کد خبر:۹۸۵۴۲۱

۵ پروژه برای تنوع‌بخشی به مصرف نهاده‌های دام و طیور اجرا شد؛ کاهش خروج ۷ میلیون دلار ارز

کارگروه مشترکی برای سامان دادن به صنعت دام و طیور ایجاد شده است تا با اجرای برنامه‌هایی ملی از خروج ارز پیشگیری شود و بازار داخلی رونق گیرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کارگروه مشترکی برای سامان دادن به صنعت دام و طیور ایجاد شده است تا با اجرای برنامه‌هایی ملی از خروج ارز پیشگیری شود و بازار داخلی رونق گیرد.

این کار با اجرای ۵ پروژه ملی برای تنوع بخشی به مصرف نهاده‌های دام و طیور عملیاتی شده است. برنامه‌هایی «چون جایگزینی ذرت و سویا با ضایعات کشاورزی داخلی برای خوراک دام، طیور و آبزیان (۱۵۰۰ تن در ما)»، «تولید خوراک دام از ضایعات نخیلات (تولید ۳۰ تن خوراک فرآوری شده در روز)»، «تولید دستگاه پخت و بازیافت ضایعات پروتئینی (قابلیت تولید ۱۵۰۰ تن محصول پروتئینی در سال)»، «فرآوری و غنی‌سازی کود طیور برای تغذیه دام (روزانه ۴۰ تن)» و «انجام مطالعات فارمی (تعیین سطح بهینه استفاده از گندم در جیره جوجه‌های گوشتی)».

پیش‌بینی‌ها از این حکایت دارد که با اجرای کامل این طرح‌ها ۷ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی در کشور رقم بخورد. برنامه‌هایی که با اختصاص ۹ میلیارد تومان اجرایی می‌شود. البته این کار با چالش‌هایی، چون بازار بزرگ واردات، عدم وجود مزرعه الگو و مشکلات تامین نهاده‌ها مواجه است.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای سامان‌دهی به این حوزه اقداماتی نیز در دست اجرا دارد که می‌توان به «استفاده از علوفه کامل نیشکر در تغذیه دام»، «استفاده از ضایعات میوه و تره بار در تغذیه دام»، «تولید خورک دام از سرشاخه نیشکر فر آوری شده»، «استفاده از ضایعات پسته در تغذیه دام»، «استفاده از برگ و طوقه چغندرقند درتغذیه دام» و ... اشاره کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار