به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت اتیوپی به رغم مخالفتهای مصر و سودان با تکمیل ۸۰ درصدی بنای سد النهضه، تولید برق از این سد را آغاز کرد.
به نوشته خبرگزاری رسمی اتیوپی، با حضور «آبی احمد» نخست وزیر اتیوپی و مقامات این کشور، دو توربینی که به تازگی در این سد نصب شده افتتاح شد تا از امروز تولید برق آغاز شود.
آبی احمد با حضور در خط تولید برق، با فشار دادن دکمهای روند کار را آغاز کرد. او پیش از این گفته بود: «پروژه سد النهضه برای ما اتیوپیاییها فراتر از یک سد است، زیرا نمادی از حاکمیت و وحدت ملی ما است».
این سد تاکنون پنج میلیارد دلار برای آدیس آبابا خرج برداشته و قرار است در مرحله نهایی شش هزار مگاوات تولید برق داشته باشد و اینگونه بتواند اقتصاد اتیوپی را توسعه دهد و اتیوپی را بزرگترین صادر کننده برق قاره آفریقا کند.
اتیوپی در ۱۹ جولای ۲۰۲۱ دومین مرحبه آبگیری سد النهضه را بدون توجه به هشدارهای قاهره و خارطوم آغاز کرد و ۱۳.۵ میلیارد متر مکعب بر حجم آب پشت سد افزود. سدی که ۱۴۵ متر ارتفاع و ۱۷۸۰ متر طول دارد.
اما در مقابل مصر و سودان نگرانی جدی خود را در خصوص این سد دارند و موضوع ساخت سدی بر روی رود نیل در اتیوپی برای مصر به مثابه بحرانی راهبردی است؛ رودی که در طول تاریخ تا کنون منشأ حیات و نمو این کشور محسوب شده و اکنون مصر با تهدید کاهش ۲۰ درصدی سهم خویش مواجه است. به گفته عبدالفتاح السیسی در سال ۲۰۱۵: «مردم اتیوپی به خاطر داشته باشند که حیات و زندگی مردم مصر به رود نیل وابسته است...»
تاکنون نیز گفتگوهای مختلفی میان مصر، سودان و اتیوپی با میانجیگری اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا، کشورهای اروپایی و آمریکا صورت گرفته، اما به نتیجه مورد رضایت همه طرفها منجر نشده است.