به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دیپلمات ارشد روس حاضر در مذکرات رفع تحریمهای ایران از باقی ماندن برخی موارد اختلاف قابل توجه در وین خبر داد.
رئیس تیم مذاکره کننده روسیه در مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین بعد از ظهر دوشنبه به وقت تهران از تداوم مذکرات جهت نوشتن پیش نویس سند جدید مذکرات وین خبر داد.
«میخائیل اولیانوف» در توییتی در این زمینه نوشت: «ایران، تروئیکای اروپا، روسیه و چین امروز به تهیه پیش نویس بخش مهمی از سند پایانی مذاکرات وین ادامه دادند. این یک کار کم و بیش موفق بود، اگرچه برخی از مسائل باقیمانده قابل توجه هنوز در بخش مربوطه تهیه یک سند باقی مانده است.»
وی دوشنبه نیز در توییتی نوشت: «عصر امروز ایران، تروئیکای اروپا، روسیه و چین در سطح روسای هیاتها با یکدیگر دیدار کردند. باهم به یکی از مهمترین و پیچیدهترین موضوعات در دستور کار گفتگوهای وین پرداختیم. بدون شک ما پیشرفتهایی داشتهایم و فردا به بحث و تدوین پیش نویس ادامه خواهیم.»
این در حالی است که «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات وین و اختلافها و همچنین اظهارات «رابرت مالی» و تعیین پیش شرط برای احیای توافق وین گفت: آنچه امروز در وین شاهد آن هستیم پیشرفت گفتگوها در مسیر درست است. در هر چهار حوزهای که اسناد برای گفتگو داریم، پیشرفتهای خوبی داشتیم البته در برخی اسناد پرانتزها و اختلافها کمتر شده است. موفقیت بزرگ این بوده که بسیاری از ایدههای ایران تبدیل به کلمات شدند از جمله در حوزه تضامین.
وی بیان کرد: «مهم این است که همه اطراف مذاکرات در وین پذیرفتند که نباید آنچه در سالهای گذشته با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام رخ داد، تکرار شود. اصل اینکه تضامینی باید اندیشیده شود مورد توافق همه بوده است. ایدههای کاملا اجرایی و عملیاتی را در وین با واقع نگری ارائه کردیم و معتقدیم این ایدههای ما امکان گفتگو درباره تضامین را فراهم کرده است.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: «جمهوری اسلامی ایران در وین است برای یک توافق که دو ویژگی عمده داشته باشد پایدار و قابل اتکا و برای همین هم مسیر اخذ تضامین مسیر مهمی است. جمهوری اسلامی ایران هیچ پیش شرطی را از روز اول نپذیرفته و طرح این موضوعات اگر برای مسائل داخلی و رسانهای باشد از آن عبور میکند، ولی معتقد است مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است و نباید با اظهارات پیچیده آن را پیچیده کرد.»