به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «حافظ عزیز الرحمان» رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست دولت موقت طالبان در نشست خبری گفت افغانستان در سال جاری برای شرکت در نشست تغییرات اقلیمی در شرم الشیخ مصر دعوت نشد و نتوانست صدای 40 میلیون افغان متاثر از تغییرات اقلیمی را به جامعه جهانی برساند.
وی افزود: افغانستان کشوری است که به شدت تحت تاثیر اثرات منفی تغییرات اقلیمی قرار دارد و باید در کنفرانس تغییرات اقلیمی شرکت میکرد تا از این رهگذر صدای افغانهای متاثر از تغییرات اقلیمی به جامعه بین المللی منتقل میشد.
حافظ عزیز الرحمان اظهارداشت تغییر اقلیم یک موضوع جهانی و بشری است و نباید سیاسی کاری شود. در حال حاضر افغانستان با موج شدید تغییراقلیم مواجه است و باید در سطح بالایی مورد توجه قرار گیرد.
به گفته مقامات اداره ملی حفاظت از محیط زیست دولت موقت طالبان، افغانستان سهم بسیار کمی در تولید گازهای گلخانهای دارد، اما به شدت تحت تاثیر اثراث منفی آن قرار دارد؛ بنابراین باید نهادهای مسئول در ابعاد مالی و فنی به این کشور کمک کنند.
در این کنفرانس خبری خاطرنشان شد که پس از تحول سیاسی در افغانستان، 32 پروژه محیط زیستی و تغییرات اقلیمی به ارزش 895 میلیون دلار به دلایل سیاسی در حال تعلیق است.
این پروژهها بیشتر جوامع متاثر از تغییرات آب و هوا را پوشش میدهند در نتیجه باید جامعه بین المللی در این زمینه همکاری کند.