گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * ۵ روز از وقوع سیل در استان لرستان میگذرد و با توجه به اینکه هشدارهایی مبنی بر وقوع احتمالی سیلاب از اوایل هفته گذشته به لرستانیها داده شده بود، گروههای جهادی دانشجویی، مردمی و ... با آمادگی کامل پذیرای این سیل شدند.
تجربه لرستانیها در سیل فروردین ۹۸ راه گشای این مشکل بود و باعث شد با آمادگی بیشتری گروههای جهادی استان به خصوص دانشجویان جهادگر به مهار سیلاب بپردازند. به نحوی که جهادگران از یک روز قبل وقوع سیلاب اقدام به ساخت سیل بند کردند و تقسیم بندیهایی برای فعالیت گروهها در مناطق مختلف انجام دادند و این باعث شد به خوبی از پس سیل برآیند.
سیل اخیری که در لرستان به وقوع پیوست، خوشبختانه خسارات کمتری به نسبت سیل فروردین ۹۸ به دنبال داشت و کم شدن دایره خسارات این سیلاب بی ربط با فعالیت دانشجویان جهادگر نیست، چرا که از قبل شروع سیلاب، گروههای در حالت آماده باش ۱۰۰ درصدی بودند.
طبق روال همیشه، مسئولان استانی و نهادهای مربوطه این بار هم در جریان سیلاب به خوبی عمل نکردند و همکاری محدودی با گروههای جهادی دانشجویی لرستان داشتند و همین مسئله باعث نارضایتی این گروهها شده بود.
به گفته جهادگران لرستانی، فقط تیم مدیریت بحران شهرداری و آتش نشانی با آنان همکاری نسبتا مطلوبی داشتند و در مقابل، تجهیزات لازم برای امدادرسانی از سوی نهادهای مرتبط در اختیار این گروهها قرار نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
حدودا ۳۵ گروه جهادی دانشجویی دانشگاههای لرستان از ابتدای وقوع سیلاب فعالیتشان را در مناطق سیل زده آغاز کردند و حتی در مناطقی که احتمال وقوع سیل میرفت، نیز به تخلیه منازل مسکونی پرداختند و ساکنان آنها را به محلهای امن انتقال میدادند.
این فعالیتها محدود به جابجایی ساکنان مناطق در معرض خطر نبود و گروههای جهادی بعد از وقوع سیل نیز به برآورد میزان خسارات در بخشهای مختلف استان پرداختند و بعد از آن، شروع به بازگشایی راههای ارتباطی مسدود شده بر اثر وقوع سیل پرداختند.
به گفته محمد دریکوند، مسئول جهادی بسیج دانشجویی استان لرستان، این گروهها در شهرستانهای خرم آباد، پلدختر، معمولان و نورآباد فعالیت داشتند؛ در خرم آباد که سیل خسارات زیادی به بار نیاورده بود، دانشجویان جهادگر به بازگشایی معابر آبگرفته پرداختند و حتی اقدام به تخلیه ۲ واحد مسکونی تخریب شده در این شهرستان کردند و ساکنان آنها را به محل امنی انتقال دادند و قرار است بعد از پایان بحران سیل به بازسازی و نوسازی این واحدها بپردازند.
طبق برآوردهای به عمل آمده، بر اثر وقوع سیلاب راه ارتباطی ۳۸۵ روستا در شهرستان نورآباد نیز قطع شده بود و خسارات سیل در این منطقه به نسبت سایر مناطق، بسیار بیشتر بود و گروههای جهادی دانشجویی از همان روز اول اقدام به بازگشایی راه ارتباطی ۵۰ روستا و روز دوم بازگشایی راه ارتباطی ۱۰۰ روستا را انجام دادند و روز بعد نیز راه ارتباطی حدودا ۳۰ روستا را بازگشایی کردند و در حال حاضر نیز راههای حدود ۲۰۰ روستا همچنان مسدود است. همین مسئله باعث شده تمرکز گروههای جهادی دانشجویی استان روی فعالیت در مناطق سیل زده این شهرستان باشد.
بیشتر بخوانید:
مسئول جهادی بسیج دانشجویی استان لرستان به خبرنگار ما میگوید: علاوه بر فعالیتهایی که در زمینه امدادرسانی به سیل زدگان انجام داده ایم، قرار است با همکاری قرارگاه ستاد اجرایی فرمان امام، امروز، ۱۰ اسفندماه حدود ۱۲۰۰ بسته غذایی را در مناطق سیلزده شهرستان نورآباد بین مردم توزیع کنیم.
در شهرستان پلدختر نیز که میزان خسارات به نسبت شهرستان نورآباد کمتر بوده، گروههای جهادی دانشجویی فعالیت دارند و قرار است تا پایان بحران سیل به فعالیتشان ادامه دهند.