آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۰۷۵۲
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل:

احیای تالاب هامون به دیپلماسی فعال دولت بستگی دارد

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل راهکار حل مشکل حق آبه رود هیرمند را دیپلماسی فعال دانست و گفت: به دلیل این‌که این تالاب بین‌المللی است می‌توانیم از کنوانسیون‌های تالاب‌های بین‌المللی در راستای احیای حیات در این تالاب استفاده کنیم.

اماده/////احیای تالاب هامون به دیپلماسی فعال دولت بستگی دارد

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مازیار شهرکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل حقابه ایران از رود هیرمند را مربوط به منطقه سیستان دانست و گفت: این رود در گذشته در دو کشور ایران و افغانستان جاری بوده و پس‌از جدایی افغانستان از خاک ایران به‌موجب معاهده پاریس و خودداری حاکمیت افغانستان و جاری ساختن رود هیرمند در خاک ایران مسئله حقابه رود هیرمند به یکی از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی و زیست‌محیطی دو کشور تبدیل شده است.

وی افزود: حقابه دریاچه آب‌شیرین هامون مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ کابل معادل ۸۵۰ میلیون مترمکعب در سال است که در سال ۱۳۵۲ هم در مجلس قانون‌گذاری دو کشور به‌تصویب‌رسیده است.

شهرکی با بیان اینکه ده‌ها سال است که به‌هیچ‌وجه این معاهده اجرا نمی‌شود، اضافه کرد: در این بین دولت افغانستان تلاش کرد با تغییر در اکوسیستم و با ایجاد سد کمال خان آب را منحرف سازد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل ادامه داد: سد کمال خان با هدف کنترل سیل و توسعه اراضی کشاورزی و با ظرفیت ۵۲ میلیون مترمکعب در بستر هیرمند احداث شد و پس‌از احداث و با آب‌گیری این سد عملاً حیات تالاب بین‌المللی هامون به خطر افتاد و باعث بیکاری حدود ۴۰۰۰ خانوار صیاد سیستانی شده و علاوه‌برآن باعث خیزش ریزگردها و مشکلات زیست‌محیطی فراوانی شده است.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر ما با ضعف در دیپلماسی و پیگیری احیای حقابه توسط دولت‌ها و مجلس مواجه بودیم تصریح کرد: بی‌اهمیتی و بی‌توجهی دولت‌ها و مجالس به این‌موضوع باعث ایجاد معضلات و مشکلات عدیده‌ای برای مردم شده و این‌که ما می‌گوییم مجلس هیچ توجهی نداشته از این منظر است که کمیسیون تخصصی و جلسات تخصصی و پیگیری‌های مداوم در مجلس صورت نگرفته است.

شهرکی راهکار حل مشکل حق آبه رود هیرمند را دیپلماسی فعال دانست و بیان کرد: به دلیل این‌که این تالاب بین‌المللی است می‌توانیم از کنوانسیون‌های تالاب‌های بین‌المللی در راستای احیای حیات در این تالاب استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: باید دولت با ابتکار عمل خود و نشست های دو طرفه با مقامات افغانستان به روند احیای رودخانه هیرمند کمک کند، زیرا در بلند مدت این موضوع زمینه ساز مخاطرات گسترده ای در سیستان و بلوچستان خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار