به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سخنگوی وزارت خارجه چین بعد از ظهر دوشنبه به وقت تهران در نشست مطبوعایت هفتگی به مسائل رزو چین و جهان از جمله مذاکرا رفع تحریمهای ایران پرداخت.
«وانگ ونبین» از سخنگویان وزارت خارجه چین در زمینه آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات وین و توییت اخیر «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که گفته بود، «تداوم نمایش ابتکار عمل از سوی طرفهای غربی برای فرار از تعهدات در مذاکرات و کار سخت مذاکرهکنندگان ایرانی» گفت: «مذاکرات برای از سرگیری پایبندی به برجام وارد مرحله نهایی شده و فرصت مهمی برای بازگرداندن توافق به مسیر اصلی است. در عین حال، هنوز برخی از مسائل مهم وجود دارد که باید حل شود. همه طرفها در حال انجام رایزنیهای فشرده برای یافتن راه حل هستند.»
این دیپلمات چینی با ذکر یک ضرب المثل چینی گفت، در مرحله نهایی مذاکرات، همه طرفها باید استقامت کرده، احترام متقابل را رعایت کنند، تفکر خلاقانه داشته باشند، اجماع کنند و برای پیشرفت در موضوعات باقی مانده تلاش کنند. این برعهده آمریکا، به عنوان مقصر بحران هستهای ایران است که در ازای گامهای متقابل طرف ایرانی، اقدامات فعال بیشتری انجام دهد تا همه مسائل باقیمانده به زودی حل و فصل شوند.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز دوشنبه در پاسخ به سؤالی درباره روند مذاکرات در وین و تعلل آمریکا گفت: «بن بستی در وین نیست. مذاکرات همچون سابق برگزار میشود و رفت و برگشتها بین هیأتها در حال انجام است. گفتگوها وقتی به روزهایی میرسد که باید درباره مسائل جدی صحبت شود سخت میشود و قطعا با یکسری کندهایی روبرو است و نکاتی که همه طرفها باید درباره آن تصمیم گیری کنند.»
این دیپلمات ارشد ایرانی افزود: «ایران بعد از بازگشت هیأتش پیشنهاد داده شده را مجددا به بحث و بررسی گذاشت. دادن و گرفتن پیشنهادها امری عادی است و هیچ اتفاق خارق العادهای نیست که پیشنهادی داده و گرفته شود. آنچه امروز در وین است گفتگو درباره موضوعات بسیار کلیدی و حساس باقیمانده است.»
وی گفت: «بر کسی پوشیده نیست آنچه باقیمانده است رسیدن به نقاطی است که باید تصمیمات سیاسی اتخاذ شود. جمهوری اسلامی ایران تصمیمات سیاسی خود را سالها پیش گرفته و در برجام باقیمانده و منتظریم پاسخ ابتکارات ایران را از سوی طرفهای غربی بگیریم. مقدار و میزان فاصله ما با توافق نسبت معکوسی دارد با اقدامات طرفهای غربی و آمریکایی، هر چقدر اراده آمریکا و سه کشور اروپایی بالا برود، فاصله تا رسیدن به توافق کمتر میشود و طرفهای غربی باید به این رابطه معکوس به دقت توجه کنند.»