به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، صادق ستاریفرد با اشاره به طرح آزادسازی مجموعهها و اماکن ورزشی، اظهار کرد: برنامههای آموزش و پرورش و حوزه تربیت بدنی و سلامت این وزارتخانه، مبتنی بر سیاست مردمی دولت سیزدهم و بر اساس «مردمی سازی» و «مردم محوری» دنبال میشود.
وی افزود: به دنبال عملیاتی کردن رویکرد «مردمی سازی» و «مردم محوری» هستیم و در این راستا، در گام اول از ۴هزار اماکن ورزشی در کشور، تعداد هزارواحد از این اماکن را به صورت رایگان، در اختیار خانوادهها و فرزندانشان قرار داده ایم.
ستاری فرد بیان کرد: با آزادسازی مجموعههای ورزشی به دنبال چرخش تحولی، از اختصاصی سازی به عمومی سازی، عدالت محوری با رویکرد مردم محوری و مردم داری هستیم و در این راستا اماکن متعلق به آموزش و پرورش، در آخر هفتهها در اختیار خانوادههاست بدین ترتیب در روزهای ۵شنبهها دختران دانشآموز و مادرانشان و در روزهای جمعه پسران دانشآموز به همراه پدرانشان دراین مجموعهها حضور خواهند یافت.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: رویکرد تربیتی و شبکه یادگیری تعلیم و تربیت از طریق ورزش، همگانی شدن و تعمیم ورزش همگانی برای سلامت عمومی مورد تأکید ماست. استفاده از این فضاها در گام اول در ۱۰استان اجرا میشود اجرای این طرح از این هفته در تهران، البرز و آذربایجان شرقی آغاز شده و تا پایان سال تحصیلی در تمام استانها اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به این که در فاز بعدی به سمت «آزادسازی مدارس» میرویم، افزود: مدرسه کانون تربیتی محله است و باید ارتباط خانواده با شبکه یادگیری و زیرساختهای ورزشی برقرار شود؛ لذا برای تحقق عدالت ورزشی و ایجاد فرصت برای همه، ورزش و امر تربیت بدنی به صورت رایگان براساس اصل مهم قانون اساسی در اختیار است.
ستاری فرد بیان کرد: مشارکت خانوادهها در تعلیم و تربیت و فرایند یاددهی- یادگیری مبتنی بر سند تحول مدنظر است این طرح نیز با رویکرد خانواده، عدالت محوری و توسعه و تعمیم ورزش دنبال میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد: اکنون مجموعه شهید چمران و شهید عراقی در خدمت خانوادههاست و امروز برای اولین هفته میزبان خانوادهها بودیم، وبرای نیل به این مقصوداز ظرفیت مدارس به خوبی بهره میبریم و به زودی دستورالعملهای لازم را ابلاغ خواهیم کرد.
وی افزود: درخواست داریم وزارت ورزش و شهرداریها به ما کمک کنند تا بتوانیم به توسعه ورزش همگانی و شهروندی کمک کنیم؛ در این مسیر، نیازمند استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی و بسیجی هستیم. اکنون ۳۳هزار معلم ورزش و حدود ۳۱هزار هنرآموز تربیت بدنی داریم که تأمین اعتبارات مالی این طرح از طریق آموزش و پرورش، ظرفیتها و نهادهای انقلابی و فرهنگی و خیرین است.
ستاری فرد درباره آسیب چاقی و کم تحرکی دانشآموزان گفت: در ۸سال گذشته نرخ چاقی افرایش یافته است؛ اکنون به ازای هر ۴دانشآموز یک دانشآموز اضافه وزن دارد بیش از ۶۵درصد مادران چاق هستند باید این زنگ خطر را درک کنیم و با آزادسازی مجموعههای ورزشی به کاهش این امر کمککنیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: ۱۵هزار کانون ورزشی داریم و با استفاده از ظرفیت آن ها، باید بتوانیم به ارتقای سلامت جسمی دانشآموزان کمک کنیم.
وی درپایان افزود: طرح آکادمی ملی ورزش دانشآموزی با موافقت وزیر آموزش و پرورش در دستور کار است که میتواند حلقه مفقوده نظام ورزشی کشور را جبران کند تااستعدادهای ورزشی افراد مدیریت شود.