به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، نشست خبری چهارمین دوره نشست سرمایهگذاری فناورانه هشت کشور در حال توسعه صبح امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
در این نشست میلاد صدرخانلو، معاون دبیر شبکه تبادل و انتقال فناوری کشورهای D ۸ بیان کرد: گروه D ۸، به عنوان سازمانی جهت بهبود موقعیت کشورهای در حال توسعه، متنوع سازی و ایجاد فرصتهای جدید برای روابط تجاری، افزایش مشارکت در تصمیمگیرهای سطوح بینالمللی و فراهم آوردن استاندارد زندگی بهتر بین ۸ کشور، بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه رسماً ایجاد شد.
وی با بیان اینکه نشست سرمایهگذاری فناوری TIM ۲۰۲۰ (Technology Investment Meeting) یکی از برنامههای جانبی شبکه تبادل فناوری است که در سازمان همکاریهای D ۸ شکل گرفته است، افزود: TIM یک رویداد بزرگ و بینالمللی است که با هدف کمک به سرمایهگذاران این کشورها برگزار میشود.
صدرخانلو عنوان کرد: چهارمین دوره نشست سرمایه گذاری فناوری در سال ۲۰۲۲ (دوم و سوم اسفندماه امسال) در پارک فناوری پردیس برگزار میشود. در این دوره ۷۳ سرمایهگذار حوزه فناوری از ۱۹ کشور (ایران، مالزی، اندونزی، ترکیه، پاکستان، ارمنستان، افغانستان، ازبکستان، آلمان، سوریه، عراق، پرتغال، امارات، روسیه، اتریش، بوسنی هرزگوین، تونس، اسپانیا و نزوئلا) حضور خواهند داشت.
به گفته وی، سرمایهگذاران برای حضور در رویداد اسفندماه اعلام آمادگی کردند، اما با توجه به شرایط شیوع سویه جدید بیماری کرونا در کشور طی آن زمان ممکن است تغییراتی در حضور میهمانان ایجاد شود.
معاون دبیر شبکه تبادل و انتقال فناوری کشورهای D ۸ اظهار داشت: در فراخوان تابستان ماه برای نشست سرمایهگذاری فناورانه امسال ۱۶۷ سرمایهپذیر (استارتاپ و شرکتهای صاحب ایده) ثبتنام کردند که از این تعداد ۲۷ سرماهیپذیر خارجی بودند. پس از بررسیهای لازم و برگزاری بیش از ۳۶ ساعت کارگاه آموزشی توانمندسازی برای آنها درنهایت ۶۱ سرمایهپذیر (شامل ۱۲ تیم خارجی و مابقی ایرانی) به سرمایهگذاران این دوره معرفی شدند.
وی افزود: تاکنون بین سرمایهپذیران و سرمایهگذاران ۱۲۰ جلسه B۲B تشکیل و حدود ۱۱ تفاهمنامه و قرارداد بین آنها نهایی شده است. این قراردادها در روز رویداد رونمایی میشوند. ارزش ریالی این قراردادها تاکنون بیش از ۱۰ میلیون دلار است که امیدواریم در روزهای آتی بیشتر شود.
معاون دبیر شبکه تبادل و انتقال فناوری کشورهای D ۸ بیان کرد: سرمایه گذاری در حوزههای مرتبط با تکنولوژی بسیار حائز اهمیت است و موجب توسعه اقتصادی کشورهای صاحب تکنولوژی است، نظر به اینکه در فضای بین المللی حاکم بر کشور مبادلات بین المللی با مشکلات بسیاری مواجه میشود. این قبیل رویدادها و نهادهای همکاری منطقهای میتواند در حوزه مبادلات بین المللی راهگشا باشد و به فعالین این حوزه کمک شایانی کند، همچنین فرصتهای معرفی به شرکتهای بین المللی برای استارت آپهای داخلی بخش مهم دیگری است که استارت آپها میتوانند از آن بهرمند شوند.