به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای افتتاح هفته فرهنگی ایران در لبنان و دیدار با مقامات سیاسی و فرهنگی این کشور به بیروت سفر کرده است، در همایش گفتگوی ادیان و جمع علمای مذاهب لبنان در منطقه مسیحی نشین الربوه بیروت خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران شاهد همزیستی مسالمتآمیز بین پیروان ادیان هستیم و قانون اساسی مترقی ما آزادی عمل و آزادی دینی برای پیروان مذاهب و ادیان الهی را به رسمیت شناخته است. شهروندهای سایر ادیان مثل مسلمانان در پارلمان و دیگر مناصب حکومتی نماینده دارند.
وی افزود: این همراهی میان شهروندان ایرانی خودش را در جنگ تحمیلی ۸ ساله دشمن بعثی نشان داد. در کنار جوانان، مردان و زنان مسلمان، جمعی از مسیحیان و یهودیان به شهادت رسیدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مفهوم «شهروند» در قوانین ایران گفت: هر شهروند بدون توجه به گرایش مذهبی و سیاسی، حقوقی دارد که نظام اسلامی خود را ملزم به رعایت آن میداند. در کشور ما، در طول سال گفتگوهای مستمری بین اندیشمندان ادیان و مذاهب برگزار میشود و همه ساله میزبان جمعی از اندیشمندان ادیان مختلف در کشورمان هستیم.
دکتر اسماعیلی افزود: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی متعددی با عناوین مطالعات ادیان و مذاهب در ایران به فعالیت مشغولند و در مناسبات منطقهای هم همین روش را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به رویکردهای منطقهای جمهوری اسلامی یادآور شد: در منطقه نگاهمان آزادی و حضور قوی همه ملتها است. مسیر حرکت جمهوری اسلامی احترام به نگاه مردم هر کشور در تعیین سرنوشت خود است. نگاه طایفهای و مذهبی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی وجود ندارد.
وی سردار سلیمانی را نمونه این رویکرد جمهوری اسلامی در منطقه دانست و گفت: سردار بزرگ جبهه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی نمونه بارز این نگاه جمهوری اسلامی بود. ژنرال قهرمان امت اسلامی، همانطور که از شیعیان و اهل سنت دفاع میکرد از مسیحیان و ادیان دیگر در عراق و سوریه دفاع کرد و اشغالگران امریکایی، این قهرمان مبارزه با تروریسم را به شهادت رساندند.
وی افزود: رهبر عزیز انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای تأکید کردند جمهوری اسلامی هیچ نگاه فرقهای و مذهبی را در منطقه دنبال نمیکند و نگاهش احترام به پیروان ادیان است. مخالفت جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی بر همین اساس است. از نظر رهبر انقلاب اسلامی همه فلسطینیان اصیل، نه مهاجرین عاریتی، در یک فرایند دموکراتیک واقعی، سرنوشت خودشان را تعیین کنند.
وی در پایان از علمای ادیان و مذاهب لبنانی دعوت کرد تا ضمن سفر به ایران، از نزدیک با سیاستهای فرهنگی جمهوری اسلامی آشنا شوند.