به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت دفاع روسیه تاکید کرد جنگندههای آمریکا بمبهای حاوی اورانیوم ضعیف شده را طی سالهای 2003 و 2004 میلادی در شهرهای العماره، بغداد، بصره، فلوجه و حتی کربلای مقدسه پرتاب کردند. در این حملات، 300 تُن اورانیوم ضعیف شده مورد استفاده قرار گرفت.
بر اساس گزارش شبکه روسیاالیوم، این افشاگری از سوی ژنرال ایگور کریلف فرمانده نیروهای حفاظت رادیولوژی، شیمیایی و بیولوژیکی ارتش روسیه در واکنش به تصمیم انگلیس برای ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین صورت گرفته است.
کریلف اظهارات مقامات انگلیس در خصوص ارسال بمبهای حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین را بسیار گستاخانه توصیف و فاش کرد ناتو در جریان بمباران یوگسلاوی سابق از این سلاحهای خطرناک استفاده کرده بود.
به گفته این افسر ارشد روس، در پی بمباران فلوجه با بمبهای حاوی اورانیوم ضعیف شده، وضعیت رادیواکتیو در این شهر عراق بدتر از هیروشیما و ناکازاکی شد به حدی که حتی به چرنوبیل دوم هم معروف شد.
وزارت خارجه روسیه تحرکات انگلیس برای مجهز کردن اوکراین به اورانیوم ضعیف شده را اقدامی تحریک آمیز در راستای سوق دادن جنگ و درگیری به مرحله جدید عنوان کرده است.
رئیس مجلس دومای روسیه هم هشدار داده که تصمیم انگلیس برای ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده برای اوکراین منجر به یک فاجعه جهانی خواهد شد.