گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا میرزایی؛ ألا و إنَّ لکُم عندی ألّا أحتجِزَ دونکم سراً إلّا فی الحرب “: بدانيد، حقى كه شما بر عهده من داريد، اين است كه چيزى را از شما مخفى ندارم، جز اسرار جنگ را. این فرمایش امیرالمومنین ، به عنوان حاکم جامعه اسلامی خطاب به مالک اشتر در نامه پنجاه نهج البلاغه، به طور مستقیم به وجوب شفاف سازی امور حکومتی برای مردم اشاره دارد.
با توجه به اینکه علی بن ابی طالب(ع) مصداق تمام و کمال یک حاکم اسلامی است و از آنجا که به علت معصوم بودنشان، خطا و لغزش در نوع مدیریت ایشان راهی ندارد، پس ضروری است که خط مشی ایشان را سرمشق قرار دهیم و مذاکرات نهادهای تصمیم گیر و مهم در نظام جمهوری اسلامی همچون مجلس شورای اسلامی که قوانین خود را برگرفته از شرع مقدس اسلام میداند شفاف باشد مگر در خصوص مسائل نظامی و امنیتی، که لزومی بر آشکار سازی آنها نیست.
پنهان ماندن آرای نمایندگان کشور در تصمیمات، آن هم در مسائل دارای اهمیت که در زندگی و معیشت مردم کشور به طور مستقیم یا غیر مستقیم تاثیر گذار است، هیچ گاه به نفع کشور نیست و این که مردم بتوانند از آرا و تصمیمات مأخوذه نمایندگان خویش مطلع شوند جزو حقوق آنهاست. ملت باید بدانند چه در مجلس میگذرد و نماینده انتخابی شان در جهت رفع نیازها و مسائل جامعه، چه تصمیماتی میگیرد.
هنگامی که نماینده بداند رای وی اطلاع رسانی و شفاف سازی خواهد شد و بداند که وی جوابگوی تصمیم خود خواهد بود، قطع به یقین در آرای خویش حساسیت بیشتری خواهد داشت. به عبارت دیگر شفاف سازی آرای نمایندگان، آن ها را مسئولیت پذیر کرده و سبب میشود هر صاحب کرسی در صحن علنی مجلس، قبل از هر اقدامی مطالعه و بررسی کامل انجام دهد و سپس درباره امور کشوری،تصمیم گیری کند. نمایندگان با اینکه می دانند شفافیت آراء مانع بزرگی در مقابل رانت خواری اطلاعاتی است که این خود پیشرفت کشور را سبب میشود، پس چرا در تصویب این طرح تعلل می کنند!؟
آقایان مگر با شعار شفافیت آرا، رای نیاوردهاند؟ مگر این مجلس را انقلابی نمی دانند؟ مگر هدف آنها چیزی غیر از خدمت بر این نظام و انقلاب و مردم است؟
این مردم رنج دیده در شرایط سخت اقتصادی، به این امید پای صندوق های اخذ رای آمدند که افراد انتخابی شان با آنها شفاف و صریح باشند پس شایسته نیست که در نظام اسلامی مسئولی در ادای حداقل حق این مردم نجیب کوتاهی کند. فلذا خواست این مردم و تمام اقشار جامعه، از شما تسریع در تصویب این طرح می باشد. که اگر این اتفاق نیافتد ، نسبت به تصمیم گیران مجلس نشین، کمرنگ تر خواهد شد. و ما به عنوان دانشجویان مطالبه گر و فعالِ انقلابی در راستای کمک به پیشرفت این نظام و پاسداری از خون شهدای مان و با توجه به این مهم که همگی ما، در کشور آقا صاحب الزمان عج ،مسئول هستیم ( کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ ) و در پیشگاه خدا پاسخگو خواهیم بود، وظیفه داریم که قاطعانه پیگیر عملی شدن طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس باشیم و در خصوص تصویب هر قانونی که رشد کشور را سبب میشود کوتاه نخواهیم آمد.
دانشجویان انتظار دارند اقشار مختلف مردم از هیچ تلاشی برای تصویب این طرح که میتواند نقطه شروعی برای کاهش چشمگیر خیانتهای مالی و اطلاعاتی باشد، فروگذار ننمایید. و مردم بدانند هر گونه سستی آنها در پیگیری وصول این طرح، سرعت کشور ایران را در مسیر مبارزه با فساد و بی مسئولیتی، کند تر خواهد کرد. بنابر این ملت فهیم ایران باید از همین امروز مطالبه ی صحیح و صریح را بیاموزند همچنین آموزش دهند و نسبت به مسائل مهم کشور خویش بی تفاوت نباشند؛ ما نباید فراموش کنیم که (انَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ).
زهرا میرزایی - عضو معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی پردیس علامه طباطبایی ارومیه
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.