به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: ما به عنوان شهرداری تهران خودمان را نیازمند پیوستگی به مراکز علمی میدانیم و به همین واسطه یکی از اقداماتی که پیگیر آن هستیم این است که شهر تهران در عرصه جهانی با هویت علم و فناوری شناخته شود.
وی افزود: آنچه که از دست ما برمی آید این است که بتوانیم زیرساختهای لازم پهنه علم و فناوری را در شهر تهران فراهم کنیم و با ریل گذاری درست امکانی را به وجود بیاوریم که دانشگاهها به سکان دار جدی در جهت توسعه علم و فناوری در شهر تبدیل شده و به گره گشایی از مسائل مختلف شهر تهران بپردازند.
زاکانی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید با هم افزایی امکانی را برای رشد فکر و حرکت پیشروانه در گره گشایی از امور فراهم کنند، اظهار کرد: ما در شهرداری تهران به جد نیازمند علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم فنی و مهندسی و هنر هستیم البته ما باید نظام مسائل خود را نیز عرضه کنیم و این نظام مسائل باید به دست اهل علم و دانش گره گشایی شود پس ما در این مسیر خود را محتاج دانشگاه، اساتید و دانشجویان میدانیم.
شهردار تهران گفت: هم افزایی و پیوستگی ظرفیتهای شهرداری تهران و اهل علم در دانشگاهها در راستای گره گشایی از مشکلات میتواند امکان رشد علمی و تعالی دانش و همچنین زمینه حل مشکلات تهران را فراهم کند.
وی با بیان اینکه وقتی که ما میگوییم مشکلات تهران در واقع یعنی همه مشکلات کشور، چون تهران خود به تنهایی یک کشور است گفت: تهران نزدیک به ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت شب خواب دارد و در روز نیز ۴ میلیون نفر در این شهر تردد میکنند که در مجموع تعداد این جمعیت به ۱۳ و نیم میلیون نفر میرسد.
زاکانی اظهار کرد: موضوع پسماند حتما یک راه منطقی، علمی و دقیق دارد، اما همین پسماند که به نام طلای سیاه معروف است به بلای جان ما در شهر تهران تبدیل شده است با این وجود ما نیازمند یک طریق درست برای حل این مسئله و یک اراده صحیح برای عبور از مشکلات هستیم.
شهردار تهران به تصاویر منتشر شده از برخوردهای صورت گرفته با زباله گردها و کودکان کار اشاره کرد و افزود: اگرچه این گونه برخوردها در زمان مسئولیت بنده نبوده، اما این مسائل حکایت از یک بیماری دارد که هرازچندگاهی سر باز میکند با این وجود این زخمها باید التیام پیدا کند.
وی تصریح کرد: موضوع مسائل اجتماعی شهر تهران یک موضوع ساده نیست ما امروز در شهری زندگی میکنیم که ۲۱ هزار معتاد متجاهر، ۴۰۰۰ کودک خیابانی و چندین هزار نفر زباله گرد دارد و اینها مسائلی نیست که انسان به راحتی از کنار آنها عبور کند. در دوره قبل نگاهی وجود داشت مبنی بر اینکه این افراد هم صاحب زیستی هستند و نباید مزاحم آنها شویم البته ما این نگاه را قبول نداریم، چون زیست این افراد با کرامت انسان در تضاد است از این رو شهرداری تهران پذیرفته که در عرصههای فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کند و بپذیرد که نسبت به این آسیبها دارای مسئولیت است.
زاکانی به ایجاد قرارگاهی در شهرداری تهران برای ورود به آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: سایر دستگاهها در این قرارگاه حضور دارند، ولی شهرداری دارای محوریت اصلی است تا بتوانیم آسیبهای اجتماعی را حل کنیم.
وی با بیان اینکه نیازمند صورت جدیدی از شهر تهران هستیم، چون صورت حال حاضر شهر تهران زیبنده مردم و جمهوری اسلامی نیست، تصریح کرد: اگر مدتی ماشینها تردد نکنند تهران پاکترین هوا را خواهد داشت.
شهردار تهران در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه حادثه ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دارای دو جنبه ضد استبدادی و ضد استکباری است، افزود: در این روز دانشجویان به قیام علیه حکومت وقت پرداختند و به دلیل حضور معاون رئیس جمهور آمریکا در کشورمان یک نه بزرگ به نظام سلطه گفتند و این واقعه به یک منشأ و نقطه تاریخی تبدیل شد.