کد خبر:۹۹۲۴۹۱
در جدیدترین فهرست منتشر شد

ارتقای جایگاه دانشگاه دامغان در نظام رتبه‌بندی نیچرایندکس

در جدیدترین فهرست منتشر شده از سوی نیچرایندکس، دانشگاه دامغان با سه پله ارتقای نسبت به سال گذشته، در جایگاه ششم کشور قرار گرفت.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، در جدیدترین فهرست منتشر شده از سوی نیچرایندکس، دانشگاه دامغان ضمن حفظ عنوان برترین دانشگاه استان، با سه پله ارتقاء نسبت به سال گذشته، در جایگاه ششم کشور قرار گرفت.

در حوزه علوم فیزیکی، دانشگاه دامغان پس از پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، در جایگاه دوم کشوری قرار گرفته است.

بر این اساس در حوزه علوم فیزیکی دانشگاه دامغان در بین ۱۶۱ دانشگاه منطقه غرب آسیا، جایگاه سیزدهم را به خود اختصاص داده است.


نکاتی درباره نظام رتبه‌بندی نیچرایندکس Nature INDEX:


نیچرایندکس برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۳ بنا نهاده شد. این پایگاه داده‌ای، مجموعه‌ای از اطلاعات مربوط به محققان و مقالات پژوهشی اساسی است که در یک گروه منتخب از ۸۲ مجله علمی با کیفیت بالا در زمینه علوم طبیعی منتشر شده است. پایگاه داده توسط Nature Research جمع‌آوری شده است. ۸۲ مجله موجود در نیچرایندکس نمایانگر کمتر از ۵/۴ درصد از مجلات علوم طبیعی در وب علم (Clarivate Analytics) است، اما حدود ۳۰ درصد از کل استنادات مجلات علوم طبیعی را نشان می‌دهد. نیچرایندکس اطلاعاتی را درباره نتایج تحقیق با کیفیت بالا در سطح نهادی ارائه می‌دهد.


در این نظام رتبه‌بندی شمارش مقاله با دو روش انجام می‌شود:


۱. شمارش مقاله (AC)


۲. شمارش کسری (FC)


منظور از شمارش مقاله‌ها، تعداد مقاله‌های منتشر شده در نشریه‌ها بدون توجه به تعداد نویسندگان سایر موسسات، شمار کسری سهم مشارکت هر موسسه در نگارش یک مقاله می‌باشد، بدین ترتیب که چنانچه ۱۰ موسسه هر کدام با یک محقق در نگارش یک مقاله شرکت کرده باشند شمارش کسری هر موسسه برابر با یک دهم است. در شمارش کسر وزنی، وزن مقالات مجلات فیزیک – نجوم و اختر فیزیک به دلیل حجم بالای انتشارات در این حوزه، کاهش یافته است. رتبه‌بندی موسسات در این نظام با توجه به شمارش کسری وزنی صورت گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار