر شده ورود پیدا نکنیم ممکن است افرادی به این حوزه ورود پیدا کنند که به تعلقات گفتمانی ما اعتقاد نداشته باشند و راهبردهایی را در عرصه سیاست گذاری ارائه دهند که متناسب با گفتمان مورد نظر امام خمینی و رهبر معظم انقلاب نباشند.
با بیمه ناباروری سالانه میتوان یک تا دو میلیون نفر به جمعیت کشور افزود
همچنین شارقی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران گفت: اگر وزارت میراث فرهنگی در کشور فعال بشود، میتوانیم وزارت نفت را تعطیل کنیم.
وی افزود: باید مثل کشورهای پیشرفته دنیا به سطح برند ملی برسیم، مثل وقتی که جنس آلمانی و ژاپنی تهیه میکنیم و به دنبال برند آن نمیگردیم، چون کشور سازنده کیفیت آن را تضمین میکند.
شارقی تصریح کرد: سیاستهایی که مجلس برای جمعیت و ناباروری جامعه دارد خوب است، اما کامل نیست، در بحث ناباروری متاسفانه جزو کشورهای اول دنیا هستیم.
وی افزود: امروز در زمینه ناباروری تنها بیمه نیروهای مسلح کامل است، اگر این بیمه را برای همه مردم فعال بکنیم به راحتی سالانه یک تا دو میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه خواهد شد.
گفتنی است؛ در این مراسم تیمهای مسئله محور دانشجویی به تشریح فعالیتهای مسئله محور خود در حوزه زنان پرداختند.