آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۵۰۹۲
گزارش|

بودجه مراکز نظامی ایران در سال ۱۴۰۰ چقدر است؟ / کاهش بودجه بنیه دفاعی توسط دولت!

جزئیات لایحه بودجه سال آینده ایران حاکی از آن است که اعتبارات دفاعی و امنیتی از ۱۰۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۲۰ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومان افزایش داشته است.
امید فعال

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ قدرت نظامی از مؤلفه‌های مهم در استقلال و نقش‌آفرینی یک کشور در معادلات منطقه‌ای است؛ توانمندی‌های نظامی هر کشور، براساس بودجه دفاعی کشور‌ها شکل می‌گیرد و این مبنایی برای ارزیابی بسیاری از روند‌ها و فرآیند‌ها در حوزه نظامی به شمار می‌آید.
 
نیرو‌های مسلح در هر کشور بازوان قدرتمند دولت‌ها بوده و در پشتیبانی از سیاست‌های ملی نقشی حیاتی دارند؛ بسیاری از تحلیلگران و استراتژیست‌ها معتقدند توانایی نظامی، معیار نهایی قدرت ملی است.
 
در همین راستا، چهارشنبه ۱۲ آذرماه، حسینعلی امیری - معاونت پارلمانی رئیس جمهور - لایحه بودجه ۱۴۰۰ را به مجلس تقدیم کرد. لایحه‌ای که با بررسی آن می‌توان فهمید که بودجه دفاعی کشور علی رغم کاهش‌های آن در سال ۲ گذشته، امسال با رشد مواجه شده است.
 
جزئیات لایحه بودجه سال آینده ایران حاکی از آن است که اعتبارات دفاعی و امنیتی از ۱۰۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۲۰ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومان افزایش داشته است.
 
بودجه نظامی ایران در سال 1400/  اعتبارات سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی کمتر از یک قرارداد نظامی
 
این لایحه بودجه در حالی به مجلس رفت که ۷ آذر ۱۳۹۹، سرویس جاسوسی موساد، «محسن فخری‌زاده» دانشمند برجسته هسته‌ای ایران را در آبسرد دماوند ترور کرد و با توجه به تهدیدات مکرر آمریکا در آسیا غربی، اهمیت این بودجه چند برابر شده است.
 
بودجه دفاعی یکی از مهمترین سرفصل‌های بودجه کل کشور محسوب می‌شود که البته میزان آن نسبت به بسیاری از کشور‌های همسایه بخصوص کشور‌های حاشیه خلیج فارس بسیار کمتر و حتی ناچیز است.
 
در این گزارش به بررسی اجمالی بودجه دفاعی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ کل کشور خواهیم پرداخت:
 
*ارتش جمهوری اسلامی ایران:
۲۰ هزار و ۱۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در لایحه ۱۴۰۰
میزان افزایش: ۵۳ درصد افزایش نسبت به بودجه ۱۳۹۹
 
بودجه نظامی ایران در سال 1400/  اعتبارات سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی کمتر از یک قرارداد نظامی
 
*سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
۳۸ هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان در لایحه ۱۴۰۰
میزان افزایش: ۵۸ درصد افزایش نسبت به بودجه ۱۳۹۹
 
بودجه نظامی ایران در سال 1400/  اعتبارات سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی کمتر از یک قرارداد نظامی
 
بودجه سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع که ریاست آن پیشتر با شهید سرافراز محسن فخری‌زاده بود با بیش از ۵۰۰ درصد افزایش از ۴۰ میلیارد به ۲۴۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.
 
*ستاد‌کل نیرو‌های مسلح
۳۹۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در لایحه ۱۴۰۰
میزان افزایش: ۴۳ درصد افزایش نسبت به بودجه ۱۳۹۹
 
*وزارت دفاع نیرو‌های مسلح
۴ هزار و ۳۷۹ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان در لایحه ۱۴۰۰
میزان افزایش: ۷۵ درصد افزایش نسبت به بودجه ۱۳۹۹
 
*سازمان بسیج مستضعفین
۲ هزار ۱۲۱ میلیارد تومان در لایحه ۱۴۰۰
میزان افزایش: ۵ درصد کاهش نسبت به بودجه ۱۳۹۹.

*بودجه تقویت بنیه نیروهای مسلح

- بودجه مصوب سال ۹۹
تا سقف ۲ میلیارد یورو
 
- بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰
تا سقف ۲۰۰۰ میلیون یورو
 
بودجه نظامی ایران در سال 1400/  اعتبارات سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی کمتر از یک قرارداد نظامی
 
این در حالی است که نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا (USAF) به منظور طراحی سلاح‌های standoff دوربرد (LRSO)، یک قرارداد انحصاری با Raytheon تنظیم نمود. در طول مدت زمان این برنامه، حدود ۱۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
 
توانایی نظامی به کشـور‌ها اجازه می‌دهد تا در برابر تمامی دشمنان داخلی و خارجی از خود دفاع نمایند. این توانایی در عین حال کشور‌ها را قادر می‌سازد تا منافع خود را در تقابل‌های بین‌المللی، پیگیری نمایند. قدرت نظامی، توان کشور‌ها را به شیوه‌های گوناگون در داخل و خارج از مرزهایشان به نمایش گذاشته و آن را تحقق می‌بخشد.
 
در سنجش میزان توانمندی نظامی کشورها، مراکزی مانند گلوبال فایرپاور با بررسی ۵۵ مولفه از جمله تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته، جزئیات توان نظامی نیرو‌های هوایی، زمینی، دریایی و سایر امکانات نظامی و دفاعی و نیز امکانات اقتصادی، ثبات مالی و منابع طبیعی، قدرت نظامی کشور‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار داده که در جدیدترین گزارش این مرکز، ایران در سال ۲۰۲۰ در رتبه چهاردهم قدرت‌های نظامی جهان و بالاتر از کشور‌هایی همچون عربستان، رژیم صهیونیستی، استرالیا، امارات، کویت، عراق، قطر، پاکستان، آذربایجان، قزاقستان، عمان و ... قرار دارد.
 
بودجه نظامی ایران در سال 1400/  اعتبارات سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی کمتر از یک قرارداد نظامی
 
براساس اعلام مراکز ارزیابی‌کننده بین‌المللی، بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ چیزی حدود ۱۷ میلیارد دلار بوده که این رقم حدود یک‌چهارم بودجه نظامی عربستان سعودی در همین سال است. غربی‌ها در روزگار برتری خود، منطقه غرب آسیا را «خاورمیانه» نام گذاری کردند و همواره به علت موقعیت استراتژیک، منابع بسیار غنی و تمدن کهن مورد تجاوز بیگانگان و کشور‌های طماع اروپایی قرار گرفته است، ایران نیز بار‌ها در دهه مختلف، مورد تهدید و حتی مورد تجاوز قرار گرفته و هیچ‌گاه آمریکا و کشور‌های اروپایی به دنبال برقراری امنیت در کشورمان نبودند. از این رو توانمندی در تسلیحات دفاعی، ضامن امنیت حال و آینده جمهوری اسلامی ایران است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۲
ببینید اینها خودشون میدونن که مجلس خودش این بودجه رو افزایش میده بنابراین تعمدا میان اون رو کاهش میدن که اگه نمایندگان هم اون رو افزایش دادند اونقدر زیاد نشه که روح مرحوم هاشمی در برزخ ناراحت نشه

مرحوم هاشمی رفسنجانی در یکی از سخنرانی های اواخر عمرشون که در فضای محازی هم ویدیوش وجود داره ابراز امیدواری کرده بودند که در دوره دوم ریاست جمهوری ی روحانی به این نقطه برسیم که ماهم بشیم مثل ژاپن که بودجه نظامی اش رو خرج تولید علم و.. کرده و‌ تأمین امنیتش دست امریکایی هاست و به اون ها وابسته است و بیشتر بودجه نظامی اش خرج تأمین مخارج پایگاههای نظامی که در اختیار امریکا گذاشته میشه

بنابراین اگر این دولت ی روحانی تو تخصیص بودجه نظامی کمش میگذاره زیاد تعجب نکنید این دولت دنبال براورده کردن ارزوهای مرحوم هاشمی است
9
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۱
بودجه نظامی را کم کرده تا کمکی به بایدن باشه
22
7
ناشناس
Germany
۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۹
روزنامه کیهان نوشت:درحالی که اکثریت هنرمندان، روزهای ناخوشی را سپری می‌کنند و به دلیل کاهش بازار کسب و کار در عرصه فرهنگ و هنر، مدت هاست به وضعیت مالی ناگواری دچار شده‌اند و دولت، حداقل تلاش و تمهیدات را برای کمک به اهالی هنر به کار می‌بندد، مدیرعامل خانه موسیقی از پرداخت هزینه‌های هنگفت درمان محمدرضا شجریان توسط وزارت بهداشت خبر داده است!

شجریان، یکی از خوانندگان متمول بود که برخلاف اغلب هنرمندان موسیقی، زندگی مرفهی داشت.

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، در مصاحبه‌ای منتشر شده در نشریه اندیشه پویا درباره درمان محمدرضا شجریان گفته است: «ایشان اوایل به‌شدت نافرمانیِ درمانی داشتند و همکاری نمی‌کردند. رفتار اعتراضی داشتند و نمی‌خواستند درمان را ادامه بدهند. قرار شد همایون برود آمریکا و اوضاع را آرام کند. همایون رفت و پنجاه روز آن‌جا بود. جمع‌بندی همه این بود که ایشان به ایران برگردند... ماندن استاد در آمریکا از خیلی جهات به صلاح نبود و به نظر می‌رسید که محیط درمانی آن‌جا محیط آرامش‌بخشی برای ایشان نیست. برای آمدن‌ ایشان به ایران برنامه‌ریزی شد. فقط من و همایون در جریان بودیم که استاد چه زمانی می‌آیند. با همایون رفتیم فرودگاه و هماهنگ کردیم که ایشان از همان پای هواپیما با آمبولانس به خانه منتقل شوند. تمهیدی اندیشیده شده بود و مسافران هواپیما هم نفهمیدند که استاد شجریان در آن پرواز حضور دارد... وزارت بهداشت هزینه‌های درمانی این چند سال را تقبل کرده بود. با همراهی وزارت بهداشت در دورۀ آقای قاضی‌زاده هاشمی، یک اتاق منزل را برای ورود ایشان با تجهیزات بیمارستانی تجهیز کردیم و سه شیفت پرستار و همه دارو و نیازهای دیگر را وزارت بهداشت تقبل کرد. این بی‌عدالتی و پرداخت هزینه درمان یک هنرمند ‌اشرافی در شرایطی که اغلب همکاران این خواننده از چنین مزیتی بی‌بهره هستند، جای سؤال دارد!

لازم به ذکر است نشریه اندیشه پویا پس از مدتی این قسمت از گفت‌وگو را از صفحه خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام حذف کرد.
4
3
پربازدیدترین آخرین اخبار