به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از همان ساعات اولیه زلزله بود که کارگروه آسیبشناسی کمیته امداد متشکل از مدیران، مددکاران و گروههای جهادی همکار با این نهاد به مناطق زلزلهزده گسیل شدند تا با شناسایی و برآورد میزان خسارات وارده، کمکهای اولیه و احتیاجات مددجویان زلزلهزده را بررسی و برطرف کنند. فعالیتی که چهار روز تمام ادامه داشت و مشخص شد ۳۰۷ مورد مسکن خانوادههای تحت حمایت دچار خسارت جزئی و کلی شده است.
میزان خسارات اگرچه بیش از پیشبینیها بود، اما کار امدادرسانی بدون وقفه آغاز شد و با جدیت ادامه یافت. خدمات حمایتی و توزیع بستههای معیشتی و کالاهای اساسی برای مددجویان آسیبدیده از زلزله در دستور کار قرار گرفت و در کوتاهترین زمان، مواردی همچون چادر، پتو و سایر وسایل مورد نیاز در اختیار مددجویان قرار گرفت.
در همان ابتدا اسکان اضطراری برای ۵۷ خانوار فراهم شد و ۳۰ تخته چادر در اختیار آنان قرار گرفت. همچنین برای ۴۸ خانوار یخچال و برای ۹۴ خانوار دیگر نیز فرش، برای ۶۰ خانوار اجاق گاز تهیه و همچنین هزار و ۷۴۶ تخته پتو در بین مددجویان تحت پوشش در این منطقه تهیه و توزیع شد. ۸۵۸ بسته معیشتی نیز در همان روزهای اول بین خانوارها توزیع شد.
براساس برآوردها ۱۵۴ واحد مسکن مددجویان دچار خسارت جزئی شده و نیازمند انجام تعمیرات بود و ۱۵۳ مورد که خسارت زیادی دیده بود باید بازسازی و احداث میشد. کار تعمیرات مسکن خانوادههای تحت حمایت با اختصاص بودجه میانگین ۱۰۰ میلیون ریالی که به صورت بلاعوض در اختیار مدجویان قرار گرفت به سرعت آغاز و طی ماههای بعد تمام منازل تعمیر شده و در اختیار خانوادهها قرار گرفت.
در زمینه احداث واحدهای تخریب شده نیز با اختصاص بیش از ۳۴ میلیارد تومان به صورت بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه از سوی کمیته امداد و بنیاد مسکن، کار بازسازی بدون از دست دادن زمان شروع شد. فعالیتی که طی ماههای بعد سرعت گرفت و اولین فاز از تحویل خانههای بازسازی شده شامل ۸۰ واحد مسکن در ۱۸ آبانماه به مددجویان تحویل شد و مابقی نیز مرحله به مرحله و پس از تکمیل در حال واگذاری است.
طیبه حقیقی یکی از ۸۰ مددجویی است که یک ماه قبل واحد خود را تحویل گرفت. زنی با حدود ۷۵ سال سن که وقتی از شب زلزله میگوید و خانه تخریب شده خود را به یاد میآورد، اشک در گوشه چشمانش حلقه میزند. شبهای سرد زمستان گذشته را مدتی در چادر و پس از آن در کانکس سپری کرده است، اما حالا زیر سقفی که برایش ساخته شده با شیرینی و نان بلوط از خبرنگارانی که برای بازدید منطقه زلزلهزده آمدهاند، پذیرایی میکند.
از ۱۶۳ واحد تخریب شده، تعداد ۴۷ واحد به روستاهای پاتاوه تعلق داشت که با هماهنگی کمیته امداد و بنیاد مسکن تا به امروز ۲۶ واحد آن تکمیل و خانوادههای مددجو در آن اسکان پیدا کردهاند. همچنین ۲۱ واحد دیگر در حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که تا بهمن ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته مدیرکل کمیته امداد استان کهگیلویه و بویراحمد، برای این ۴۷ واحد احداثی حدود هشت میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال بلاعوض انجام شده و در قالب تعمیرات هم ۱۰۳ مورد واحد شناسایی و به انجام رسیده است.
ساخت و ساز در منطقه هنوز ادامه دارد، اما مددجویان کمیته امداد زودتر از دیگر زلزلهزدگان منازل خود را یک به یک تحویل میگیرند. به گفته مسئولان استانی، ۷۳ واحد مسکن دیگر نیز برای خانوادههای تحت حمایت عمدتا در سی سخت و پاتاوه در مراحل نهایی ساخت است که تا دهه فجر به طور کامل در اختیار مددجویان قرار میگیرد تا پرونده خانههای تخریب شده در زمینلرزه سال گذشته این شهرستان، پیش از یکسالگی وقوع زلزله، به طور کامل بسته شود.