به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امیرحسین قاضی زاده هاشمی افزود: ٤٠ هزار میلیارد تومان پاداش پایان خدمت باید به جامعه ایثارگران داده شود که از این میزان ١٠ هزار میلیارد تومان یعنی یک چهارم آن در لایحه بودجه پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: اگر سالانه ١٠ هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت ایثارگران در نظر گرفته شود چهار سال طول میکشد تا همه پاداشها پرداخت شود.
معاون رییس جمهور بیان کرد: اگر این میزان اعتبار در نظر گرفته شده افزایش یابد ما نیز میتوانیم پاداش تعداد بیشتری از افراد را بپردازیم؛ هر چقدر میزان آن بیشتر شود سنواتی که باید پرداخت کنیم کاهش مییابد.
قاضی زاده هاشمی همچنین با اشاره به تصویب قانون جامع ایثارگران در سال ۱۳۹۱ یادآور شد: از زمان تصویب برخی از مواد این قانون تاکنون اجرا نشد، برخی نیز با تاخیر اجرا شد و برخی از احکام حقوقی صادر شده مجددا اصلاح شد.
وی ادامه داد: برخی از مؤلفهها که باید در حکم ایثارگران میآمد بعدا اصلاح شده و تغییر پیدا کرده است که معوقاتی ایجاد کرده و پاداش پایان خدمت به موقع پرداخت نشده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: خوشبختانه دولت آیت الله رئیسی از ابتدای آغاز بکار خود کمک کرد برخی از معوقات پرداخت شود، بخش اندکی از آن باقیمانده که معاونت توسعه بنیاد شهید در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار است.
به گفته قاضی زاده هاشمی، بنیاد شهید و امور ایثارگران حدود ١٤ هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان در بخشهای مختلف بدهکار است، مثلا ما موظف بودیم شهریه دانشجویان ایثارگر را بپردازیم که بخشی از آن پرداخت شده و حدود هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان دانشگاه آزاد اسلامی و پردیسهای دانشگاهی از بنیاد شهید طلب دارند که در این خصوص نیز باید تامین منابع صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تاکنون دولت کمکهای ارزندهای به بنیاد شهید کرده و شاید این بنیاد بیشترین میزان رشد را بودجه داشته است، گفت: سال گذشته بودجه بنیاد شهید حدود ٦٠ درصد نسبت به لایحه بودجه افزایش یافت.
معاون رییس جمهور بیان کرد: اگر بودجه بنیاد شهید امسال هم افزایش یابد و از دیگر بخشها نیز به بنیاد کمک شود ما میتوانیم زودتر بدهیها و معوقات را پرداخت کنیم.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که برای استخدام خانواده شهدا و ایثارگران چه تمهیداتی اندیشیده شده است، گفت: آزمونهای استخدامی خاص برای فرزندان شهدا و جانبازان ٧٠ درصد برگزار شد و اکنون فرایند استخدامی برخی از بخشی آغاز شده است.
وی ادامه داد: مقرر شده تا پایان سال یک یا دو آزمون استخدامی دیگر برگزار شود.
رییس بنیاد شهید و امورایثارگران خاطرنشان کرد: موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی را نیز با سازمان اداری و استخدامی به صورت مشترک دنبال میکنیم.
به گفته قاضی زاده هاشمی در برخی از سازمانها و نهادها تبدیل وضعیت قراردادهای کارمندان انجام شده و در برخی از نهادها نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه استخدام در نهادهای دولتی کاهش یافته است، تاکید کرد: برای سهمیه اندکی که برای خانوادههای شهدا و ایثارگران در نظر گرفته شده معاون تعاون بنیاد شهید در حال پیگیری است.
معاون رییس جمهور در ادامه با اشاره به دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: برنامه پاسداشت سردار سلیمانی توسط بنیاد شهید برگزار میشود، در خدمت خانواده سردار در سالگرد ایشان در مکتب حاج قاسم بودیم و بنیاد نیز همکاری معنوی خود را با این مجموعه داشت.
قاضی زاده هاشمی افزود: گرامیداشت سردار سلیمانی موضوعی است که همه ملت ایران و دستگاهها با قدرت دنبال میکنند و هر کدام بنابه فراخور خود برنامههایی برای سالگرد شهید سلیمانی برگزار خواهند کرد.
رییس بنیاد شهید و امورایثارگران همچنین ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح گفت: در کشور ما در بین ادیان الهی ١١٤ نفر از ارامنه، ٩٠ نفر از مسیحیان، ٢٢ نفر زرتشتی، ١٠ نفر کلیمی ٤٥٩ نفر از سایر ادیان و ١٥٦ نفر که دین آنها مشخص نیست در دوران هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیدند.
قاضی زاده هاشمی افزود: هیچ شخصیتی عزیزتر و برجستهتر از مقام شهید، ایثارگر، جانباز و رزمنده نیست.
وی ادامه داد: جامعه ارامنه در کنار برادران خود در عرصه دفاع مقدس جنگیدند و در صحنه حاضر بودند و هر کجا سختی بود آنها در کنار مسلمانان از کیان وطن دفاع کردند؛ ما نیز وظیفه داریم در میلاد حضرت مسیح برای زنده نگه داشتن یاد و خاطر این قهرمانان با خانواده آنها دیدار و این روز را به آنها تبریک بگوییم.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: شهدا الگوهای خوبی برای ما هستند و ما باید پیرو راه آنان باشیم.