کد خبر:۹۸۲۰۶۲
زارعیان در نشست خبری:

جذب پرستاران در کشور‌های اروپایی و حوزه خلیج فارس با ارائه تسهیلات/ تعارض و منافع‌ها را باید کنار بگذاریم

رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران گفت: باید تعارض و منافع کنار گذاشته شود تا ارائه خدمات درخشان در حوزه سلامت حفظ شود. در ایام پیک کرونا بیمارستان‌ها مملو از بیمار بود و تمام بخش‌ها و حتی راهرو‌ها پر بودند وپرستاران برای ارائه خدمت به بیماران تلاش زیادی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آرمین زارعیان رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پرستاری در خانه اندیشمندان اسلامی برگزار شد با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور اظهار کرد: در حرفه پرستاری با شیوع بیماری کرونا کار‌های درخشانی انجام شده است و مراقبت به نحو مطلوب صورت گرفته است. ذان بیماری کرونا به گونه‌ای است که مراقبت‌های شبانه روز پرستاری جان بیماران را نجات می‌دهد.

او ادامه داد: پرستاران سعی کرده بهترین خدمت و بالاترین کیفیت را به بیماران ارائه بدهند. ما نگران بیمارانی هستیم که پرستار باید از آن‌ها مراقبت کنند، زیرا کمبود پرستار باعث افت کیفیت ارایه خدمات مراقبتی می‌شود و سبب شده بیماران از مراقبت‌های بیمارستانی رضایت نخواهند داشت.


زارعیان بیان کرد: باید منزلت پرستاری در کشور حفظ شود. ورود افراد مضطرب باعث بروز آسیب‌های روانی و روحی خواهند شد و این موضوع سبب فرسودگی شغلی در بین پرستاران می‌شود. مهاجرت به خارج در بین پرستاران دیده شده است. ما جز ده کشور دنیا از نظر علمی و توانمندی و آموزش پرستار هستیم و متاسفانه این نخبگان حوزه سلامت جذب کشور‌های اروپایی با امکانات بالا و منزلت خوب شده اند.

زارعیان افزود: متاسفانه قرارداد‌های ۸۹ روزه با پرستاران امنیت شغلی را در بین پرستاران از بین برده است. کشور‌های توسعه یافته تسهیلات خوبی برای پرستاران ایرانی که نخبه بوده در زمینه‌های مختلف در نظر می‌گیرند اگر مراقبت مطلوب در مراکز درمانی انجام نشود بیماران دچار عوارض بعد از عمل جراحی یا موارد دیگر درمانی می‌شوند.

او تاکید کرد: باید تعارض و منافع کنار گذاشته شود تا ارائه خدمات درخشان در حوزه سلامت حفظ شود. در ایام پیک کرونا بیمارستان‌ها مملو از بیمار بود و تمام بخش‌ها و حتی راهرو‌ها پر بودند وپرستاران برای ارائه خدمت به بیماران تلاش زیادی کرده اند. شیفت‌های طولانی به دلیل کمبود نیروی پرستاری از جمله مشکلات پرستاران است و فرسودگی شغلی به شدت در بین پرستاران افزایش پیدا می‌کند.

نیرو‌های طرحی بر اساس قانون کشوری می‌توانند به صورت مستقیم استخدام شوند. برای تربیت یک پرستار در حدود یک میلیارد تومان هزینه می‌شود و به دلیل سو مدیریت‌ها و دیگر موارد این چنین نیرو‌ها را دو دستی به کشور‌های دیگر تحویل می‌دهیم.

زارعیان بیان کرد: به هر هیات مدیره ۵۰ میلیون تومان داده شده است و این پول از محل بودجه ۲۰ میلیارد تومان کمک سازمان برنامه بودجه به سازمان نظام پرستاری داده شده است. با این شرایط پرستاران اقدام به مهاجرت می‌کنند، زیرا در کشور‌های توسعه یافته یا حوزه خلیج فارس بهترین امکانات و حقوق و تسهیلات را به پرستاران می‌دهند.

او افزود:پرستاران تامین اجتماعی تحت قانون کار هستند که با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می‌کنند. در زمینه بازنشستگی زودتر از موعد مقرر پرستاران رای در دیوان عدالت اداری به نفع ما داده شده، اما تامین اجتماعی زیر بار نمی‌رود.

پرستاران طرحی که در دوران کرونا با تجربه شده است، اما این پرستاران در زمره استخدام قرار داده نمی‌شوند. به ما سهمیه ۵۵ هزار نفر برای جذب پرستار اختصاص داده اند که تنها اجازه ۲۰ هزار پرستار داده شده است و جذب و گزینش این افراد نیز در حدود یکسال به طول انجامیده است.

زارعیان افزود: در حال حاضر ۱۰۰هزار پرستار بیمار در کشور داریم. در شش ماهه اول امسال وضعیت مهاجرت ما خوب نبوده است و در سال اول شیوع کرونا ماهیانه ۵۰۰ نفر در خواست تعیین صلاحیت پرستاری برای اقدام به مهاجرت داده اند و برآورد تخمینی من این است در سال اول کرونا بین پنج تا هشت هزار پرستار برای مهاجرت اقدام کرده اند.

زارعیان اضافه کرد: یکی از نگرانی‌های من برای سال آینده است و امیدوارم با ارائه تسهیلات و دیگر مسائل ما شاهد کاهش مهاجرت پرستاران شویم. ما ۱۰۰ هزار پرستار کمبود داشته و به همان اندازه ما پرستار بیمار در کشور داریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار