به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با ایجاد حمایتها و زیرساختهای لازم زمینه برای توسعه زیستبوم فناوری و خلاق در کشور فراهم شده است و این مجموعهها با دریافت خدمات حمایتی توانستهاند بازار خود را توسعه دهند.
چند سالی است که شرکتهای دانشبنیان به یکی از حلقههای اصلی زیست بوم فناوری و نوآوری بدل شدهاند و با ارائه خدمات و تولید محصولات در مرز دانش؛ کشور را در پیچ و خم بحرانهای اقتصادی و سیاسی یاری کردهاند. این شرکتها در همه کشور فعالیت میکنند و برای توسعه بازار خود نیازمند دریافت خدمات حمایتی و توانمندسازی هستند.
خدماتی که در ۱۱۰ عنوان تعریف شده و به شرکتهای متقاضی ارائه میشود. در این میان سهم «فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای» با ۱۵۴۲ شرکت ثبت شده از دیگر حوزههای فناورانه بیشتر است. «ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته» نیز با ۱۴۶۱ و «برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار» نیز با ۱۴۰۰ مجموعه فعال نیز در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
این خدمات در استانهای مختلف نیز با استفاده از ظرفیت بومی هر استان ارائه میشود. حمایتهای ارائه شده توسط مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب مشاورههای تخصصی کسب وکار، برگزاری نشستهای حضوری و غیرحضوری پرسش و پاسخ و خدمات تجاریسازی و توسعه کسب و کار ارائه میشود.