به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، آیین گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه بیرجند با حضور خامسان، رئیس این دانشگاه، نجفی، معاون پژوهشی، فناوری و نوآوری دانشگاه و برخی دیگر از مسئولان آن برگزار شد.
نجفی در این مراسم تصویب آئیننامه تشویق فعالیتهای پژوهشی، تصویب شیوه نامه معادلسازی طرحهای پژوهشی ارزنده جهت جبران کسری موظف آموزشی اعضای هیأت علمی دانشگاه و غیرحضوری کردن فرایندها شامل؛ پیاده سازی فرایند تشویق فعالیتهای پژوهشی، پیاده سازی فرایند طرحهای کاربردی و فناورانه، پیادهسازی فرایند طرحهای خودارزیاب را بخشی از عملکرد یکساله مدیریت امور پژوهشی ذکر کرد و افزود: طی یکسال اخیر تعداد ۱۶ طرح خودارزیاب، ۳ طرح فناورانه و ۴ طرح کاربردی مورد تصویب شورای پژوهشی دانشگاه قرار گرفته است.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند گفت: شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی با سازمان بازرسی استان، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صنعت و معدن استان، سامانه جامع آزمایشگاه بیرجند و ... ارتباط مستقیم دارد و در کنار این نهادها مشغول ارائه خدمت به پژوهشگران استان است.
وی به برخی دیگر از فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: تأمین تجهیزات آزمایشگاهی و پژوهشی مانند دستگاه طیف سنجی، دستگاه کروماتوگرافی، سیستم آب مقطرگیری نیمه صنعتی، دستگاه گازکارتوماگرافی و ... از جمله این فعالیتها بوده است.
نجفی درخصوص عملکرد زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند گفت: در این حوزه کلینیک خدمات کسب و کار و مشاوره شغلی راه اندازی کردیم. فاز اول ارزیابی واحدهای فناور در ۶ ماهه اول سال با هدف ارتقای عملکرد این واحدها اجرا شد و شرکتهای خلاق را معرفی کردیم.
وی توضیح داد: در حوزه مدیریت کارآفرینی و ارتباط جامعه با صنعت، از آذر ۹۹ تا آذر ۱۴۰۰ توانستیم ۲۲ قرارداد با مبلغ سه میلیارد و ۶۶۱ میلیون تومان با دستگاهها و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی منعقد کنیم. ۱۸ قرارداد هم با ارزش حدود ۸۰۰ میلیون تومان به پایان رسیده است.
نجفی گفت: در این مدت ۱۸ نفر از پژوهشگران دانشگاه بیرجند برای گذراندن فرصت مطالعاتی به کشورهای مختلف دنیا اعزام شده اند. همچنین فناوران دانشگاه هفت مورد اختراع نیز ثبت کردند.
در بخشی از این مراسم دانشجویان برتر دانشگاه در مقطع دکتری نیز معرفی شدند.