به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جهانبخش مرادی، معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) در مورد توانمند سازی مددجویان کمیته امام خمینی (ره) گفت: افراد نیازمند به حمایتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) علاوه بر مراجعه حضوری، با راه اندازی سامانه امداد هوشمند و کارآمد کمیته امداد (سها) در سال جاری میتوانند درخواست خود را برای بهره مندی از خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) به صورت آنلاین با مراجعه به سامانه سها به آدرس soha. emdad. ir ثبت کنند.
وی افزود: فرآیند بررسی و صحت سنجی درخواستها بر اساس شماره همراه، کدپستی و شماره حسابهای افراد انجام و اگر متقاضی جز سه دهک اول جامعه باشد مشمول کمکهای کمیته امداد هستند و تحت پوشش خدمات کمیته امداد قرار میگیرد.
مرادی تصریح کرد: اگر افراد جز دهکهای چهارم و پنجم باشد یک نوع خدمت و یا تسهیلات اشتغال کمیته امداد به آنها تعلق میگیرد و اگر از دهک ششم به بالای جامعه باشند حمایتی دریافت نخواهند کرد و به این طریق نیازمندان واقعی از طریق این سامانه شناسایی میشوند.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه از رویکردهای مهم بودجه ریزی سال ۱۴۰۰ توانمند سازی فکری، فرهنگی، حقوقی و اقتصادی مددجویان با تاکید بر ایجاد اشتغال مطلوب و پایدار سازی مشاغل، افزایش درآمد بود بیان داشت: با توجه به راه اندازی سامانه هوشمند کمیته امداد استعداد سنجی و ظرفیت سازی در افراد مستعد اشتغال و خودکفایی احصا میشود و توانمندسازی آنها انجام میگیرد.
مرادی ادامه داد: فراهم آوردن امکان استفاده افراد توانمند و نیازمند از مشاورههای شغلی، کاریابی در موسسات و بنگاههای تولیدی و خدماتی برای این افراد، ارائه آموزشهای کاربردی و مهارتی و مهارت آموزیهای تکمیلی از طریق مراکز فنی و حرفهای از دیگر خدمات کمیته امداد برای توانمند سازی و اشتغال خانوادههای تحت پوشش است.
وی خاطر نشان کرد: توانمند سازی خانوادهها در کمیته امداد فقط در مباحث اقتصادی نیست و توانمند سازی انواع مختلفی از جمله فرهنگی، اجتماعی و حقوقی و.. دارد و یک پروسه زمان بر است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: علاوه بر ایجاد اشتغال، کارآفرینی توسعه مشاغل خانگی و خرد و زود بازده از سیاستهای امداد است و کمیته امداد با ایجاد فرصت آموزش و ارائه تسهیلات این امکان را برای تمام خانوادهها که توان کار دارند بوجود آورده است.
وی یاد آور شد: جامعه هدف کمیته امداد، سالمندانی که قادر به کار نیستند، خانوادههایی که به علت فوت سرپرست تحت پوشش قرار گرفتهاند، خانوادههایی که مطلقه شدهاند، افرادی که به دلیل سرباز بودن سرپرست، تحت حمایت قرار میگیرند، خانوادههای زندانیان، افرادی که به صورت مقطعی قادر به کار نیستند، خانوادههایی که سرپرست مفقود دارند، خانوادههایی که متارکه کردهاند و خانوادههایی که سرپرست فاقد صلاحیت است میباشند و این خانوارها میتوانند از خدمات و از تسهیلات کمیته امداد استفاده کنند.
مرادی افزود: میزان مستمری کمیته امداد برای یک خانواده یک نفره ۳۵۰ هزار و یک خانواده ۲ نفره را ۵۰۰ هزار تومان، برای خانواده ۳ نفره ۷۰۰ هزار تومان، خانوار ۴ نفره ۹۰۰ هزار تومان و خانوادههای ۵ نفر به بالا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.
کمک به تامین تجهیزات بیماران خاص و صعب العلاج، کمک به سوء تغذیه مادران باردار و شیرده کمک به سوء تغذیه کودکان زیر ۵ سال، ارتقاء شاخصهای بهداشتی نیازمندان، پرداخت فرانشیز درمان، تامین لوازم ضروری مددجویان، کمک به ازدواج نیازمندان، پرداخت ۱۰ میلیون تومان کمک هزینه ازدواج به فرزندان ذکور، پرداخت ۲۵ میلیون تومان کمک خرید جهیزیه به دختران در شرف ازدواج و ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار، کمک به اسکان مددجویان و پرداخت انواع وامها از قبیل وام ودیه مسکن تا سقف ۵۰ میلیون تومان، وامهای کارگشایی وصندوق امداد و ولایت... را از جمله خدمات کمیته امداد به خانوادههای تحت پوشش برشمرد.