به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی چشم آفتاب، دکتر محمود جباروند گفت: در بیمارانی که مبتلا به کدورت قرنیه هستند و سلولهای بنیادی قرنیه را از دست داده اند و حتی نمیشود از بافت انسانی برای آنها استفاده کرد، ما از قرنیه مصنوعی به جای بافت انسانی استفاده میکنیم که هم شانس پس زدن کمتر است و هم بیماران میتوانند سریعتر بهبود پیدا کنند.
وی افزود: قبلاً قرنیه مصنوعی از خارج وارد میشد و هزینههای خیلی گرانی داشت، ولی خوشبختانه در کشور ما با همت محققین و دانشمندان این امر میسر شد و قرنیه مصنوعی در داخل تولید شد.
جباروند با عنوان این مطلب که از حدود ۵ سال قبل قرنیه مصنوعی لایهای ساخته شده و برای تمامی بیماران کاربرد دارد، گفت: قرنیه مصنوعی تمام ضخامت نیز به همت دانشمندان ما ساخته شده و در اختیار چشم پزشکان کشور قرار گرفته است.
این فوق تخصص قرنیه اظهار کرد: قرنیه مصنوعی از کیفیت خوبی برخوردار است و دید بیماران پس از استفاده از این قرنیه خیلی خوب بوده و بیمار از رضایت مندی بالایی برخوردار است و هم عوارض پس از عمل جراحی در مقایسه با قرنیههای مصنوعی هیچ فرقی ندارد.
وی افزود: امیدواریم با حمایت دولت و همکاری شرکتهای دانش بنیان در آینده نزدیک شاهد شکوفایی بیشتر در زمینه تولید قرنیه مصنوعی چه به صورت تمام ضخامت و چه به صورت لایهای و همچنین وسایلی که در داخل قرنیه کاشته میشود، باشیم.
جباروند در خصوص کاربرد رینگهای داخل قرنیه گفت: بیمارانی که مبتلا به کراتوکونوس هستند، از رینگهای داخل قرنیه استفاده میکنند و این کار در داخل کشور حدود ۵ سال قبل صورت گرفته و بیش از ۳ هزار مورد تاکنون کراتوکونوس از این رینگها بهره بردند و همچنین قیمت این رینگها نسبت به مشابه خارجی آنها خیلی ارزانتر است.