به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین افتتاحیه اولین رویداد تخصصی هستههای مسئله محور بانوان که از سوی معاونت خواهران بسیج دانشجویی تهران بزرگ و در محل سالن بصیرت سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: در برنامه گام دوم انقلاب همه ما در حوزه علم وپژوهش مسئولیت داریم و این در حالی است که ما هنوز با رسیدن به قلههای دانش فاصله داریم، ولی باید به این قلهها دست پیدا کنیم.
وی افزود: ما در دهه ۶۰ با وجود آن همه مشکلات از جمله جنگ تحمیلی توانستیم نیروی دانشجویی خود را وسعت بدهیم و متخصصینی را تربیت کنیم که عملکرد خود را در دهههای ۷۰ و ۸۰ به ما نشان دادند و هم اکنون نیز ما در حوزه پزشکی بسیار موفق هستیم و میزان فعالیتهای علمی و تخصصی کشورمان در جهان چشمگیر است با این وجود سوال این است که امروز چه عارضهای پیش آمده که دچار ضعف شده ایم و زمینه رشد جوانان مان کاهش یافته است به گونهای که برخیها با مهاجرت از کشور خارج میشوند.
وی با تاکید بر اینکه در گام دوم انقلاب باید شتاب علمی در کشور سرعت بگیرد تا عقب ماندگیها جبران شود و این نیازمند احساس مسئولیت بیشتر و جهاد است، اظهار کرد: به گفته رهبر معظم انقلاب اگر معنویت و اخلاق وجود داشته باشد محیط زندگی حتی با وجود کمبودهای مادی بهشت میشود و اگر اخلاق و معنویت وجود نداشته باشد با وجود برخورداری هم زندگی به جهنم تبدیل خواهد شد و به همین دلیل ما امروز شاهد آمار بالای طلاق، مفاسد اجتماعی و کاهش ازدواج هستیم. توصیه میکنم که دانشجویان مسئول وارد این عرصه شوند و بررسی کنند که چرا ما امروز به این وضعیت دچار شده ایم و چرا ۱۳ میلیون جوان منتظر ازدواج هستند و تعدادی هم به دلیل تزلزل ازدواج به این جمعیت افزوده میشوند.
خزعلی با بیان اینکه نظام منش و روش اخلاقی خود را باید به گونهای نشان دهد تا زمینه گسترش اخلاق، معنویت، صداقت و دوری از اشرافیت در جامعه فراهم شد، افزود: نظام باید اخلاق و معنویت را در جامعه رواج بدهد نه اینکه کارگزاران خود فقط خوب باشند و در مقابل جامعه رها کنند. مضاف بر این نظام باید عواملی را که مانع رشد اخلاق، معنویت هستند و مادیات و اشرافیت را ترویج میکنند برطرف سازد.
وی با تاکید بر اینکه نظام باید با کانونهای ضد معنویت و اخلاق با شیوع معقول بستیزد و در مقابل از نهادهای اجتماعی فعال در گسترش معنویت و اخلاق همچون هستههای مسئله محور بسیج دانشجویی حمایت کند، اظهار کرد: پیشنهاد بنده این است که از ایدههای جدید رهبر معظم انقلاب در کارهایی که قرار است با هم انجام دهیم استفاده کنیم. حیات فرهنگی و شاکله و آرایش عمومی فرهنگی ما در همه بخشها نیازمند بازآرایی، نظم و محتوای انقلابی است و یگانه وسیله مصون سازی فرهنگ عمومی کشور هم در برابر هجوم فرهنگی و رسانهای دشمن همین مسئله است.
خزعلی با بیان اینکه ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی به همفکران و همراهانی از جنس جوان انقلابی و دانشجو نیازمندیم، افزود: رهبر معظم انقلاب در عمل نشان دادند که باید برای تغییر وارد عمل شویم و در این مسیر هم باید از ظرفیت نیروهای علمی و فرهنگی جامعه استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه هرچیزی که قبل از تولد یک زن تا آخرین لحظه حیات در زمینههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی نظامی احتیاج دارد، در کشور وجود دارد و هر نوع تکلیف و امکان رشدی فراهم است، افزود: در کشورمان به مسائلی اعم از تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده و اشتغال و روزآمد کردن شغل زن در حالی که بتواند هم اشتغال، هم تحصیل و هم خانوادهای پر از صفا و صمیمیت داشته باشد پرداخته شده است. به گونهای که تمام دنیا در اجلاسهای بین المللی از ما سوال میکنند که ما چگونه چالش بین کار و تحصیل و خانواده را حل کردیم.
خزعلی با طرح این سوال که آیا در کشور به پزشک نیاز داریم یا نه، تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از پزشکان در مشاغل دیگر فعالیت میکنند در مجموع ۱۵۰ هزار نفر پزشک کم داریم و این کمبود خیانت به جامعه ماست؛ البته با وجود این کمبود هم دانشجویان تیزهوش کشورمان برای تحصیل در رشتههای پزشکی مجبور میشوند به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند.
وی با بیان اینکه چرا نباید زمینه تحصیل دانشجویان پزشکی را در کشور و در کنار خوانده هایشان فراهم نکنیم، افزود: سرانه پزشکان ایران در بین کشورهای منطقه یکی به آخر مانده است از طرفی در حوزه تخصص وضعیت کشورمان خیلی بدتر است به گونهای که در برخی از کشورها به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۵۰۴ پزشک متخصص وجود دارد، اما در کشورمان به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۵۹ پزشک متخصص وجود دارد.
رئیس شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه عدم افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی موجب ضایع شدن حق دانشجویان میشود، گفت: ما در اوج جنگ تحمیلی ۱۶ دانشگاه علوم پزشکی و هم اکنون ۶۳ دانشگاه داریم و این در حالی است که در اوایل انقلاب برخی از پزشکان که ساواکی بودند و برخیها به خاطر جنگ از کشور فرار کردند و برخیها نیز که متعهد بودند به جبهه رفتند، اما علی رغم تعداد کم پزشک، نداشتن امکانات و نداشتن تکنولوژی پزشک مورد نیاز کشور را تربیت کردیم، ولی چرا حالا نمیتوانیم. چرا باید کشور را ضعیف کنیم؟
وی با بیان اینکه در برنامه ۲۰۳۰ تصریح شده است که ما پزشکان و متخصصین هستهای و هوافضای خود را به ارمنستان، ترکیه و دیگر کشورها بفرستیم، افزود: در این چند سال چه بر سر کشورمان آمده که متخصصان خود را صادر کرده ایم و حالا که میگوییم میخواهیم متخصص تربیت کنیم میگویند نباید تربیت کنید.
خزعلی افزود: امکانات ما برای پذیرش رشتههای پزشکی در سال ۶۴ خیلی ضعیفتر بوده و هم اکنون چندین برابر امکانات و نیروی انسانی و متخصص برای تربیت دانشجویان پزشکی در اختیار داریم با این وجود من از شما دانشجویان میخواهم که حق تان را درخواست کنید.