محمدمحسن دوباشی مدیرعامل ستاد پیشرفت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام «ره» در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: از سال ۹۸ به بعد در ستاد اجرایی مجموعههایی شکل گرفت که علاوه بر فعالیتهای اقتصادی متعددی که دارد، در سایر حوزههای مرتبط با پیشرفت کشور اقدام کنند و این امور نیازمند داشتن یک نقشه جامع و کامل برای تحقق اهداف مورد نظر بود.
وی تصریح کرد: ستاد اجرایی در گام دوم انقلاب نیازمند روی دادن تغییرات و تحولاتی است که به فرموده رهبر معظم انقلاب کشور باید در مدار پیشرفت قرار بگیرد و این کار با در نظر گرفتن ابعاد مختلف جغرافیایی و همچنین مشارکت مجموعههای مردمی و شکل گیری گفتگوهای جدی در این خصوص، قابل انجام است.
مدیرعامل ستاد پیشرفت ستاد اجرایی فرمان امام «ره» خاطرنشان کرد: بر این اساس مدیرعامل سابق ستاد اجرایی ستاد پیشرفت جامع منطقهای را راه اندازی کرد.
دوباشی در ادامه یادآور شد: رویداد ملی نوپیا که مخفف نوآوری و پیشرفت ایران است، قرار است بستری برای حضور و مشارکت فعالان زیست بوم حوزه نوآوری اجتماعی باشد و در نهایت بتوانیم با این رویکرد برای رفع معضلات و با بهرهگیری از فعالیتهای اجتماعی قدمی در راستای رفع مشکلات اجتماعی و بدنه آن برداریم.
وی اضافه کرد: در این مسیر فعالیتهای زیادی را در طول ۲ تا ۳ سال گذشته انجام دادیم و گفتگوهای مفصلی هم در این باب صورت گرفته است.
مدیرعامل ستاد پیشرفت ستاد اجرایی فرمان امام «ره» تاکید کرد: همانطور که همه مطلع هستیم کشور ما با مسائل متعددی روبرو است و برای حل این مسئله ها به مردم و مجموعههای اجتماعی خیلی توجه نمیکنیم و آنقدری که به آسیبهای اجتماعی توجه داریم به ظرفیتهای اجتماعی توجهی نداریم.
دوباشی در ادامه یادآور شد: عرصه اجتماعی عرصه گستردهتری از آسیبهای اجتماعی است و مسئلههای مختلفی از کشور را شامل میشود که باید بتوانیم هم مسائل را به درستی حل کرده و هم نقش مردم را در این مسئله ها مشخص کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تلاش افرادی که در عرصه نوآوری اجتماعی فعالیت دارند این است که با مشارکت مردم به حل مسائل مختلف کشور در زیست بوم خود بپردازند و رویکرد نوپیا که در اسفند ماه پیش رو برگزار خواهد شد فضایی برای حضور این افراد نوآور ایجاد میکند.
مدیرعامل پیشرفت ستاد اجرایی فرمان امام «ره» تاکید کرد: در طول دو سال گذشته و سال جاری، کنشگران زیادی را در عرصههای مختلف پیشرفت فکری، تحقیقاتی، مجموعههای تخصصی و عمومی و سایر گروهها که کنش اجتماعی دارند را شناسایی کردهایم.
دوباشی در ادامه تصریح کرد: تا کنون حدود ۴ هزار نفر از افراد کنشگر اجتماعی که الگویی موفق به شمار میروند شناسایی و به رویکرد نوپیا در اسفند ماه سال جاری دعوت شدهاند و فراخوانی هم برای جذب گروههای کنشگر جدید منتشر شده است.
وی اظهار کرد: رویداد نوپیا اولین گردهمایی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی کشور خواهد بود و تلاش ما این است تا همه افرادی که در مسیر پیشرفت ایران اسلامی قدم برمیدارند را در کنار هم برای حل مسائل جمع کنیم.