آخرین اخبار:
کد خبر:۹۸۷۹۹۲
در دانشگاه صنعتی اصفهان مطرح شد

زلفی گل: تخصیص ۱۰۰۰ هکتار زمین به پارک علمی و فناوری ملی ایران / ابطحی: دانشگاه‌های برتر بودجه ویژه می‌خواهند

وزیر علوم در آیین تکریم و معارفه رئیس و سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: از اولین اقدامات معاونت فناوری و نوآوری تخصیص ۱۰۰۰ هکتار زمین به پارک علمی و فناوری ملی ایران است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین تکریم و معارفه رئیس و سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار سلیمانی، دانشگاه صنعتی اصفهان را یکی از دانشگاه‌های سرآمد کشور دانست و اظهار کرد: این دانشگاه یکی از نگین‌های درخشان آموزش کشور است، پس باید نوع نگاه وزارتی به آن متفاوت باشد. البته انتظارات از این دانشگاه فراتر از دانشگاه‌های عادی است.

 

زلفی گل بیان کرد: در چهار ماهه گذشته گام‌های مؤثری در راستای پیشرفت علمی کشور برداشته شده و یکی از آن‌ها اخذ مجوز صندوق علوم تحقیقات و فناوری است که در سال ۹۸ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، اما مجوز صادر نشده بود. در چندین جلسه با رئیس جمهور، مجوز تأسیس این صندوق صادر و در لایحه بودجه آورده شد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در زمینه تعیین مشاور و معاونت تخصصی فناوری اقدام شد، زیرا تا امروز تنها به بخش علوم و تحقیقات پرداخته شده بود، اما توانستیم معاونت فناوری و نوآوری مستقل را تأسیس کنیم. از اولین اقدامات این معاونت تخصیص هزار هکتار زمین در اختیار وزارت علوم برای تأسیس پارک علمی و فناوری ملی ایران است.

 

وی بیان کرد: دیگر اقدام مهم چهار ماهه اخیر این وزارتخانه در خصوص دانشجویان فارغ‌التحصیل دکترا است که در حال تدوین شیوه‌نامه برای طرح تحقیقاتی متناسب با نیاز‌های جامعه زیر نظر اساتید دانشگاه هستیم تا بتواند جایگزین خدمت سربازی شود.

 

زلفی گل با بیان اینکه تمام توفیقات جمهوری اسلامی در عرصه علمی مرهون زحمات دانشگاهیان است، اما از آن‌ها انتظارات بیشتری داریم، اضافه کرد: تولید علمی کشور را قدر می‌دانیم و علاوه بر تقویت باید از آن صیانت کنیم تا بیش از پیش بدرخشد. جامعه دانشگاهی باعث افتخار هستند و می‌توان با سیستم‌های نوین در راستای تأمین نیاز‌های جامعه گام‌های مؤثری برداشت.

 

وی نظام ایده‌ها و نیاز‌ها را یکی از سیستم‌ها در بخش فناوری دانست و گفت: باید تمام نیاز‌هایی صنایع خصوصی و دولتی و شهروندان را تأمین کند. علاوه بر آن اساتیدی که مقاله‌ها و پروپوزال‌های متناسب با این راستا داشته باشند، مشمول شرایط ویژه با حمایت‌های قوی‌تری خواهند شد.

 

زلفی گل اضافه کرد: نگاه به دانش تغییر کرده و حاکمان دانش‌پذیر می‌توانند جامعه را نجات دهند. برای پیشرفت در هر زمینه باید به ایده‌ها و نوآوری‌ها توجه کنیم. بهترین عرصه برای سرمایه‌گذاری علم، پژوهش و فناوری است. به این منظور باید آیین‌نامه مدیریت دانشگاه بازنگری شود و شرایطی را فراهم کنیم که به ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه به طور ویژه پرداخته شود.

 

وی تصریح کرد: دو عنصر متغیر اقتصاد، سرمایه و نیروی کار است و اگر این دو عنصر، فناوری و نوآوری را در کنار خود نداشته باشد، اثربخشی بالایی ندارد. نیروی کار ماهر و دانا می‌تواند محصول هایتک تولید کند. به این ترتیب خلق ثروت در دانشگاه بالا می‌رود و این نگاه ویژه به دانشگاه را می‌طلبد.

 

دانشگاه‌های برتر نیازمند تخصیص بودجه ویژه هستند

در بخش دیگری از این مراسم، سیدمهدی ابطحی، رئیس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان به ارائه گزارشی از عملکرد ۲ ساله خود در این دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: در فاصله اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ تمام هیئت رئیسه دانشگاه برای زیرساخت آموزش غیرحضوری تلاش کردند و موفق شدیم از دانشگاه‌های برتر حوزه آموزش مجازی باشیم که معاونت آموزشی در آن نقش مهمی داشت. دانشگاه صنعتی اصفهان اولین دانشگاهی بود که تعطیلی فعالیت حضوری را تصویب کرد که البته در ابتدا از سوی مسئولین استانی با انتقاد مواجه شد.

آماده//// زلفی گل: تخصیص ۱۰۰۰ هکتار زمین به پارک علمی و فناوری ملی ایران / ابطحی: دانشگاه‌های برتر بودجه ویژه می‌خواهند

ابطحی تصریح کرد: در سال ۹۹ بودجه دانشگاه‌ها دچار یک مشکل جدی شد و با وجود رشد هزینه ۴۰ درصدی، بودجه دانشگاه ۱۰ درصد افزایش یافت و بودجه برای برنامه‌های آموزشی دو میلیارد تومان بود، اما درآمد اختصاصی دانشگاه ۱۶۷ درصد رشد داشت.

 

رئیس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان بابیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با کسری بودجه بسیار بیشتری مواجه شدیم، اظهار کرد: با این وجود آزمایشگاه‌هایی در دانشگاه ایجاد شد و ۴۳ میلیارد تومان بودجه برای خرید تجهیزات گرفتیم و انبار‌های دانشگاه‌ها به آزمایشگاه تبدیل شد.

 

وی تأکید کرد: باید پارک بیزینس ایجاد شود و وزارت علوم می‌تواند در این امر پیشگام باشد و ایده آن نیز از سوی دانشگاه صنعتی به وزارت ارائه شده که با آن نیز موافقت شده است. بودجه دانشگاه برای حضور در مجامع بین‌المللی کافی نیست و باید برای دانشگاه‌های برتر بودجه ویژه تخصیص داده شود.

 

ابطحی اضافه کرد: توانستیم در این دانشگاه ارتباط خوبی با دانشگاه‌های سوئیس شکل داده و مقالات با کیفیتی ارائه کنیم. مترجم برای حمایت از فناوری از ظرفیت خیرین استفاده کردیم. با تلاش بی وقفه بنیاد دانشگاه ۱۰هزار متر مربع خوابگاه متاهلی با کیفیت عالی ساخته شد. همچنین آزمایشگاه مرکزی دانشگاه با وسعت ۵۰۰۰ متر مربع در فاز اول افتتاح شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار