به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع در «وبینار تحلیلی درباره اهمیت اتحاد امت» که صبح امروز برگزار شد، ضمن تقدیر از دست اندرکاران این وبینار محورهای 5 گانه امت واحده را برای حضار تشریح کرد و بر ضرورت هم افزایی کشورهای اسلامی در همه زمینهها تأکید کرد تا بتوان به آرمان اتحادیه کشورهای اسلامی دست یافت.
وی خطاب به علما و مسئولین حاضر گفت: ما علاوه بر تببین وحدت و لزوم کنارگذاشتن اختلافات باید راههای عملی و اقدامات مؤثر برای رفع اختلاف را به صورت پروژه درآوریم و نسبت به آن اقدام کنیم.
حجت الاسلام شهریاری با تأکید بر ضرورت دوری از تفرقه و اختلاف گفت: تفرقه این است که ما از همه دور باشیم، ولی در اختلاف ممکن است در کنار هم باشیم، ولی با هم از نظر فکری اختلاف داشته باشیم، پس یک دوری جسمانی داریم و یک دوری فکری، دوری جسمانی را تفرقه میگوییم و دوری فکری را اختلاف میگوییم که قرآن کریم از هر دو نهی میکند.
وی خاطر نشان کرد: اختلاف نظر لازمه انسانیت انسان است و اشکالی ندارد که هر کسی به دین و به مذهب خود گرایش و دلبستگی و علاقه داشته باشد و در نزد خودش آن مذهب حق باشد، بلکه مستحسن است مذهب خود را اختیار کند و این لازمه اجتهاد است. هر مذهبی میتواند اجتهاد خود را نسبت به فهم شریعت و فهم اصول و فروع دین داشته باشد، اما این اختلاف نباید منجر به جنگ و ترور و تکفیر و تعارض و توهین شود. اگر این چارچوبها را رعایت کنیم، گامهایی را به سوی امت واحده برداشته ایم.
دبیرکل مجمع تقریب خطاب به مسئولین گفت: اگر بخواهیم اقدامات عملی انجام دهیم که منجر به رفع اختلافات شود، باید راههای مرزی بین کشورهای اسلامی تسهیل شود و گسترش پیدا کند. راه مرزی بین کویته و ایران جاده خیلی گسترده و آماده و خوبی باشد. این جاده است که میتواند رفت و آمدها را تسهیل کند. باید قطار بین کویته و زاهدان قطار خوب و با سرعتی باشد. ایجاد چنین ارتباطات راهی به عنوان اصلیترین زیر ساخت عملی برای نزدیک شدن دو ملت پاکستان و ایران ضروری است.
وی اضافه کرد: هم مسئولین ایران و هم پاکستان باید تلاش کنند، این جاده تبدیل به یک جاده سهل و سریع بشود. دشمنان میخواهند این راهها شکل نگیرد و رفت و آمدها بین تجار و فرهنگیان و علما سخت باشد که اگر رفت و آمد سخت باشد، خود موجب تفرقه میشود و تحقق اهداف دشمنان مسلمان را در پی خواهد داشت.
شهریاری خطاب به علما گفت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی تأکید میکنند که دانش افزایی و علم برای مسلمان اعم از زن و مرد واجب است؛ بنابراین همه باید هم علم دین و هم دنیا را داشته باشند و دنیای خود را به عنوان مزرعهای برای آخرت بسازند. اگر مزرعه آباد داشته باشیم، میتوانیم آخرت خود را هم آباد کنیم. ولی اگر مزرعه دنیای ما آباد نباشد آخرت ما هم آباد نخواهد شد. با فقر و جهل نمیتوان به سعادت واقعی دست پیدا کرد. باید هم با فقر و هم با جهل مبارزه کنیم.
وی با بیان این مطلب افزود: بر اساس آمار بیش از نیمی از نوجوانان و جوانان پاکستانی فاقد تحصیلات هستند و این نشان میدهد که علما مسئولیت سنگینی بر عهده دارند و وظیفه دارند نسبت به آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان اقدام و مدرسه سازی به وسیله افراد خیر را دنبال کنند تا شاهد رفع جهل باشیم.
شهریاری عنوان کرد: اگر میبینیم تفرقه است، اردوکشی خیابانی است، توهین به مقدسات شیعه و سنی و ... است، کار دشمن است. دشمن از جهل و بی خبری و از بی اطلاعی و بی دانشی ما استفاده میکند. نقشه، نقشه دشمن آمریکا و صهیونیسم و.. است، اما ابزار استفاده جاهلان هستند.
دبیرکل مجمع تقریب تأکید کرد: برای اینکه نقش دشمن را نقش بر آب کنیم، باید تلاش گستردهای برای سواد آموزی شکل بگیرد. نهضت سواد آموزی در پاکستان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛ لذا علما باید نهایت تلاش خود را برای توسعه مدرسهها انجام دهند.
وی همچنین تأکید کرد: آموزش باید در کنار ارزشهای اسلامی توسعه پیدا کند. آموزش دنیایی در کنار اصول و ارزشهای اسلامی باید در پاکستان توسعه پیدا کند تا ما با جهل مبارزه کرده باشیم و بی سوادی یک ابزار جدی برای دشمن نباشد و دشمن نتواند از این ابزار استفاده کند و مردم با دانشی که دارند بتوانند با ساختن دنیای خود هم فقر و هم جهل را برطرف کنند.